Autor Subiect: Parfum si culoare. Andaluzia 7 - 15 mai 2018  (Citit de 20203 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13835
Re: Parfum si culoare. Andaluzia 7 - 15 mai 2018
« Răspuns #45 : Marți, 24 Aprilie 2018, 07:10 »
Multumesc pentru urari! Si pentru "bine venit"!  :)

Offline Hideg Silvia

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 13
« Răspuns #46 : Marți, 24 Aprilie 2018, 14:19 »
 :)...daa ..Admin, de fapt "f.bine revenit"..caci , personal si cred ca f.multi dintre  singles de pe acest forum ,te cautam ..unde, cum ,dar mai ales cand ajungi in tara...pentru aceste minunate povestiri postate pe forum , impresiile de calatorie...si tot ce înseamnă informatie..Multumesc si agenției  pentru tot efortul....
Dar.."sarea si pipetul"..sunt "scrierile" tale...dupa o bogată  expetienta....si multe "indurate" :worthy:.O zi minunata!

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #47 : Miercuri, 25 Aprilie 2018, 15:47 »
Am reusit sa primesc inca 2 confirmari, cu reducerei de grup: la flamenco in Granada si la Arenal Sevilla, locul in care se tine coridele. Nu am primit un raspuns de la Casa Cavaleriei Regale din Cordoba, au un spectacol ecvestru extraordinar, dar deseori pleaca in turneu cu reprezentatii in alte parti. Vom vedea cand ajungem acolo, daca avem sansa acelui show de dresura de cai combinata cu flamenco.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #48 : Joi, 03 Mai 2018, 14:23 »
M-am intors si din Istanbul, sambata si duminica voi fi cu cei care au raspuns invitatiei de a-mi vizita orasul, iar incepand de luni, voi fi...al vostru 100%.  :) Pana in 15 mai, ziua intoarcerii...

Nu mai am noutati, nu mai am cu ce sa completez, ramane sa ne intalnim luni la aeroport, la ora anuntata...

Offline Monica Banita

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 18
« Răspuns #49 : Joi, 03 Mai 2018, 15:47 »
Multumim pentru ultimele amanunte ! Andalucia, here we are !

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #50 : Miercuri, 16 Mai 2018, 13:45 »
Andaluzia a ramas undeva departe, cu culorile ei, cu parfumul ei, cu soarele ei, cu neasemuitele patio-uri, cu arhitectura sa unica, cu mancarurile savuroase, cu veselia strazii...Maimutele Gibraltarului au ramas si ele departe, continuandu-si viata si joaca, nu stiu daca mai voioase, dar oricum mai bine...imbracate!  ;D ;D ;D

Poate va intrebati ce simt eu in asemenea locuri, desi le vad a nu stiu cata oara...Va spun cinstit, ca am cam aceleasi trairi de momente ca si voi...Savurez fiecare panorama, ma bucur de fiecare floare, sunt incantat sa simt atmosfera andaluza, revad de fiecare data cu aceasi placere si emotie grandioasa Mezquita, uriasa catedrala din Sevilla cu minunatul minaret Giralda, strazile Cordobei, ale Malagai si cele din Macarena. Sa nu vorbesc de incantarea pe care o am cand intru in cate un patio plin de flori...

Am sosit acasa multumit si fericit ca am avut in Andaluzia energia si pasiunea la nivelul maxim, incat sa nu simt oboseala, sa pot transmite ceva din bucuria mea, sa va pot arata cat mai multe locuri...M-am trezit in fiecare zi cu gandul ca trebuie sa fiu 100% incarcat, sa ma prinda seara pe strazi, cu aceasi bucurie ca aceea cu care pleci dimineata...

Excursia aceasta a fost prima mea experienta de a flexibiliza programul, de a-i crea mai multe alternative, de a da posibilitatea fiecarui participant de a alege cu usurinta ceea ce vrea sa faca...Am vrut si am tinut sa va simtiti cat mai putin incorsetati de program, sa puteti vedea si alte locuri nu doar cele selectionate de mine, sa aveti ocazia sa faceti shopping, sa va organizati in mici grupulete, sa va distrati si in intimitatea cate unui nucleu de 5-6 persoane, nu doar in grup.

E greu pentru un organizator sa faca asta, pentru ca per general trebuie sa armonizezi pana la urma totul, sa te asiguri ca toti au alternativa. Dar a fost cea mai buna solutie pentru poate cel mai eterogen grup pe care l-am avut pana acum. Cand spun eterogen nu inseamna ca e ceva rau, asa cum va povesteam pe drum fiecare om are personalitatea lui, modul lui de a rationa, are alegerile lui, are modul propriu de a interactiona, de a socializa, de a comunica, de a se bucura. Nu putem fi compatibili cu toti cei din jur, avem diferente de perceptii, de dorinte, de asteptari. Si cand ca organizator observi ca diferentele dintre cei din grup nu permit armonizarea, e mai bine sa creezi alternative de program, sa lasi posibilitatea formarii de mici grupulete. A tine oameni incompatibili impreuna, doar pentru ca iti este tie mai usor, este un egoism dus la extrem...

