Da, nu fusesem in prealabil in Tara mo?ilor si auzisem si citisem peste tot de aceasta zona si de satele disp?rute ale Tarii mo?ilor...Acum pot spune ca am cunoscut o p?rticica mica a zonei si dincolo de orice as vrea a?a sa va scriu cam cum a fost. De fapt, dincolo de peisaje, culori, poze, ghe?ari, pe?teri , palinca, afinata, palinca din nou, vreau sa reliefez cuvântul care mi a r?mas mie a?a...Care pe de alte parte a?a ar trebui sa se intituleze si întreaga excursie...Bun?tate, o excursie a bun?t??ii...
Mai, oamenii aia sunt buni, dominant de buni...Hangi?a aceea ne a ame?it cu aten?ia ei, aten?ie la detalii ceea ce e foarte important, politicoasa, zâmbitoare, mereu in jurul nostru...Camerele noastre erau simple si c?lduroase...Îndrum?torii si povestitorii de pe?tera erau plini de bun?tate. Hangi?a aceea a adus pe fetele noastre, in special la partea feminina ce nu a reu?it soarele verii, si anume-ro?u in obraji.....Mai oameni buni, voi nu va pute?i imagina cum arata la început de mai, intra un han intr un colt uitat de lume treizeci si ceva de fete îmbujorate. Real , frumos...Plutea o atmosfera buna, c?lduroasa, o expresie a bun?t??ii hangi?ei.
Tulnic?resele din acea seara au fost atât de originale, de reale, de o expresie a purit??ii, umanit??ii , simplit??ii ame?itoare...Ore întregi ne au ?inut sub un discurs simplu, real , viu, plin de puritate, naivitate, la care noi am stat cu gura c?scata...Oamenii aceia nu au cine ?tie ce bog??ie, dar cea mai mare bog??ie sunt ei însu?i prin simplitatea lor, de un realism pl?cut si c?lduros.
Evident ca au si ei animozit??i dar totul pare a?a ca o glumita pe lâng? ce avem noi in lumea reala.
Coboram de la ghe?ar , pe o c?r?ruie si in coborârea noastr? am trecut prin ograda sau curtea unui om, mot evident, care avea atârnat in pridvor portretul lui Ion Iliescu si el ne mul?umea ca trecem pe proprietatea lui...A?a zicea...Mul?umesc ca a?i trecut pe la noi. Dobrot? prin pove?tile lui simple si îndemânarea lui, avea tot a?a- un mesaj plin de bun?tate si ochi mari si buni...Cu Dobrot? sigur as merge pe muntele G?ina la vara , el cu vioara lui si eu cu p?l?ria.
Noi in vie?ile noastre minunate, pline de suspans si adrenalina , pline de pasiune si delicate?e, pline de tandre?e si armonie - noi- nu reu?im sa captam aten?ia ,a?a cum, ni?te oameni de o simplitate remarcabila, ie?ita din comun, au reu?it sa o fac?....Pentru ca emanau bun?tate, sinceritate si simplitate.
Pana si ghidul de la Alba Iulia de la catedrala, daca ne uitam bine la el era o expresie a bun?t??ii...Ala era un om bun...
Aceasta excursie a bun?t??ii o voi tine secret, c?ci in afara de voi si câ?iva al?ii nu mai ?tiu si ori de cate ori o voi lua razna pe culmile civiliza?iei voi merge in zona aceea si voi sta cu oamenii aceia, c?ci oamenii aceia au o bog??ie si un alt secret - ei în?i?i.
Eu la rândul meu nu sunt de la asfalt, as putea spune ca pe undeva tot pe la coada vacii am crescut, dar acolo unde am crescut eu, ca si acolo unde m am dezvoltat in aceasta minunata societate armonioasa, pot sa spun ca atunci când oamenii vorbesc , câinii nu mai latr?...
Am descoperit in grup caractere deosebite, de la care am înv??at si asimilat multe aspecte, Rami un suflet si jum?tate de femeie si evident minunate doamne si minuna?i domni, un coleg de camera cu multe povesti.... Si acum când scriu ma bucur ca am zâmbit al?turi de voi, caci dincolo de toate, zâmbetele fac ca ridurile sa dispar? si nu mai avem nevoie de creme.
Sunt multe de spus, c?ci in acele zile s au întâmplat multe lucruri....Sa fim s?n?to?i - o excursie plina de c?ldura si bun?tate.