Autor Subiect: Islanda 14 - 21 septembrie 2017  (Citit de 25692 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13799
Re: Islanda 14 - 21 septembrie 2017
« Răspuns #45 : Marți, 12 Septembrie 2017, 15:01 »
Am modificat si detaliat programul nostru de calatorie, functie de zboruri. Il puteti lista pentru a-l avea cu voi in excursie.

Starea vremii este doar pur informativa din punct de vedere al precipitatilor. Forecast-ul se schimba de la o ora la alta, asa ca nu are rost sa stati cu ochii pe ce spun meteorologii, decat in privinta temperaturilor.

Am studiat si eu cam ce se va intampla la nivelul temperaturilor si am constatat, spre bucuria mea, ca nu se anunta ninsoare decat in zona de nord, in dimineata zile de 20 septembrie. Ori noi vom trece de acel punct pana la zapada...

In zona Reykjavík (mult mai calda decat restul tarii se anunta 8 - 14 grade) iar la Akureyri (nord), vor fi 6 - 12 grade. 

In ceea ce priveste aurora boreala, aici sunt semne bune, sper doar sa prindem intr-o noapte cel putin, senin. In ziua de 8 septembrie, acum 4 zile a fost activitate maxima = 9. In zilele de 5 si 6 a fost de asemenea activitate puternica. Sa speram!

Offline oana0801

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 46
« Răspuns #46 : Marți, 12 Septembrie 2017, 16:04 »
Multumim pt program.
Ramne in picioare sa ne luam mancare de acas: gen salam uscat,cafea,pate.....?
Multumesc

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #47 : Marți, 12 Septembrie 2017, 18:03 »
Este recomandarea mea. Cine vrea sa faca un pic de economie la "punga". Eu personal am sa-mi iau si cafea pliculete si salam de Sibiu si pate...Dar sublinie, este o recomandare, cine doreste sa-si cumpere de acolo sau sa aiba mai multe mese la restaurant poate si are timpul si locul sa o faca.

Offline ave caesar

• Full Member
  • Mesaje postate: 120
  • Bine ai venit in grupul nostru!
« Răspuns #48 : Marți, 12 Septembrie 2017, 23:18 »
Referitor la preturile din Islanda ( eu sunt din grupul celor care am fost in Iulie) trebuie sa va asteptati la faptul ca sunt mai mari decat cele de pe continent (de la noi, din Europa), la toate produsele. La restaurante sunt sigur preturi cel putin duble decat in retaurantele de pe continent. Intr-adevar, si salariile sunt mai mari acolo. Preturile mari se explica prin faptul ca majoritatea produselor sunt aduse de pe continent si distanta fiind mare, costurile de transport se reflecta si in preturile din magazine si restaurante.
Pretul mediu pentru un pranz la restaurant (la un meniu normal spre modest) este in jur de 3500 coroane islandeze. Asta in ideea ca de ex: 6000 coroane sunt exact 50 Euro.
O varianta este, cum recomanda si Gigi, mancare neperisabila, adusa de acasa, sau cumpararea de mancare de la alimentarele de acolo pt seara sau pt dimineata, sau de un sandvich pe drum.

Offline oana0801

• Newbie
  • *
« Răspuns #49 : Miercuri, 13 Septembrie 2017, 00:38 »
Multumim pt.recomandari. Eu am mai primit recomandarinla fel tot asa de la alte persoane care au fost. Asa ca m am  conformat.  :)

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #50 : Sâmbătă, 23 Septembrie 2017, 10:01 »
M-am intors din una dintre cele mai frumoase excursii pe care le-am organizat vreodata. Nu a fost din "vina" mea, reusita sa datoreaza acelui templu de frumusete, ce se numeste Islanda. Fantastic loc! Mi-as dori din toata inima sa ramana asa, un loc neatins de turismul comercial, de galagia prostilor cu bani, care merg doar sa bifeze obiective, nu sa se bucure de natura in stare pura.

Islanda e o tara cu relief tanar, ai ocazia sa vezi rezultatul recent al vulcanilor, al framantarilor pamantului. Foarte putine locuri sunt erodate de apa, modelate de vant. Si asta da un farmec aparte. Dramatismul peisajelor, alternanta unica de vegetatie, clima mereu schimbatoare fac din Islanda un taram cu totul si cu totul neobisnuit.

Acolo am vazut cei mai frumosi nori, cel mai mare, mai puternic  si mai apropiat curcubeu, cascade absolut impresionante, ghetari una cu cerul, peisaje selenare, ochiuri de apa atat de cristalina incat isi dadea impresia unui clestar. Plaja cu diamante si Jokulsarlon Lagoon - lacul cu iceberg-uri sunt doua minuni ale lumii, doua locuri din care nu-ti mai vine sa pleci...Sunt incredibil de frumoase! Am avut sansa sa vedem doua nopti aurora boreala si va spun cu inima pe inima, fara sa fiu poetic, exagerat sau invitativ: este cel mai interesant fenomen al naturii, ceva ce macar odata in viata trebuie vazut...Vapaile de verde aruncate pe cer, dau niste efecte unice, iar atmosfera care se naste e una nepamanteana, ai senzatia ca acum o sa se apropie de tine un elf, sau...o elfa!  :)

Apoi calutii aceia mici ai lor, cu coame lungi fluturand in vant, oitele - bulgarasi de vata in care s-au infipt patru betigase si oamenii, da oamenii lor inalti si blonzi, caliti de clima aspra...Pajisti multicolore, dealuri si munti negrii, faleze ce cad in ocean, campuri de lava napadite de flori...Un loc in care Dumnezeu a vrut sa arate FRUMOSUL.

O sa ma intorc acolo la anul, inca nu stiu cu un grup sau doua, ceea ce insa e sigur e ca deja abia astept...

Am facut peste 3000 de poze, am adaugat la ele si ce am descarcat de la Guadalupe, le-am impachetat si vi le-am transmis tuturor celor care ati fost cu mine, dandu-mi sansa sa vad inca o data acele locuri minunate. Va multumesc mult pentru modul in care ati interactionat cu mine, ati fost un grup minunat, la fel ca Islanda! Cine nu a primit email-ul cu poze (wetransfer) sa-mi scrie azi, maine o sa fiu deja pe drum spre Sardinia...cu alt grup, sper la fel de bun ca al vostru.

Offline oana0801

• Newbie
  • *
« Răspuns #51 : Sâmbătă, 23 Septembrie 2017, 11:31 »
Multumim pentru excursia minunata intr-o tara de poveste. Intradevar recomand excursia in Islanda. Am fost si norocosi, am vazut aurora boreala, curcubeul, un relief si peisaje superbe.
Daca doreste cineva pot sa trimit pozele, doar sa imi spuneti adresa de email.Asteptam si de la ceilalti din grup poze, mai ales cei care au prins un crampei din aurora.
Dupa o minima selectie am ramas cu 1350 poze si filmulete, pe care le pot trimite cu wetransfer.
Multumesc, Gigi pentru excursia minunata.
Multumesc si celor din grup.
 *|* *|* *|*

Offline Dali

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 33
« Răspuns #52 : Sâmbătă, 23 Septembrie 2017, 11:48 »
Subscriu la tot ce a scris Gigi, Islanda este o insula absolut minunata, te impresioneaza la tot pasul si e mereu schimbatoare. Ba esti pe munte, ba pe platou, ba pe o pajiste, ba strabati un fiord, mai urci pe un ghetar , mai cobori pe o plaja ... Despre vegetatie ce sa mai vorbim, mereu altfel, frumos colorata si cu textura surprinzatoare.
Vreme am putea spune ca e capricioasa, dar are un farmec aparte: cand straluceste soarele, cat cuprinzi cu ochii te minunezi de tot ce vezi, cand esti cu capul printre nori, totul e invaluit in mister si atmosfera este aparte, cand intalnesti stropi si soare laolalta  te bucuri de minunate curcubeie.
Cat despre caluti "coafati", oi sturlubatice (cele negre erau preferatele mele), stoluri de gaste, ratuste pe ochiuri de apa sau printre valuri agitate , foci jucause printre blocuri de gheata  ... mai mare dragul sa le privesti.
Recomand deci cu caldura vizitarea acestei insule surprinzatoare cu aurora ei cu tot :)
Mentionez ca am avut bucuria de a impartasi aceste trairi si emotii cu oameni foarte faini, care mai mult ca sigur au contribuit la frumusetea excursiei.
Multumim Gigi pentru sansa de a vedea Islanda, pentru ghidaj si ... pentru poze :)

Offline pinkpanthere

• Full Member
  • Mesaje postate: 161
« Răspuns #53 : Marți, 26 Septembrie 2017, 09:22 »
Frumoasa tara, wow ce locuri am vazut! Pe oriunde treci pe sosea se vad peisaje unice care iti incanta privirea si sufletul. Extrem de generoasa cu turistii minunea asta din nord ... ISLANDA.
Gigi, neobositule, sa-ti dea Dumnezeu putere sa mai faci de-astea! Multumesc ... multumesc ... multumesc! :flori:
Camarazilor de drum le multumesc, de asemenea. A fost un grup superb. M-am simtit foarte bine in preajma voastra. Carmen, povestesc tuturor glumele "mitraliate" in microbuz. Se rade cu lacrimi.
Sper sa ne intalnim la viitoarele actiuni si ... keep in touch!
Va imbratisez pe toti! :love:

Offline pinkpanthere

• Full Member
  • Mesaje postate: 161
« Răspuns #54 : Marți, 26 Septembrie 2017, 15:31 »
Cine are ceva poze sa-mi trimita o poate face la adresa de e-mail: libra246810@yahoo.com
Multumesc anticipat

Offline EmBo

• Hero Member
  • Mesaje postate: 907
« Răspuns #55 : Marți, 26 Septembrie 2017, 15:47 »
Greu de descris in cuvinte ceea ce am vazut si am trait in Islanda.
In primul rand este vorba despre coplesitoarea experienta a aurorei boreale, mai apoi frumusetile unei naturi inca salbatice, nealterate deocamdata de un turism excesiv, urmate de frumusetea morala a islandezilor care stiu sa coexiste in mod armonios cu ceea ce le-a fost daruit. Nu am vazut nicaieri in Islanda locuri amenajate si aranjate turistic excesiv, nu am vazut agresiuni nejustificate asupra naturii si mediului. Si un fapt incredibil, care m-a frapat: nu exista nicaieri in locatiile turistice cosuri de gunoi, asta insa fara sa impieteze asupra curateniei desavarsite pe care o gasesti acolo. Fiecare este dator sa aiba grija de resturile si gunoiul pe care le produce si am constatat ca, pe langa localnici si turistii se conformeaza acestei legi nescrise a respectarii naturii. Apropo de colectarea deseurilor, am intalnit intr-un hotel un lucru de neinchipuit la noi: existenta in camera a unui cos triplu compartimentat, pentru colectarea diferentiata a gunoiului, in functie de natura lui. Incredibil, nu?

Offline EmBo

• Hero Member
« Răspuns #56 : Marți, 26 Septembrie 2017, 15:48 »
Incercand sa aleg cateva fotografii pe care sa le postez, pentru a exemplifica frumusetea frusta a Islandei pe care am avut norocul sa o cunosc in aceasta fantastica explorare, am avut, mai mult ca niciodata in anterioarele aventuri SinglesCamp la care am participat (de exemplu croaziera cu goeleta in marile Turciei, fiordurile din Norvegia, Muntii Alpi, insula Capri, etc.) dificultatea de a alege dintre miile de imagini pe care le-am imortalizat.
Am ales totusi, cu greu, cateva zeci.
Enjoy!

Offline EmBo

• Hero Member
« Răspuns #57 : Marți, 26 Septembrie 2017, 16:32 »
1

Offline EmBo

• Hero Member