Am un pic de timp si pana sa reincep sa lucrez la "Florenta" ma lansez un pic in discutie, cu voi, cu doamnele.

Privesc de aproape totul, am avut acces la cateva statistice si am facut o analiza asupra raportului. Inainte de a va spune cateva date si concluzii ale mele, ganditi asupra urmatoarelor intrebari:
1. Ati participat vreodata la o excursie gen circuit, organizata de o agentie? Daca da, socotiti in minte: cati barbati single erau in grup si cate femei single. Care a fost raportul?
2. Multe dintre voi ati fost casatorite, multe aveti prietene apropiate care sunt casatorite, aveti deci date, pentru a face o statistica: intr-o familie cinr are initiativa vacantelor, cine se intereseaza, cine este factorul de decizie?
3. Faceti parte, cu totii de aici, din medii peste medie, persoane cu un grad de educatie ridicat. Din mediul vostru fac parte colegii de servici, persoane cu care aveti relatii profesionale, prieteni, cunostiinte. Majoritatea din ei asemanatori ca profil educativ cu voi. Cate femei single cunoasteti si cati barbati single cunoasteti,dar repet pe palierul vostru de educatie. Extrapolat la o scara larga aveti procentul national.
4. Ati participat la cursuri de dezvoltare personala, la cursuri de perfectionare, altele decat cele organizate de firma la care lucrati? Daca da, cati barbati ati intalnit in grupul respectiv si cate femei (nu ma refer doar la single, ci in general). Extrapolati si vedeti ce obtineti la o intrebare ce vizeaza interesul de a cunoaste lucruri noi despre tine si altii.
Rezultatele la aceste 4 intrebari va vor explica multe. Acum va spun datele si concluziile mele.
Pe segmentul de varsta 30 - 60 ani, educatie peste medie, single, raportul femei/barbati este 3:1. As intra prea mult in amanunt sa explic ceea ce am primit.
Raportul de interes de a calatori, femei/barbati este 5:1. Din 5 familii care pasesc intr-o agentie, in 4 dintre cazuri decizia de a pleca intr-o vacata a luat-o sotia. Am prelucrat informatii luate din mai multe agentii turistice, intreband ce s-a intamplat in ultimele 5 zile.
Raportul de interes de a cunoaste persoane noi, de a socializa in alt mediu decat cel in care se afla, este de 6:1, in favoarea femeilor. Este rezultatul obtinut din observatia a peste 50 de grupuri care au organizat la Sibiel cursuri tematice si de dezvoltare personala.
Singles Camp este un proiect care are ca suport al socializarii turismul si organizarea de evenimente.
Pai atunci hai sa vedem care ar trebui sa fie raportul de inscriere femei/barbati intr-o excursie Singles Camp&Travel: avem o odata raportul barbati/femei single, educatie peste medie de 3:1, care se amplifica cu o medie a raportului "decizie de a calatorii" si a celei de a (se)cunoaste, adica de 5,5:1. Rezultat: 16.5:1. Adica intr-un grup de 17 persoane participante la o excursie ar trebui sa fie 16 femei si un barbat. O sa va ganditi imediat la grupurile de agentie clasica cu care ati mai calatorit si veti zice, da, dar nu acesta era raportul acolo. Erau cam 65-70% femei. Logic, pentru ca femeia decizionala a pleca in vacanta si-a luat si sotul dupa ea, nu-l putea lasa la meci...

Daca eliminati cuplurile dintr-un grup de agentie clasica si veti face calculatia doar la cei care au venit single, cu siguranta veti regasi procentul calculat de mine, de 16:1.
La actiunile care au petreceri, la excursiile care au un grad de dinamicitate mai mare, procentul de femei/barbati se echilibreaza, pentru ca asta este, noua barbatilor ne plac mai mult party-urile si lucrurile active. Acolo ajungem undeva la 4:1. La Galati de exemplu socotisem la un moment dat si erau 20 barbati din 75 inscrisi. Deci foarte aproape de acel procent natural, de 3:1. Si daca stau sa ma gandesc la petrecerile noastre, de multe, multe ori, ne-am trezit dupa o anumita ora, majoritar, coplesitor de multi in comparatie cu femeile...

Ceea ce fac eu este sa nu intervin artificial, limitativ, marketing tintit sau alte forme de determinare ci sa las sa intervina doar cursul logic si firesc, natural. Facand altfel as intra in alta zona...