Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre
Maroc. Dune, camile si oaze in Sahara. 14 - 22 martie 2017
DCM:
Doresc sa particip la aceasta excursie, va rog sa-mi spuneti daca sunt renuntari sau mai sunt locuri disponibile. Multumesc anticipat.
admin:
Nu mai sunt locuri libere, am anuntat pe site, acolo unde se fac rezervarile. Imi pare rau, locurile s-au ocupat, chiar si cele dintr-o extensie pe care am anuntat-o la un moment dat.
Nici renuntari nu sunt, s-ar fi anuntat aici, asa se procedeaza de cei care nu mai pot ajunge la o excursie pentru a incerca sa gaseasca un inlocuitor. Urmareste aici pe forum si cine stie...?
Nu stiu daca ai vazut, mai avem anul acesta o excursie in Maroc, in octombrie: http://www.singlescamp.ro/eveniment/maroc-circuit-si-sejur-7-16-octombrie-2017/
admin:
Incet incet ne indreptam spre...Maroc! :) Mai este o luna si jumatate pana la plecare, asa ca incep cu informatii si sfaturi. Sunt proaspete, tocmai ce le-am primit de la partenerii nostri.
Pentru excursia in Maroc, este foarte indicat sa aveti la voi pe langa bagajul de cala si un rucsac in care sa va puteti lua strictul necesar pentru o noapte in desert. Va spun pe scurt cum o sa se desfasoare lucrurile, sa va faceti o imagine mai clara.
Ziua 1: Agadir - Taroudant - Taliouine - Ait Benhaddou - Ouarzazate - Agdz. - cca 400 km
Dupa micul dejun facem check out de la hotel si luam cu noi toate bagajele, nu ramane nimic la Agadir. Mergem spre est si ne oprim la Taroudant, un oras marocan vechi caracterizat prin meterezele rosii ?i souks si la Taliouine renumit pentru produc?ia de sofran. Continuam apoi spre Ouarzazate si ne oprm la Ait Benhaddou pentru a vizita Kasbach-ul, un loc aflat sub protectie UNESCO. Tot acolo vom lua si masa de prânz. De la Ouarzazate vom calatori prin valea cu palmieri Draa Valley pentru a ajunge la Agdz. Cazare la Hara Oasis (http://www.hara-oasis.com/bungalows-hara-oasis-marruecos.php) si tot acolo si cina.
Ziua 2: Agdz - Zagora - Tamegroute - Mha mid - Hotel Chez Le Pacha, Bounou - Erg Chigaga
Dupa micul dejun, plecare spre Zagora, apoi oprire în Tamegroute pentru a vizita faimosul Kasbach subteran si o manufactura de ceramica. Calatoria va continua spre M'hamid, apoi ajungem al Hotel Chez Le Pacha. Acolo probabil vom lua si pranzul, dar cu siguranta acolo vor ramane bagajele si autocarul. Este totul pazit, nu sunt probleme. Luam doar rucsacul cy strictul - strictul necesar, tinand cont ca in desert este f,cald ziua si frig noaptea. Deci luati cu voi ceva cu care sa nu va fie rece, iar ziua sa fiti cat mai lejeri. Plecam in caravana de camile si dupa cca o ora si jumatate ajungem in dunele de nisip de la Chegaga, ce au o suprafata cu diametrul de 40 km. O bautura de bun venit la tabara nomada apoi free time sa ne plimbam si sa ne bucuram de un apus de soare in desert. Ni se serveste apoi cina. Noaptea ne-o petrecem in corturi sau sub cerul plin de stele...
Ziua 3 ERG Chegaga -Foum Zguid - Taznakht - Agadir
Dupa micul dejun, plecare la hotelul in care ne-am lasat bagajele, ne imbarcam in bus si plecam spre Taliouine de-a lungul lacului uscat Iriqui. Apoi Foum Zguid ?i mai departe la Taznakht pentru masa de prânz, asta înainte de a lua drumul spre Agadir, unde o sa ajungem in jur de 18.00, la cina pe care o avem inclusa.Check in si...somn de data asta in pat de hotel...
Au aparut si prognozele meteo pentru acea perioada:
- la Marrakesh 20 - 22 grade ziua, 8 grade noaptea
- la Agadir o sa fie 22 - 25 de grade ziua, 10 grade noaptea.
- in desert cca 30 de grade, cu 10 grade noaptea
admin:
Timpul zboara...Pentru mine mai sunt 3 evenimente, cele doua carnavaluri de la Sibiel, apoi incepand cu 9 pana in 12 martie voi fi prezent la Targul de Turism de la Berlin...dar deja gandurile au luat-o inainte si aproape au ajuns in Maroc...
Va fac o sugestie, celor care doresc sa ma insoteasca la Rick's Caffe...Vizionati filmul "Casablanca". Este o pelicula veche, dar va asigur ca o sa va placa... Distributia este de exceptie: Humphrey Bogart, Ingrid Bergman, Paul Henreid. Un film splendid, de referinta in cinematografia mondiala, distins cu trei Premii Oscar (pentru cel mai bun film, cel mai bun scenariu si cea mai buna regie) si nominalizat la inca cinci importante categorii (muzica lui Max Steiner, montaj, imagine si interpretare masculina in rol principal si in rol secundar). Chiar daca filmul s-a turnat pe platourile din America, veti descoperi in Maroc cadrul real, celebrul local din Casablanca. http://hdfilmeonline.ro/casablanca-1942/
Am mai tras cu ochiul la vreme...sa vad ce mai spus meteorologii...si vad ca prognoza este in mare parte aceiasi...Vom mai vedea ce se mai intampla cand ne apropiem mai mult de plecare si cel mai sigur...acolo!
Dana C:
De curand,am revazut filmul Casablanca,sigur ca si pentru vacanta din Maroc.
Asa cum a sugerat si Gigi,revazand filmul intri in atmosfera barului lui Rick.
Astept cu emotie sa ascult si acolo melodia celebra din film: "As time goes by",care a fost votata pe locul 2 in topul American Film Institute din 2004, participand100 de melodii,din ultimii 100 de ani.
Daca nu aveti timp sa vedeti filmul puteti asculta melodia pe youtube!
Sa ne revedem sanatosi,veseli si boemi pentru vacanta din Maroc!
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă