Arhiva > Arhiva

Declaratie de iubire!

<< < (40/328) > >>

adria:
dumnezeule, carmen, de unde atatea ganduri negre?
de unde stii ca nu are imaginatie, nu neaparat ca a vazut-o pe lucia?

carmentoma:
    Nu le consider ganduri negre, adria! Doar incercam sa fiu realista! Atat!

EUGENIA110:
   Si eu sint sceptica privind probabilitatea unei astfel de iubiri. Nu gindesc neaparat ca barbatul acela se distreaza sau face studii privind sufletul femeilor - desi e posibil si acest lucru - , stiu insa ca in conditii de viata privative de relatii fizice sau afective, intervine o exacerbare a romantismului, o revarsare a sentimentelor asupra unei poze, a unei scrisori, a unui nume, a unei inventii a propriilor nevoi. Toti soldatii, in razboaie, le "iubeau" pe divele ale caror fotografii le incingeau imaginatia; pe mare, vaporenii sint vesnic indragostiti de femei pe care imaginatia lor le doteaza numai cu calitati fizice si morale; in puscarii se intimpla la fel. De ce? Pentru ca oamenii aceia au nevoie de iubire. Si daca nu au una reala, o inventeaza.

Saturnianul:

--- Citat din: adria din Miercuri, 07 Iulie 2010, 21:27 ---dumnezeule, carmen, de unde atatea ganduri negre?
de unde stii ca nu are imaginatie, nu neaparat ca a vazut-o pe lucia?

--- Terminare citat ---

Nu ştiu dacă sunt gînduri negre sau nu. Însă imposibilitatea tehnică rămîne: de unde poţi şti cum e îmbrăţişarea cuiva dacă n-ai ţinut nici măcar o dată persoana în braţe?

A, are imaginaţie? Corect! Şi doar asta este: imaginaţie. Şi eu pot să-mi imaginez tot felul îmbrăţişări şi atingeri tandre, închipuindu-mi femeia visurilor mele. Lucru pe care l-am şi făcut în unele poezii scrise cu nişte ani în urmă :)

luciamanta:
Redau mai jos, versurile sublime ale poetei Zorica Latcu. Sper sa va placa.

Zorica Latcu - Te Port In Mine

Te port în suflet, ca pe un vas de pret,
Ca pe-o comoara-nchisa cu peceti,
Te port în trup, în sânii albi si grei,
Cum poarta rodia samânta ei.
Te port în minte, ca pe-un imn sfintit,
Un cântec vechi, cu crai din Rasarit.
Si port la gât, nepretuit sirag,
Strânsoarea cald-a bratului tau drag.
Te port în mine tainic, ca pe-un vis,
In cer înalt de noapte te-am închis.
Te port, lumina rumena de zori,