Autor Subiect: Apuseni. Tara motilor 29 aprilie - 2 mai 2017  (Citit de 39016 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Maria DM

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 35
Re: Apuseni. Tara motilor 29 aprilie - 2 mai 2017
« Răspuns #120 : Luni, 08 Mai 2017, 20:07 »
Frumoase fotografiile . Doar soarele daca era mai generos ar fi adaugat un plus de lumina si culoare.
Dar tinand cont de prognoza meteo am fost totusi norocosi.
Greta  iti doresc sa "recidivezi" in cat mai multe  iesiri pe gustul tau.
Tuturor numai bine!

Offline Greta

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 9
« Răspuns #121 : Marți, 09 Mai 2017, 09:49 »
Revin cu alte fotografii care sper sa va placa. Nu sunt prelucrate doar redimensionate ca sa poata fi postate. La inceput e mai greu cu postatul pe forum.

Offline Valentin2016

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 60
« Răspuns #122 : Joi, 11 Mai 2017, 02:50 »
       Da, nu fusesem in prealabil in Tara mo?ilor si auzisem si citisem peste tot de aceasta zona si de satele disp?rute ale Tarii mo?ilor...Acum pot spune ca am cunoscut o p?rticica mica a zonei si dincolo de orice as vrea a?a sa va scriu cam cum a fost. De fapt, dincolo de peisaje, culori, poze, ghe?ari, pe?teri , palinca, afinata, palinca din nou, vreau sa reliefez cuvântul  care mi a r?mas mie a?a...Care pe de alte parte a?a ar trebui sa se intituleze si întreaga excursie...Bun?tate, o excursie a bun?t??ii...

Mai, oamenii aia sunt buni, dominant de buni...Hangi?a aceea ne a ame?it cu aten?ia ei, aten?ie la detalii ceea ce e foarte important, politicoasa, zâmbitoare, mereu in jurul nostru...Camerele noastre erau simple si c?lduroase...Îndrum?torii si povestitorii de pe?tera erau plini de bun?tate. Hangi?a aceea a adus pe fetele noastre, in special la partea feminina ce nu a reu?it soarele verii, si anume-ro?u in obraji.....Mai oameni buni, voi nu va pute?i imagina cum arata la început de mai, intra un han intr un colt uitat de lume treizeci si ceva de fete îmbujorate. Real , frumos...Plutea o atmosfera buna, c?lduroasa, o expresie a bun?t??ii hangi?ei.
                 Tulnic?resele din acea seara au fost atât de originale, de reale, de o expresie a purit??ii, umanit??ii , simplit??ii ame?itoare...Ore întregi ne au ?inut sub un discurs simplu, real , viu, plin de puritate, naivitate, la care noi am stat cu gura c?scata...Oamenii aceia nu au cine ?tie ce bog??ie, dar cea mai mare bog??ie sunt ei însu?i prin simplitatea lor, de un realism pl?cut si c?lduros.

Evident ca au si ei animozit??i dar totul pare a?a ca o glumita pe lâng? ce avem noi in lumea reala.

Coboram de la ghe?ar , pe o c?r?ruie si in coborârea noastr? am trecut prin ograda sau curtea unui om, mot evident, care avea atârnat in pridvor portretul lui Ion Iliescu si el ne mul?umea ca trecem pe proprietatea lui...A?a zicea...Mul?umesc ca a?i trecut pe la noi. Dobrot? prin pove?tile lui simple si îndemânarea lui, avea tot a?a- un mesaj plin de bun?tate si ochi mari si buni...Cu Dobrot? sigur as merge pe muntele G?ina la vara , el cu vioara lui si eu cu p?l?ria.
        Noi in vie?ile noastre minunate, pline de suspans si adrenalina , pline de pasiune si delicate?e, pline de tandre?e si armonie - noi- nu reu?im sa captam aten?ia ,a?a cum, ni?te oameni de o simplitate remarcabila, ie?ita din comun, au reu?it sa o fac?....Pentru ca emanau bun?tate, sinceritate si simplitate.
           Pana si ghidul de la Alba Iulia de la catedrala, daca ne uitam bine la el era o expresie a bun?t??ii...Ala era un om bun...
          Aceasta excursie a bun?t??ii o voi tine secret, c?ci in afara de voi si câ?iva al?ii nu mai ?tiu si ori de cate ori o voi lua razna pe culmile civiliza?iei voi merge in zona aceea si voi sta cu oamenii aceia, c?ci oamenii aceia au o bog??ie si un alt secret - ei în?i?i.
          Eu la rândul meu nu sunt de la asfalt, as putea spune ca pe undeva tot pe la coada vacii am crescut, dar acolo unde am crescut eu, ca si acolo unde m am dezvoltat in aceasta minunata societate armonioasa, pot sa spun ca atunci când oamenii vorbesc , câinii nu mai latr?...
            Am descoperit in grup caractere deosebite, de la care am înv??at si asimilat multe aspecte, Rami un suflet si jum?tate de femeie si evident minunate doamne si minuna?i domni, un coleg de camera cu multe povesti.... Si acum când scriu ma bucur ca am zâmbit al?turi de voi, caci dincolo de toate, zâmbetele fac ca ridurile sa dispar? si nu mai avem nevoie de creme.
           Sunt multe de spus, c?ci in acele zile s au întâmplat multe lucruri....Sa fim s?n?to?i - o excursie plina de c?ldura si bun?tate.