Asa cum v-am intrebat pe voi ce v-a placut mai mult, tot asa ar trebui sa va raspund si eu. O fac insa nu cu unul dintre cele trei obiective majore, din care s-a detasat de la distanta Ronda ci cu unul neasteptat de frumos, anuntat in program dar optional de vizitat: Casa de Pilatos Sevilla. Mi-a placut la nebunie locul acela. Am fost de-a dreptul fascinat de ce am gasit in spatele zidurilor, de patio-ul mudejar care credeti-ma pe cuvant depaseste cu mult vestitul Patio de Leones din Alhambra. Iar camerele ufff, uimitor de mult bun gust, rafinament, unul din acela aristocratic, educat si parca simplu...Deci votul meu se duce clar spre Casa de Pilatos, un loc retras de forfota turistica, in care ai senzatia ca te contopesti intr-o armonie perfecta cu ceea ce ai in jur.

Capitolul dezamagiri: doua si amandoua obiective de top: Alhambra si Maria Luiza Parque. La prima aroganta birocratica, proasta administrare, umilirea turistilor, crearea sentimentului ca in spatele portii de la Mexuar te asteapta te miri ce magie si paradis, ca acel loc este unic. Sunt un foarte bun cunoscator al Alhambrei, am fost de nenumarate ori acolo, am scris despre locul acela, sunt incantat de peisagistica locului, dar credeti-ma ca nu e deloc unic. In Maroc si chiar in Andaluzia poti vedea lucruri chiar mai frumoase decat in Nasrid, fara sa cersesti un bilet de intrare, fara sa-ti fie impuse reguli ultra-restrictive, nemotivate si idioate. Eu personal, dupa deceptia Alhambra, am sa fac orice stiu si imi este cu putinta sa indrept posibilii vizitatori catre obiectivel similare, dar friendly, accesibile si placute ca ambianta.

Ceva se intampla cu peisagistii, cu firmele de intretinere a spatiilor verzi din Sevilia, pentru ca am inteles ca nu doar Maria Parque era neingrijit ci si culmea, insasi gradinilile Palatul Regal, Real Alcazar. Maria Luiza este o oaza de verdeata, e o placere sa te plimbi sa iei o gura de aer curat acolo, sa asculti ciripitul pasarelelor. Am inteles ca este un gen de English Parc, ca se doreste o natura cat mai salbatica, dar imi pare rau, matasea broastei nu are ce cauta in bazinele cu mozaicuri, lacurile cu pesti si pasari de apa trebuie ingrijite, oxigenate, iar buruienile nu rebuie lasate sa creasca chiar cat omul, doar pentru a crea impresia si senzatia de "wild"...

Tot la capitolul dezamagiri, un loc care nu tine de Andaluzia dar a facut parte din excursia noastra...de aceea ma opresc si la el: Gibraltar. Se construieste in nebunie acolo, colosi de beton si sticla, in fiecare an mai rasa doi trei uriasi care optureaza imaginea stancii. Ce pacat...Un loc atat de frumos, tinde sa se transforme intr-o padure de blocuri...

In masura timpului pe care il am am sa postez cateva poze zilele urmatoare si evident celor care ati fost am sa va transmit astazi imaginile facute de mine...

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #51 : Miercuri, 16 Mai 2018, 17:53 »
Vedeta excursiei noastre a fost evident Cordoba. Cu o parte din grup am reusit sa vizitam 26 de patiou-ri din cele 43 deschise, am avut ocazia rara de a asista la spectacolul de lumini si muzica din Alcazar si am petrecut o seara speciala la spectacolul cavaleriei regale. Am facut sute de poze acolo, am si filmat.

Dintre filmuletele facute am sa va prezint cateva cu un grup pe care l-am intalnit la portile cetatii Cordoba si pe care l-am insotit cu bucuria si placerea de a fi aproape de niste adevarati "seniori". Un exceptional exemplu ca muzica si dansul te tin tanar, iti dau optimism, iti ofera veselia aceea de care cu totii avem nevoie...Priviti la acesti seniori...

! No longer available

! No longer available

! No longer available

! No longer available

! No longer available

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #52 : Miercuri, 16 Mai 2018, 19:37 »
Am transmis tuturor celor care au participat la aceasta excursie fotografiile facute de mine. Daca nu le-ati primit, scrieti-mi si va retransmit in intervalul celor 7 zile in care link-ul este activ.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #53 : Joi, 17 Mai 2018, 10:27 »
Pana asa ajung la fotografii, va mai arat cateva filmulete. Calitatea nu este grozava, am filmat noaptea intr-un spatiu larg deschis. Sper insa sa intelegeti atmosfera minunata pe care am gasit-o in gradinile Alcazarului din Cordoba.

! No longer available

! No longer available

! No longer available

! No longer available

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #54 : Joi, 17 Mai 2018, 17:34 »
Ultimele filmulete pe care le postez sunt din golful Gibraltarului, mai precis din portul de ambarcatiuni usoare din fata hotelului. Un delfin pescuia acolo de zor, facand rotocoale si ametind multimea de pesti ce se afla acolo...

! No longer available

! No longer available

Offline simo arad

• Full Member
  • Mesaje postate: 106
« Răspuns #55 : Joi, 17 Mai 2018, 19:42 »
Buna Gigi, am primit pozele, multumesc.
Andaluzia este, asa cum ai descris mai sus, absolut minunata. Am vazut inaite de plecare poze si filmulete, am auzit comentarii de la cei care au vizitat deja locurile prin care tocmai am trecut, dar a fost mai spectaculos decat mi-am imaginat. Imi este greu sa fac un top, fiecare loc a fost diferit de celelalte astfel ca este greu sa compari peisaje si patio-uri cu aranjamente superbe de flori, tunelul din Gibraltar, maimutele si pestera, cladirile cu arhitectura specifica si catedrale coplesitoare, Alhambra, culoare si parfum floral, muzica, flamenco, gazpacho..., iar despre Ronda, nu am cuvinte, fotografiile spun totul. Trebuie sa recunosc ca pe mine Mezquita m-a fascinat. Repet, totul a fost spectaculos, neasteptat, nu poti compara constuctii monumentale, coplesitoare cu spectacolul oferit de natura si flori, dar Mezquita este altceva, este unica. Asa ca am reevaluat topul, pentru mine Mezquita este pe primul loc. Am avut sansa sa avem vreme numai buna. Si, iaca am vazut si delfinul naravas in filmulete, ca noi eram putin ocupate la terasa cubaneza *|* :dance: Am ajuns abia azi acasa, obosita dar foarte incantata si recunoscatoare ca am avut sansa sa vizitez aceste locuri minunate. Am fost un grup eterogen, dar cu oameni faini, prietenosi, care ne-am respectat reciproc alegerile si modul de a ne petrece timpul. Multumim Gigi pentru ghidaj si organizare, informatii si ajutor, ma surprinzi de fiecare data cu capacitatea de a acumula si transmite informatii atat de amanuntite si diverse, cu capacitatea de ati pastra controlul si calmul in mijlocul unei armate de femei cu personalitati atat de diferite...
Doar o bila neagra pentru localnicii care lucreza in turism, vorbesc doar spaniola, inclusiv in restaurante si obiective turistice. De fapt, hai sa fie una gri, ca sunt amabili, veseli si prietanosi. Inca o vacanta s-a incheiat, ne raman amintirile si o asteptam cu mare nerabdare pe urmatoare...
Deci, cei care inca nu ati avut ocazia sa vizitati Andaluzia, nu ezitati, va asigur ca nu veti fi dezamagiti.   

Offline Rami

• Full Member
  • Mesaje postate: 213
« Răspuns #56 : Vineri, 18 Mai 2018, 00:08 »
Ola my querida amigos :giggle:
Sper sa nu ma judecati prea aspru daca nu am reusit sa scriu corect :worthy: Mi-a placut tare mult cum suna :giggle:
Ce zici Codruta, e corect? :giggle:
Ziua de ieri, nici nu stiu cum a trecut, azi, din pacate am revenit cu picioarele pe pamant, din acest vis frumos care s-a chemat Andaluzia  :yeah:, adica am început serviciul  :faint:
Așa cum spuneam la putin timp dupa ce m-am înscris, de mulți ani, imi doream sa ajung in Spania, și ma bucur tare, tare mult, că am avut sansa sa o fac sub atenta grija și indrumare a lui Gigi!
Pentru mine a fost, Andaluzia- parfum, culoare și superrr incantare  :yeah:
Multumesc mult Gigi pentru aceste zile frumoase, pentru grija pe care ai avut-o fata de noi, pentru toate povestile tale :bow:
Multumesc tare mult Gigi  și pentru pozele și filmuletele profi! :bow:
Multumesc tare mult și ție Samiza, și tuturor celor de la agenție, că ați avut grija, că totul sa fie tare fain :bow: :flori:
Revenind la acele zile minunate, sincer, nu pot face o alegere de 100% ,ce mi-a plăcut cel mai mult!
Fiecare oraș, fiecare catedrala, fiecare gradina, fiecare cetate a avut ceva special!
E tare adevărat, așa cum a spus si Simona, ca Mezquita e impresionantă, dar si Ronda a avut farmecul ei, iar patio-urile au fost raiul pe pamant...
Pentru mine totul a fost o superrr incantare...
E adevarat, că grupul a fost eterogen, și e adevărat ca nu am reușit sa pot sta așa pe indelete cu toți, cu toate de fapt :giggle:, dar, una peste alta, cred ca am fost un grup reusit, nu?!
Așa ca va salut pe toate cu mult drag și va doresc multa sanatate si spor în toate :angel:
Așa ca fiecare dintre noi, si eu am facut poze, dar cele ale lui Gigi sunt profi,  :bow:, si, sigur, zilele urmatoare vor aparea si cele ale Mariei, care sunt tot profi, :flori: :bow: veti vedea, asa ca, si voi, cei care nu ati putut fi alaturi de noi, va puteti bucura ochii și sufletul cu minunile vazute de noi!
Si, da, ma alatur Simonei, și va spun, ci vrea sa vada Andaluzia, alegeti varianta asta, varianta premium :applause:
Va pup pe toti cu mult drag :smitten:

Offline Monica Banita

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 18
« Răspuns #57 : Vineri, 18 Mai 2018, 07:11 »
Am primit pozele si retraiesc cu placere si incantare imaginile, sunetele si miresmele Andaluziei. Este intradevar o bucurie a simturilor aceasta calatorie, caci totul se armonizeaza: flori colorate si parfumate, pasari guralive si gustul sublim al gaspaciou-lui. Multumesc si eu pentru ocazia oferita de a cunoaste locuri minunate si oameni frumosi. M-am simtit foarte bine , chiar nu am nici o amintire neplacuta si nici o dezamagire. Va multumesc tuturor ca am fost impreuna si-i multumesc lui Gigi ca mi-a dat aceasta ocazie!

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #58 : Vineri, 18 Mai 2018, 09:55 »
Va multumesc si eu mult pentru posibilitatea de a va arata ceea ce stiu, de a ma putea bucura impreuna cu voi de aceste locuri minunate, de a-mi da sansa sa fiu activ si motivat... :)

Am primit mai multe reactii, vad ca lumea a fost foarte incantata de ceea ce a vazut, de ceea ce a trait acolo...si desi dupa episodul Alhambra mi-am propus sa nu mai organizez vreodata ceva in zona, o sa repet totusi excursia anul viitor, dar fara Granada. De ce imi pare rau acolo este doar de seara aceea speciala de flamenco (nu de flamingo... ;D ;D ;D). O sa inlocuiesc prea aroganta Granada cu Cadiz-ul dand astfel posibilitatea celor care o sa vina cu mine anul viitor, sa vada Atlanticul...

Imi repet parerea ca Alhambra poate fi inlocuita cu usurinta de alte obiective, ca nu se pierde absolut nimic nevizitand-o. Daca se intra in Casa de Pilatos din Sevilla, in Real Alcazar, in Medrasa, in conditiile unei vizite civilizate, la un tarif normal, va puteti face o imagine mult mai buna despre ceea ce inseamna arhitectura islamica din secolele 13 - 15.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #59 : Marți, 22 Mai 2018, 19:20 »
Cred ca sunt cel mai nostalgic din "gasca"... Ecourile Andaluziei s-au stins, probabil ca fotografiile s-au asezat deja in "clasoare", iar amintirile incet - incet se pierd agatate undeva intre doua taramuri...unul real in care traim si unul din care timpul s-a scurs...

Eu traiesc cu intensitate totul si prezentul si trecutul si imi doresc si astept viitorul...Nu pot sa accept, refuz sa cred ca nu mai ajung intr-un loc...Toate pe care le-am vazut imi sunt dragi, de peste tot am adunat amintiri minunate, am trait clipe de bucurie, de incantare...Asa ca imi doresc sa ma intorc...

Cea mai frumoasa amintire din Granada o am de la seara de Flamenco...Ajung in locul acela an de an si tot nu ma satur. Imi place ritmul acela indracit, pasiunea aceea fantastica, eleganta si in acelasi timp duritatea miscarilor...Traiesc acel ritm, il simt inca, imi rasuna in minte tropaitul acela sacadat...Minunata seara...

Multumesc Mioara D pentru fotografii, sunt exceptionale si de aceea tin sa le arat si celorlalti...