Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre

Maroc. Dune, camile si oaze in Sahara. 14 - 22 martie 2017

<< < (12/16) > >>

delphin:
M-ai lini?tit. Daca sint curmale pe toate drumurile, atunci e ok pentru mine. O sa vad cum fac fata la turul in piata aceea cu munti de capete de capra. Din descriere, (ai mare talent la evocare sa stii) eu deja m-am vazut acolo, intr-o mare de fum si miros de la gratare si corpuri de animale sacrificate. E si asta o experienta si sper sa o depasesc cu bine, face parte dintr-un alt fel de civilizatie.
Apreciez enorm cum ne povestesti atitea despre locurile unde vom ajunge, mai ales penttu cine nu a fost niciodata, conteaz? foarte mult, e deja familiarizat si are ochi sa priveasca mai clar decit daca nu ar fi stiut absolut nimic.

admin:
Ok, a mai ramas o saptamana pana la plecare, sper ca toata lumea a citit ce am scris si informat despre intalnirea pe aeroport, bagaje, lucruri pe care sa le aveti cu voi, etc.

Insist si va readuc aminte ce este mai important:
- pasaport, cu valabilitate minim 6 luni
- bani cash in limita la 200 EUR, nu are sens sa luati mai mult, puteti retrage cu card-ul direct drahme.
- imbracaminte si incaltaminte sport, comoda si care sa va fereasca de caldura; ochelari de soare, sapca sau palarie.
- ganditi-va la un pantalon flexibil pe care sa-l imbracati cand calarim pe camile. In nici un caz blugi stransi. Eu de exemplu o sa-mi iau un pantalon de trening, completat cu o djellaba pe care am s-o cumpar din Marakesh (costa 10-15 EUR).In picioare imi iau pantofi trekking. O sa ne plimbam un pic si pe dune si este bine sa aveti piciorul bine fixat.
- articole de intretinere: crema de soare, de igiena intima, servetele umede (nu va bazati ca o sa cumparati acolo)
- medicamente: luati tot ceea ce stiti ca va este necesar in mod curent + claritin si ceva pentru stomac.
- un rucsac in care sa va puteti lua strictul necesar pentru noaptea pe care o s-o petrecem in cort, in desert.In rucsac o sa am o bluza cu gluga, lenjerie intima de schimb, apa, trusa de medicamente, servetele umede, 2 tricouri. Va recomand acelasi bagaj pt desert
- introduceti de pe acum numarul meu de mobil: 0040 745 106501. Asigurati-va ca aveti rooming.

Cum se anunta vremea?

- Casablanca 18 - 21 de grade cu cateva zile inainte se anunta 26 - 27 de grade)
- Marrakesh 25 de grade cu soare.
- Ourzazate - 25 - 26 de grade cu soare. In desert probabil ca o sa fie in jur de 30 de grade
- Agadir 23 - 25 grade cu soare

Cu acest mesaj inchei informatiile si detaliile pe care le transmit, consider ca gasiti aici tot ce aveti nevoie. Asa cum va spuneam plec la Berlin si ma intorc doar in 13 martie, in preziua plecarii, nu o sa mai am cum sa va raspund, sau sa va  indrum suplimentar.

Ne vedem pe aeroportul Henri Coanda, in 14 martie  la ora 3.45 am (noaptea!), la Plecari Internationale, in fata cafenelei Lavazza (partea dreapta a salii, in directia de intrare).Imi repet recomandarea, sa va luati toate masurile si marja de timp pentru a fi siguri ca ajungeti la timp pentru intalnirea grupului. Dupa ce verific lista, impart check in-urile si asigurarile medicale. maxim la ora 4.00 ne vom indrepta spre check in si apoi spre zona de verificare a bagajelor de mana si a documentelor de identitate si calatorie. Daca intarziati, ceea ce se va intampla in continuare este raspunderea voastra, eu ca insotitor de grup nu-mi permit sa tin grupul in asteptarea cuiva si sa risc o intarziere colectiva. Sunt 25 de oameni, toti asteapta sa plece in vacanta si eu trebuie sa fac totul pentru a ma asigura ca o sa aiba una placuta si fara nici o emotie. Ceea ce puteti face in situatia in care intarziati este sa mergeti direct la punctul de check in al zborului, sunteti pe lista de imbarcare si veti putea fi gasiti dupa documentul de identitate pe care il prezentati. Dar nu va recomand sa ajungeti in aceasta situatie.

Pe curand, gata de vacanta, cu zambet pe fata, fara probleme aduse de acasa, "inarmati" cu intelegere si rabdare! Zile frumoase si linistite pana atunci, fara emotii, fara ganduri, totul va fi ok, o sa vedeti!  :)

admin:
Am revenit aici, pentru ca am o veste, inca nu este 100% sigura, dar se lucreaza si sper ca cei cu care colaboram vor reusi in final. Incercam impreuna cu Julia si Mundi sa facem o modificare de traseu, in sensul de a-l scurta si de castiga timp pretios pentru obiective. Si de asemenea sa obtinem continuitate pentru cele doua zile de sedere pe care le vom la Agadir, in varianta actuala avem 2 check in-uri si 2 check-out-uri. Excursia aceasta a fost organizata astfel incat cu cazare la Agadir, sa ofere posiblitatea de a merge 3 zile in desert sau de a profita de relaxare la malul oceanului. Cum toata lumea a decis ca vrea sa mearga in Sahara, am ajuns in situatia in care nu se mai justifica o bucla de drum. M-am sfatuit cu Mohammed, ghidul nostru, a discutat si el in Maroc, am transmis agentiei de acolo o propunere noua de traseu si am tot asteptat...Astazi in sfarsit am un prim raspuns.  :thumbup:Sper sa nu ma bucur degeaba, dar din moment ce mi s-a prezentat deja ca varianta inseamna ca este aproape de finalizare si de reusita. Nu este exact cum am vrut si gandit-o eu, asta datorita excursiei in Sahara unde este varf de sezon si totul e full, dar se apropie si ce este esential - rezolva cele doua probleme care ma framantau: obtinerea continuitatii la Agadir si evitarea buclei de transport. Hotelurile si serviciile vor fi aceleasi, obiectivele de asemenea si pe langa cele doua avantaje majore mai avem unul ce tine de traseu: castigam timp de vizitare la Ouarzazate si de asemenea trecem muntii Atlas...Asta inseamna ceva cu totul si cu totul spectaculos!

Va prezint ceea ce am primit acum de la ei, repet nu este sigur 100%, dar sper si imi doresc mult...

14/03.- Casablanca Airport - arrival (as initial)night in Casablanca
15/03.- Casablanca - Essaouira - Agadir (changes) night in Agadir
16/03.- Agadir (day at leisure) night in Agadir
17/03.- Agadir - Taroudant - Taliouine - Zagora - M'hamid - Erg Chegaga night in tent
18/03.- Erg Chegaga - Tamegroute - Agdz (as initial) night in Oasis
19/03.- Agdz - Ouarzazate - Marrakech night in Marrakech
20/03.- Marrakech - night in Marrakech
21/03.- Marrakech - Casablanca (as initial) night in Casablanca
22/03.- Casablanca - Airport departure (as initial)

In loc de 2280 km am face doar 1830, adica mai bine de o jumatate de zi la dispozitie in plus.  :dance:

Va anunt de pe mobil, imediat ce primesc o confirmare.

admin:
Am primit confirmarea pentru schimbarea de ruta !  :dance: *|* Si daca am modificat turul, am mai incercat odata la Rick's, pentru ca acum avem o dupa amiaza intreaga in 21 martie, nu ca in vechiul program, doar o seara tarzie. Si... am obtinut rezervarea!  :dance: Si inca la ora de deschidere de seara, adica vom fi primii, cea mai buna alegere, pentru ca putem face fotografii lejer, fara sa deranjam mesele, in special pe cee de langa pian, unde toata lumea vrea sa se fotografieze. Vom avea doua half hour open bar de cate 13 pax (asta inseamna ca vom avea doua zone diferite - spatiile de acolo o sa vedeti, nu permit 26 de pers in acelasi loc). Tariful vi l-am transmis, il mai scriu odata, este 125 drahme (cca 12 EUR), iar bufetul de o jumatate de ora cuprinde bauturile: Ballantines Scotch, Smirnoff vodka, Gordon’s Gin, Touareg Rouge (Red)/Blanc(White), Martini red and white, Campari Ricard, Casablanca beer, Juice, sodas, canapes.

Acum chiar inchei...am tinut insa ca inainte de plecare sa va dau vestile bune! Ne vedem pe aeroport!

Asa ca plec multumit la Berlin

delphin:
Esti fantastic !!!!  :applause: :thumbup: :dance: :yeah:
Un profund multumesc pentru daruirea ta !
Succes maxim la Berlin  :)

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă