Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre
Elvetia, cu tot ce are mai frumos. Circuit 5 - 12 august 2017
Misona:
Felicitari!!!
admin:
Nu mai sunt locuri libere!
MihaelaAld:
Hello there!
Inteleg ca nu sunt locuri, insa daca apare vreunul dintr-o renuntare, sunt interesata sa merg.
Voi transmite aceasta optiune si pe office, insa daca vreunul dintre colegii din Scotia care ma cunosc, afla ceva, rog un semn. Fac cinste :)
Multumesc,
Mihaela
MVM:
Am si eu o intrebare: tinind cont ca vom merge in Elvetia(ex UE), cit si in Germania(UE), trebuie sa avem si euro si franci elvetieni la noi? Sper sa nu fie o intrebare nelalocul ei! De asemenea, as dori sa stiu cam de ce suma ar trebui sa dispunem pentru a acoperi costurile intregii excursii, fara sa punem la socoteala eventualele cumparaturi personale?!!!
admin:
Recomandarea mea este sa aveti la voi card. Si cca 200 EUR cash, rezerva numerar pe care o puteti improspata cu retragere din bancomat.
In Elvetia, tara bancilor, platile se efectueaza in proportie de 99% cu cardul. Puteti face si excercitiul de plata cu cash, prin schimbarea a EUR in frabci, sau cu retragerea de la bancomat, in moneda locala. Dar va creati un stres suplimentar, sa cheltuiti ceea ce aveti numerar si sa tineti cont la fiecare cent.
Un buget de excursie? Da se poate face, dar in linii mari, cu aproximatie. Depinde de fiecare ce isi doreste, ce alege la optionale, la masa, etc.
Hai sa le luam pe rand, in primul rand serviciile care nu intra in tariful de excursie
taxele de oras la hotelurile in care este facuta cazarea - apreciez la cca 20 EUR
taxe si vignete de autostrada, tunel, parcari. Suma finala din aceste costuri se imparte la participantii la excursie. Anul trecut a fost in jur de 25 EUR/persoana
intrarile la obiective (la Cascada Rinului a fost 5 EUR). In rest doar daca decidem pe loc mai sunt costuri de vizitare interioara.
bilete pt urcarile in zonele de panorama (gondole, telescaune, tren cu cremaliera). Cel mai scump este trenul cu cremaliera spre Materhorn, a costat 90 EUR/pers. Apoi urcarea cu gondola la Aquille de Midi la peste 4000 m, a fost 50 EUR. Mai este trenul de la Taesch la Zermatt, a fost in jur de 30 EUR dus si intors. Luati in calcul 200 EUR
La 3 hoteluri nu avem micul dejun inclus in tarif, acesta costa in jur de 12 EUR. Deci 3 x 12 = 36 EUR.
Apoi mesele. Nu o sa mancam pe cat posibil in Elvetia ci la granite, in alte tari. Asa facem mare economie. In Elvetia tarifele sunt exorbitante. Anul trecut, mi-am facut un calcul, eu am cheltuit in jur de 240 EUR pt masa. Fara bautura, pt ca am condus, la fel ca acum.
Daca faceti un calcul o sa ajungeti la cca 525 EUR, asta daca alegeti sa mergeti la toate optionalele. Suma poate creste datorita bauturii, costurilor de impuls.
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă