Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre

Vacanta in paradisul verde al Insulelor Azore 6 - 15 iunie 2017

<< < (4/10) > >>

admin:
Ne apropiem si de aceasta excursie si pentru ca revin din Italia cu doar cateva zile inainte de plecarea spre insule, am tinut sa va scriu de acum cateva lucruri.

In primul rand despre buget, asta pentru a stii cam la ce costuri suplimentare sa va asteptati. Sunt postate dar le reiau detaliate, incepand cu cele de pe lista de "neincluse in tariful de excursie":

• asigurarea medicala - banuiesc ca v-ati facut-o deja, deci nu o sa mai fie alt cost
• taxa de oras la hoteluri - exista orase care impun o taxa individuala de statiune, care se incaseaza de catre hotelurile la care se face cazarea. Este de cca 1.5 EUR/zi.
• mesele de pranz si cina. Considerati cel putin un fel de mancare calda pe zi, cu o bautura langa costa in jur de 12 EUR. Uneori mai mancam si doar fructe, sau ceva rece in drum, dar parerea mea este sa luati in calcul 25 EUR/zi.
• costurile legate de excursiile pe insule (o sa se procedeze la fel ca in 2015, inchiriere microbuz 8 + 1 si costurile au sa fie impartite intre participanti - este cea mai ieftina solutie de vizitare a insulelor) - 170 EUR/persoana (daca toata lumea participa). Aici am inteles ca toata lumea participa, daca s-a si platit la agentie, nu mai este cazul de a fi luat in calcul.
• transfer de la aeroport Ponta Delgada - hotel si de la hotel la Ponta Delgada (cca 5 EUR/pers/cursa - este cota din tariful de 20 EUR)
• transfer de la hotelul din Terceira pana la aeroport (in 2015 am avut un shutlle care ne-a costat 5 EUR/pers)
• tarif traversare cu ambarcatiune whale watching de pe insula Terceira pe insula Pico (1000 EUR/grup, dus si intors). Deci daca toata lumea merge si nu cred sa fie cineva sa rateze poate cea mai frumoasa si mai interesanta zi, costul este 1000/9 = 111 EUR/persoana
• tarif "inot cu delfinii" in ocean - cca 50 EUR (optional). Aici e o discutie. Suna foarte interesant, foarte atractiv, biologul care organizeaza aceasta iesire pe mare este profesionist si responsabil. Vi se da costume de izopren, deci temperatura apei nu conteaza. Apoi cu barca cu care se merge, o ambarcatiune usoara de tip Zodiac, permite apropierea de delfini, dar din pacate sunt rare momentele in care se poate inota alaturi de delfini. Acestia sunt salbatici, totul are loc in ocean, nu intr-un delfinarium, ori biologul cantareste foarte bine daca grupul de delfini este pasnic, sau nu. Prezenta unui pui in grup poate genera protectie si nu o sa permita persoane in jurul lor. In general aceste excursii raman doar cu partea de watching. Foarte interesanta de altfel, dar pentru ca nu vreau sa dezamagesc pe nimeni care are asteptare 100% de inotat cu delfinii, am tinut sa va explic corect cum stau lucrurile.
• intrarile la obiective. Nu avem multe obiective pe interior, ne bucuram de peisaje, de apa, de asezarile miniaturale de pe insula. Luati in calcul doar 20 - 25 EUR.
---
Hai sa facem un calcul: 1.5x7 (daca se cere) + 25x7 + 5 + 5 + 111 (daca merge toata lumea, daca nu tariful/persoana va creste) +25 =cca 325 EUR

La asta mai adaugati cheltuielile de impuls, un suc, o cafea (este foarte ieftina 0.8 - 1 EUR), dulciuri, fructe. Stiu eu, cca 25 EUR.

Deci un buget, fara cheltuielile de amintiri si cadouri = 350 EUR.

Bagaj. O sa calatorim la un moment dat cu microbuz de 8+1. Nu este foarte generos la portnagaj, asa ca limitati-va la un troler de 60 -45-30.

