Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre
Madeira - pe insula eternei primaveri 15 - 23 iunie 2018
admin:
Oricand, Dan, oricand! Cand va este face dor de mine stiti cum si unde ma gasiti... :)
Continui cu seria de fotografii, povestindu-va un pic despre strada mea preferata din Funchal. Rua de Santa Maria se spune ca este cea mai veche strada din capitala Madeirei (sunt date ca ar exista din 1430) si daca nu o fi adevarat oricum ii ramane titlul de cea mai colorata. Situata in zona veche, la doi pasi de vestita piata de fructe a fermierilor Mercado de Lavradores, duce spre biserica Santa Maria Major. Pitorescul acestei stradute pietonale este dat de cafenelele, micutele restaurante si poncheriile ce se intind de-a lungul ei. La toate astea s-a adaugat o galerie de arta neconventionala, devenita o atractie turistica. Straduta cu case destul de derapanate, a intrat intr-un proiect ingenios de 'reimprospatare", initiat de consiliul local.
In 2014, cand a fost initiat proiectul "Arta usilor deschise", strada a fost transformata intr-un spatiu public de arta, artistii locali fiind invitati sa se "mute" acolo si sa lucreze la peste doua sute de usi ale strazii. Ideea era sa creezi o lucrare care sa ii invite pe trecatori sa zaboveasca amuzati sau interesati de subiectele propuse de artisti.
Nu stiu daca pe altii ii fac sa se opreasca astfel de mesaje, dar pe mine unul ma incanta de fiecare data...Le admir si le fotografiez, bucurandu-ma de culoare, de stil, de haz, de imaginatie...Va arat si voua cateva astfel de "exponate":
MIHAELAA:
Nu stiu ce ar mai putea adauga cineva ,ai spus totul ! A fost o excursie minunata , cu privelisti , flori , floricele , gusturi ,arome , ritmuri si oameni deosebiti , nu neaparat in ordinea asta :applause:.
E greu si nedrept sa alegi ce a fost mai frumos, ai vazut ca in ultima zi era asa o unda de regret ca urmeaza sa plecam ...si sa ne despartim ,parca ne cunosteam de-o viata, nu-i asa?
Multumim !
PS Daca Louis sau Rubin intreaba de noi spune-le ca exersam ! 😜 :yeah:
admin:
Nu ma despart usor de acele locuri! Vreau sa prelungesc un pic starea aceea de bine pe care mi-a dat-o Madeira si grupul cu care am fost acolo. Pana sa ajung la peisaje, la minunatele panorame ce pot fi admirate in tururile noastre de insula, tin sa va arat cata ordine, cat bun gust si armonie, cata curatenie intr-un oras turistic...Poate cand terminam de hapait si spart seminte, o sa vedem si in orasele noastre asa ceva...
Este o incantare sa te plimbi pe stradutele din Funchal, sa descoperi mici piatete pline de culoare, sa admiri casutele frumos decorate, sa inspiri aerul de ocean amestecat cu cel de flori...
admin:
Continui cu postarea de imagini, in incercarea de a va arata cate un colt din acea minunata insula, din locurile fantastice prin care am trecut si ne-am bucurat. Unul dintre ele este o Balcoes - Ribeiro Frio, un scurt traseu, de fapt o plimbare de-a lungul unei levadas. Poteca se termina la un balcon ce ofera o priveliste de vis...A fost asa de placut sa simtim mirosul acela intens de dafin, sa auzim trilurile de pasarele, iar la capat de drum sa vedem norii aceia pufosi cum stateau atarnati de muntii din fata noastra...Dus si intors nu se face mai mult de o ora, iar nivelul de efort este aproape de minim, seamana cu o plimbare prin parc. La sfarsit ne-am delectat cu cel mai savuros pastrav pe care l-am mancat vreodata, pregatit cu sos de ceapa si copt pe jar...hmmm o minunatie!
admin:
Ziua pe care am asteptat-o si pentru care m-am rugat cel mai mult sa fie vreme frumoasa, a fost cea in care urma sa urcam la Pico de Areeiro. Am inceput cu o plimbare pe tarmul sudic, asta in incercarea de a trage un pic de timp...Prognoza arata ca va fi soare undeva pe la 14.00, asa ca am decis sa schimb programul...Si cat sunt de bucuros ca mi-a iesit. A fost o dimineata excelenta, am vazut cateva locuri minunate, apoi am ajuns la Balcoes pt plimbarea prin padurea de laur, am mancat un pastrav delicios si am continuat urcarea cu microbuzele pana la 1800 m. Cand am iesit din padure si am vazut statia radar, bila uriasa de pe Areeiro mi-am zis " este perfect"! Am trait din nou 2 ore de vis, in inaltul muntilor, pe cararea ce leaga cele 3 varfuri importante de pe insula: Areeiro, Torres si Ruivo. Nu mai stiam de ce sa ma bucur, aveam insa si atentia la cei din grup. Entuziasmul si frenezia poate duce la accidente, mai ales ca la cativa pasi se casca haul...Asa ca un ochi a fost tot timpul acolo...Lidia, cu grija ei de ghid montan a fost exact ceea ce este nevoie sus, asa ca am simtit siguranta si confort... M-am bucurat mult sa vad pe Ion, maramureseanul nostru, cum o ajuta pe Ileana sa vada acel loc de poveste, mi s-a dovedit inca o data ca in jurul acestei idei de Singles Camp s-au strans oameni tare faini...A fost ziua-zilelor si tot ce s-a intamplat atunci, mi s-a parut grozav...Sunt convins ca asa au simtit si ceilalti, uimiti de frumusetea dramatica a piscurilor...
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă