Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre
Islanda 14 - 21 septembrie 2017
admin:
Am modificat si detaliat programul nostru de calatorie, functie de zboruri. Il puteti lista pentru a-l avea cu voi in excursie.
Starea vremii este doar pur informativa din punct de vedere al precipitatilor. Forecast-ul se schimba de la o ora la alta, asa ca nu are rost sa stati cu ochii pe ce spun meteorologii, decat in privinta temperaturilor.
Am studiat si eu cam ce se va intampla la nivelul temperaturilor si am constatat, spre bucuria mea, ca nu se anunta ninsoare decat in zona de nord, in dimineata zile de 20 septembrie. Ori noi vom trece de acel punct pana la zapada...
In zona Reykjavík (mult mai calda decat restul tarii se anunta 8 - 14 grade) iar la Akureyri (nord), vor fi 6 - 12 grade.
In ceea ce priveste aurora boreala, aici sunt semne bune, sper doar sa prindem intr-o noapte cel putin, senin. In ziua de 8 septembrie, acum 4 zile a fost activitate maxima = 9. In zilele de 5 si 6 a fost de asemenea activitate puternica. Sa speram!
oana0801:
Multumim pt program.
Ramne in picioare sa ne luam mancare de acas: gen salam uscat,cafea,pate.....?
Multumesc
admin:
Este recomandarea mea. Cine vrea sa faca un pic de economie la "punga". Eu personal am sa-mi iau si cafea pliculete si salam de Sibiu si pate...Dar sublinie, este o recomandare, cine doreste sa-si cumpere de acolo sau sa aiba mai multe mese la restaurant poate si are timpul si locul sa o faca.
ave caesar:
Referitor la preturile din Islanda ( eu sunt din grupul celor care am fost in Iulie) trebuie sa va asteptati la faptul ca sunt mai mari decat cele de pe continent (de la noi, din Europa), la toate produsele. La restaurante sunt sigur preturi cel putin duble decat in retaurantele de pe continent. Intr-adevar, si salariile sunt mai mari acolo. Preturile mari se explica prin faptul ca majoritatea produselor sunt aduse de pe continent si distanta fiind mare, costurile de transport se reflecta si in preturile din magazine si restaurante.
Pretul mediu pentru un pranz la restaurant (la un meniu normal spre modest) este in jur de 3500 coroane islandeze. Asta in ideea ca de ex: 6000 coroane sunt exact 50 Euro.
O varianta este, cum recomanda si Gigi, mancare neperisabila, adusa de acasa, sau cumpararea de mancare de la alimentarele de acolo pt seara sau pt dimineata, sau de un sandvich pe drum.
oana0801:
Multumim pt.recomandari. Eu am mai primit recomandarinla fel tot asa de la alte persoane care au fost. Asa ca m am conformat. :)
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă