M-am intors din una dintre cele mai frumoase excursii pe care le-am organizat vreodata. Nu a fost din "vina" mea, reusita sa datoreaza acelui templu de frumusete, ce se numeste Islanda. Fantastic loc! Mi-as dori din toata inima sa ramana asa, un loc neatins de turismul comercial, de galagia prostilor cu bani, care merg doar sa bifeze obiective, nu sa se bucure de natura in stare pura.
Islanda e o tara cu relief tanar, ai ocazia sa vezi rezultatul recent al vulcanilor, al framantarilor pamantului. Foarte putine locuri sunt erodate de apa, modelate de vant. Si asta da un farmec aparte. Dramatismul peisajelor, alternanta unica de vegetatie, clima mereu schimbatoare fac din Islanda un taram cu totul si cu totul neobisnuit.
Acolo am vazut cei mai frumosi nori, cel mai mare, mai puternic si mai apropiat curcubeu, cascade absolut impresionante, ghetari una cu cerul, peisaje selenare, ochiuri de apa atat de cristalina incat isi dadea impresia unui clestar. Plaja cu diamante si Jokulsarlon Lagoon - lacul cu iceberg-uri sunt doua minuni ale lumii, doua locuri din care nu-ti mai vine sa pleci...Sunt incredibil de frumoase! Am avut sansa sa vedem doua nopti aurora boreala si va spun cu inima pe inima, fara sa fiu poetic, exagerat sau invitativ: este cel mai interesant fenomen al naturii, ceva ce macar odata in viata trebuie vazut...Vapaile de verde aruncate pe cer, dau niste efecte unice, iar atmosfera care se naste e una nepamanteana, ai senzatia ca acum o sa se apropie de tine un elf, sau...o elfa!

Apoi calutii aceia mici ai lor, cu coame lungi fluturand in vant, oitele - bulgarasi de vata in care s-au infipt patru betigase si oamenii, da oamenii lor inalti si blonzi, caliti de clima aspra...Pajisti multicolore, dealuri si munti negrii, faleze ce cad in ocean, campuri de lava napadite de flori...Un loc in care Dumnezeu a vrut sa arate FRUMOSUL.
O sa ma intorc acolo la anul, inca nu stiu cu un grup sau doua, ceea ce insa e sigur e ca deja abia astept...
Am facut peste 3000 de poze, am adaugat la ele si ce am descarcat de la Guadalupe, le-am impachetat si vi le-am transmis tuturor celor care ati fost cu mine, dandu-mi sansa sa vad inca o data acele locuri minunate. Va multumesc mult pentru modul in care ati interactionat cu mine, ati fost un grup minunat, la fel ca Islanda! Cine nu a primit email-ul cu poze (wetransfer) sa-mi scrie azi, maine o sa fiu deja pe drum spre Sardinia...cu alt grup, sper la fel de bun ca al vostru.