Offline Valentin2016

• Jr. Member
  • **
« Răspuns #123 : Joi, 11 Mai 2017, 02:58 »
Imi cer scuze, pentru aun aspect uitat...Am si eu ceva poze cu grupul si le voi ata?a aici...zilele acestea.Multumesc.

Offline Nina Petre

• Full Member
  • Mesaje postate: 177
« Răspuns #124 : Joi, 11 Mai 2017, 11:47 »
  Din cate enoriase imbujorate am fost in excursie Valentin a retinut-o doar pe Rami, sa fim un pic invidioase?
  Valentin, te salut, s-a mai spus pe-aici, seteaza tastatura pe lb engleza, fara diacritice, altfel desi ai spus lucruri interesante, in stilul tau propriu, textul devine greu de urmarit.
   Daca ai poze cu grupul trimite-ni-le si noua pe mail, nu aici, stii ca n-ai voie...
   Si mai lasa teoria conspiratiei si du-te la Sighisoara ca uite, in felul asta te autoexcluzi.

Offline wonderland

• Hero Member
  • Mesaje postate: 4883
« Răspuns #125 : Joi, 11 Mai 2017, 13:09 »
Nina ori esti carcotasa, ori te-au zapacit diacriticele :). Nu doar Rami a fost retinuta ci...
       si evident minunate doamne si minunati domni,
:giggle: :kissing:

Oricum, textul lui Valentin e ca un susur de apa in verdele de mai. Unii oameni au acest talent, sa transmita povestind, nu doar informatii, ci sa trezeasca in cititor imagini, senzatii, stari.
Multumim, si noi, celelalate minunate doamne care n-au apucat sa se imbujoreze pentru ca n-au fost prezente, pentru impresiile atat de frumos povestite.
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline Nina Petre

• Full Member
« Răspuns #126 : Joi, 11 Mai 2017, 13:35 »
Sigur carcotasa, una e sa-ti spuna pe nume si alta sa te incadreze la ''minunate doamne'' :giggle:! Zi si tu draga Wonderland cum ar fi :)?

Offline wonderland

• Hero Member
  • Mesaje postate: 4883
« Răspuns #127 : Joi, 11 Mai 2017, 13:59 »
dar, ia zi tu draga Nina,  cum ar fi fost daca minunatele doamne n-ar fi fost mentionate deloc, deloc?  :whistle:
Si ca sa fiu si mai offtopic si fara legatura cu subiectul  :crazy2:,nu toate ne dorim asta, sa devenim "Numai una"?
:)

Cat despre diacritice, adevarul e ca e putin frustrant, dupa ce te-ai obisnuit sa scrii cu ele, si te mai si mandresti cu asta, sa vezi cum textul tau se umple de semnulete care fac textul greu de urmarit :( Asta e, in forma noua, forumul nu le recunoaste.
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline Valentin2016

• Jr. Member
  • **
« Răspuns #128 : Joi, 11 Mai 2017, 14:04 »
          Buna. Mul?umesc...Vai, cum zici tu enoria?e...Nu, evident ca nu, apoi daca ar fi sa fim deschi?i, am fost înconjura?i de o treizeci si ceva de suflete, fiecare cu d?ruirea lui...Numai eu cate am descoperit, dar a?a mi a venit nu ?tiu de ce, poate probabil ca atunci când a?teptam la Ibis in Sibiu cu doamna Mioara, Rami a scris ca sunt pe drum...Si mi s a p?rut a?a ...Un gest pl?cut...Si a?a mi a venit...Dar nicidecum, de altfel a?a cum a?i descoperit si voi prin conversa?ie, dialog descoperi ca persoanele de lâng? tine sunt pline de povesti.
          Nu ?tiu daca era?i enoria?e, enoria?e in slujba c?ldurii, dar repet to?i am fost cople?i?i de bun?tatea oamenilor de prin satele acelea r?zle?e...Si poate pu?in , bun?tatea lor s a r?sfrânt asupra noastr? si vreau sa va spun ca probabil to?i am c?l?torit in zeci -  sute de locuri, dar acolo s a dat aten?ie la detalii foarte mult, intr un mod simplu si curat.
         O lec?ie de bun?tate ne au oferit zilele acelea, fiind foarte noroco?i. Nu ?tiu de am ?anse sa ajung la Sighi?oara...

Offline Valentin2016

• Jr. Member
  • **
« Răspuns #129 : Joi, 11 Mai 2017, 14:06 »
Iar imi apare chestia aceea , desi am schimbat tastatura...ia sa mai incerc inca o data...

Offline krondia

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1673
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
« Răspuns #130 : Joi, 11 Mai 2017, 14:12 »
Valentin, mi-au mers la suflet vorbele tale despre Apuseni. Am fost si eu in excursia asta anul trecut si stiu ce zici, e intr-adevar o alta dimensiune sufleteasca in locurile in care traiesc motii. De asta imi si parea rau sa vad renuntarile numeroase dinaintea excursiei Cu siguranta impresiile tale se vor regasi pe calendarul SC de anul viitor. Permite-mi doar o corectie, mesterul popular de care cred ca spuneai se numeste Nicolae DOBRA, cioplitor, viorist, si cu multe alte talente.

Offline krondia

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1673
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
« Răspuns #131 : Joi, 11 Mai 2017, 14:14 »
Valentin, poti corecta mesajul publicat timp de cateva minute, vezi butonul Modifica. Sau, si mai bine, poti previzualiza mesajul inainte de a-l afisa si corecta inainte eventualele greseli.

Offline Nina Petre

• Full Member
« Răspuns #132 : Joi, 11 Mai 2017, 14:16 »
''Enoriasele'' au propria poveste petrecuta intr-o parcare dupa ce ne-am despartit de sibieni. Dar n-am caderea sa vorbesc aici fara acordul tuturor. Oricum cel mai bine ar povesti-o Cristina, de al carei umor nebun mi-aduc aminte cu mult drag.

Offline Valentin2016

• Jr. Member
  • **
« Răspuns #133 : Joi, 11 Mai 2017, 14:18 »
Este bine acum....Noi am vorbit, fotografiat, plimbat , peisaje ,multe...Nici nu trebuie sa spunem prea multe, caci asa cum am sus trebuie pastrat secret, dar la fiecare masa, dar absolut la fiecare masa erau fete rosii...Evident , s ar putea spune de emotie, dar nu era nici o emotie. Oamenii aceia ne au transmis din bunatatea lor, din simplitatea lor,ei nu au venit cu nu stiu ce stie ce valori...hai ca e bine.

Offline kriss

• Full Member
  • Mesaje postate: 143
« Răspuns #134 : Joi, 11 Mai 2017, 15:25 »
Of..of..of…mai Valentin, cate inimioare ai rapus, vezi , si –ti faceai probleme ca nu ai ‘ lipici’ la femei. A fost benefica seara de ‘de spovedanie’. Dar, daca tot asa de tare ti –a placut compania noastra,  ne asteptam , mai Valentine, sa-ti iei ramas bun de la toti participantii la acesta actiune. Dar, cum  suntem toleranti , te iertam , cu promisiunea ca, vei recupera cu prima ocazie.  ;)
Sunt sigura ca , imbujorarea de care vorbeai , ca ne ‘afectase’ pe majoritatea domnitelor, era desigur, datorita prezentei tale,  cam timida cei drept , dar nu greu de remarcat.  :oops:
Citind ceea ce ai scris, abia acum am inteles,de ce nu am riduri,  de ce nu folosesc crema de fata, daca toata ziua sunt cu gura pana la urechi  :yeah:
Cat , despre colegele mele ‘ enoriasele ‘, ce sa spun, daca am reusit sa atragem atentia pana si politistilor , inseamna ca, am fost un grup fain, ca de obicei.
Multumesc pentru simpatizare Nina Petre.. :kissing:
Sa ne revedem cu bine !!! *|*

"Nu ceea ce ai, ceea ce esti, unde esti sau ceea ce faci te face fericit sau nefericit, ci ceea ce crezi despre toate acestea." – Dale Carnegie