De luat in bagaj
- pantofi trekking, cel putin incaltaminte sport. Luati si de schimb, in situatia in care va udati sa aveti de schimb.
- pantalon lung elastic, pantalon scurt
- tricouri
- bluze de vant cu gluga, pentru traversarea dintre insule. Recomand ceva termic de vara.
- sapca, bandana, crema solara
- slapi, costul de baie
- medicamente pe care le luati frecvent + claritin sau ceva asemanator. Veti intra in contact cu flori la care nu va cunoasteti gradul de imunitate.
- aparat foto, carduri de memorie, acumulatori, incarcatoare
- rucsac mic in care sa va incapa o pelerina, apa, un prosop.

Temperatura - o sa fie 17 - 22 grade. Atentie ca insulele sunt in general umede. In perioada in care mergem noi minim fata de altele ale anului, dar trebuie sa tineti cont atunci cand va faceti bagajul sa aveti cu voi haine si incaltaminte potrivita. Pelerina comoda, nu genul de unica folosinta, ceva care sa va fereasca de o eventuala ploaie. Acolo ploua scurt dar masiv. Destul 10 minute de ploaie si sunteti uzi pana la piele si din pacate nu aveti cum si cu ce sa va schimbati. Va ajuta un prosop si o pelerina care nu trebuie sa lipseasca niciunele din rucsacul zilnic.

Documente de calatorie
Eu va recomand sa aveti la voi atat cartea de identitate cat si pasaportul, pe care sa-l tineti separat. In situatia in care pierdeti CI sa aveti un document care sa va permita sa parasiti tara. Sunteti pe insula si este destul de greu sa comunicati cu consulatul roman pentru un document temporar de calatorie. Valabilitatea trebuie sa fie minima 6 luni de zile.

Marti 6 iunie, ora 5.00, intalnirea pe Aeroportul Henri Coanda, Plecari Internationale, langa cafeneaua Lavazza. Zbor Blue Air OB157 Bucuresti - Lisabona. Decolare la 07:15 aterizare 09:55 (ora Portugaliei). Durata zbor: 04h40'. Va recomand sa aveti in bagajul de mana sandviciuri (va este permis la verificare), biscuiti, orice va astampara foamea pana in jur de 14.00. Programul nostru incepe imediat, dupa aterizare luam un taxi pana la hotel, lasam bagajele si plecam in zona Belem. Acolo vizitam Manastirea Ieronimilor, Turnul Belem, Monumentul Descoperitorilor, Palatul Presedintelui si doar in jur de ora 14.00 ajungem la Pasteis de Nata, celebrele specialitati cu foetaj. Deci sa aveti ceva pana la acea ora, sa nu intrerupem programul din cauza foamei...

MAC:
Multumim,Gigi. :)
Drum bun si vreme frumosa!

admin:
Cele 3 hoteluri in care vom fi cazati:

6 – 7 iunie Lisabona: SANA Rex Hotel 3*: Rua Castilho, 169 Avenidas Novas
1070-051 Lisbon

7 – 11 iunie Sao Miguel: Sao Miguel Park Hotel 4* Rua Manuel Augusto Amaral
9500-222 Ponta Delgada

11 – 15 iunie Terceira: Angra Marina Hotel 5* - Rua Pęro de Barcelos, 9700-151 Angra do Heroísmo

In aeroport astept la intalnire pentru plecare doar 5 persoane. Cu ceilalti 3 ne vom intalni direct la Lisabona. Eu am telefonul deschis, numarul este 0040745106501 (dar sunt convins ca il aveti) ma sunati cand ajungeti in Lisabona.

pinkpanthere:
Drum bun!
Va invidiez. As vrea sa mai merg si eu cu voi.
Super destinatie. :thumbup:

Dana Caragea:
Abia astept! Ma uitam zilele trecute pe pozele din Portugalia 2015 si mi-am amintit de Lisabona. Mi-am dorit mult sa ma intorc acolo si s-o revad pe batrana doamna, pentru cladirile si istoria acelor locuri, pentru aerul oceanului si podurile peste Teju, pentru ilustrativele azulejos si pentru decorativele trotuarele pavate manual cu bazalt si calcar, pentru pasteis, bacalhau, ginja si nu mai spun de fado  :smitten: Si aceasta vizita va fi doar escala de unde ne luam zborul a doua zi spre... Paradis!  :D

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă