O sa fie in aceiasi perioada ca anul trecut.
Revenind la petrecerea noastra, la cele doua orase dunarene, promiteam de dimineata cateva fotografii...Revin cu ele. Incep cu primul oras in care am stat, Galati.

Pe faleza Dunarii...totul era inflorit. Un miros fermecator si niste imagini de vis...

M-am plimbat cu atata bucurie pe malul apei...

Turnul de televiziune din Galati. Seara Cristina si Dan ne-au adus aici, am urcat cu liftul pana la restaurantul panoramic. Minunat se vedea de sus...Ce sa mai zic de romul Havana si de Campari Orange...Altfel este cand le bei la inaltime...

Catedrala si Galati. Mi-ar fi placut sa o vad mai cu ragaz..Data viitoare...

Palatul administrativ, Prefectura.

Palatul Navigatiei. Exceptional exemplu de arhitectura de inceput de secol XX. Un art deco adaptat. Este prima cladire la care s-a folosit schelet monolitic din beton.

Teatrul Dramatic Galati. Construit la mijlocul sec XX. Fatada extrem de sugestiva pentru aceasta arta.

Cladirea care m-a impresionat cel mai mult, cea a Universitatii din Galati. Fosta Palat al Justitiei, construita la inceput de sec XX, cladirea m-a impresionat prin aducerea de elemente din stilul brancovenesc intr-un ansamblu monumental. Exceptional!
Mi-a parut rau ca nu am avut timpul necesar sa iau la picior Calea Domnesca, am vazut-o doar din masina. Cristina si Dan mi-au fost ghid si mi-au explicat aproape fiecare dintre constructiile prin dreptul careia treceam. Am ramas cu o impresie grozava despre acele locuri....
In Braila l-am avut ca ghid si trubadur pe Gabi Lala...Felicitarile mele, pentru modul proportional in care ai asezat turul, pentru cantitatea de date sintetizata si transmisa, pentru tonalitatea in care ai oferit explicatiile...Bravo Gabi, cred ca in momentul de fata esti cel mai important exponent de promovare a orasului tau. Mi-a placut mult sa aud Phoenix la sfarsit, fluierat si acompaniat...Super idee!
Mi-a placut si am apreciat mult participarea unor braileni la tur. A fost o dovada de maxima ospitalitate! V-am privit chipurile si am zarit bucuria si mandria aprecierii orasului vostru. Este extrem de important sa ne iubim locul in care ne-am nascut sau care ne-a adoptat, este o dovada de cultura, educatie si bun simt sa promovam imaginea acestuia. Urasc dobitocii care isi vorbesc tara, orasul, poporul de rau, le-as anula certificatul de nastere, le-as da doar un act botit pe care sa scrie "de origine necunoscuta"...
Am stiut atat de putine lucruri despre Braila...duminica mi-am dat seama de ignoranta...Stiam de port, de Ana Aslan, de Panait Istrati si Chira Chiralina, de Terente si de Tanti Elvira...Si cam atat...Nu am avut idee de faptul ca acest oras a fost unul cosmopolit, ca acolo au locuit greci, nemti, englezi, evrei, ca fiecare a lasat cate o urma a trecerii lor pe acolo...Nu am stiut ca exista cladiri cu o asemenea arhitectura in Braila...Nu am stiut de prima filiala Generali din Romania, de a treia filiala a Bancii Nationale, de cartierul Negru, de faleza minunata...Am ramas impresionat.
Potentialul turistic al Brailei este imens, are Lacul Sarat (unde am ajuns intr-o plimbare cu prietenul meu Iulian), are Rezervartia Insula Mica a Brailei, are cladiri de o valoare arhitecturala exceptionala, are braga, are prajituri grozave si un peste de-li-cios.
Dimineata inainte de a pleca, am mai dat o raita pe urmele turului lui Gabi, sa ma mai bucur odata de imaginile vechiului oras...Atunci am facut cateva poze...