in spania si tarile latino-americane exista o adevarata cultura a complimentelor subtile pe care barbatul le adreseaza femeii care-i trezeste interesul. la ei se numesc "piropos". Un exemplu "a inceput primavara?! pentru ca esti prima floare pe care o vad"; sau "doamne, ce mult a avansat stiinta, pentru ca in ziua de astazi pana si bomboanele merg"; se spune ca a fura e un pacat si niciodata nu asa face asa ceva... dar sa-ti fur o sarutare, zau, ca as face-o cu multa placere". in acelasi timp exista piropos si pentru barbati, si pentru femei mai putin atragatoare, etc.
si acum cateva complimente / piropos romanesti! mie imi plac cel mai multe cele in italica...
1. Cred că am probleme cu ochii. Nu-i pot dezlipi de tine.
2. Ai o hartă? Că m-am rătăcit în ochii tăi.
3. Sunt poliţist şi te arestez pentru că e ilegal să umbli pe stradă atât de frumoasă şi de sexy
4. Te-am urmat până acasă. Poţi să mă păstrezi?
5. Când te-am văzut prima oară, mi-ai încălzit inima. A doua oară mi-ai produs scântei, iar acum îmi faci inima să ardă.
6. Ai 25 de secunde ca să-mi trimiţi un sms, din care au mai rămas 15... Dacă nu-mi trimiţi în următoarele 10 secunde, din care au mai rămas 5, îmi datorezi un pupic
7. Ce câine drăguţ! Poţi să-mi spui, te rog, ce număr de telefon are?
8. Vată de zahăr? NU... Sirop de căpşuni? NU... Ciocolată? NU... Nu pot găsi nimic atât de dulce ca tine!
9. Trebuie să fi obosit, pentru că ai umblat prin mintea mea toată ziua
10. Scuză-mă... Am observat că nu m-ai observat azi! Sper să vezi sms-ul ăsta.
11. Puteam să răspund la sms-ul tău mai devreme, dar nu mi-ai scris
12. Dacă aş putea să rearanjez alfabetul, aş pune tu şi eu împreună
13. 160 de caractere nu-mi sunt de ajuns să-mi exprim dragostea, aşa că restul va trebui să ţi-l imaginezi
14. Iartă-mă dacă te-am deranjat cu acest sms... Mă poţi pedepsi cu un pupic!
15. Poţi să îmi dai şi mie scurte indicaţii ca să ajung mai repede la inima ta?
16. Îmi dai şi mie o poză, ca să ştiu ce să îi arăt Moşului să îmi aducă de Crăciun?
17. Îmi plac la nebunie dulciurile. Vrei să fii cubuleţul meu de zahăr?