Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre

Cinque Terre - Bologna - Florenta 28 aprilie - 3 mai 2017

<< < (9/16) > >>

admin:
Pt tren si acces pe sentiere luam de la hotel cate un card pt 2 zile. Costa 23 EUR. http://www.cinqueterre.eu.com/en/cinque-terre-card
Croaziera de la Riomaggiore pana la Porto Venere este in jur de 14 EUR. http://www.navigazionegolfodeipoeti.it/imbarchi-orari-tariffe/riomaggiore.html

admin:
Revin aici cu o intrebare. Marti 2 mai, plecam din La Spezia si in drum spre Bologna o sa avem o oprire cu vizitare a complexului de la Campo Santo Pisa. Pentru ca stiu bine ce este acolo, ce coada si ce nebunie este pentru a obtine programarea orei de urcare in Turnul inclinat va intreb daca sunt printre voi doritori de a vizita in acest fel monumentul. Dupa programul pe care l-am facut o sa se poata urca in jur de ora 13.00.

Acum daca este sa-mi dau cu parerea si sa va dau un sfat, va spun ca nu merita efortul si banii. Decat daca doriti o bifare, "da, am urcat in Turnul de la Pisa". Cea mai frumoasa priveliste este cea de jos, privind Baptisteriul si Turnul in acelasi timp.Vizitarea turnului a dezamagit asteptarile majoritatii celor cu care am fost impreuna acolo. De aceea va fac recomandarea de a vizita pe interior in Campo Santo lucruri mai interesante.

Pretul unui bilet de acces (urcare) in Turn este de 18 EUR. Durata este de 30 – 40 minute, socotind urcarea propriu-zisa plus pozele implicite din toate unghiurile bune sau mai putin bune. La interior sunt postate legende foarte scurte ale Turnului, acelasi pe care le gasiti pe site-urile de prezentare a acestui obiectiv...Si pe astea vi le spun eu...

Pentru cineva care nu este obisnuit cu senzatiile mai ciudate, va spun si ce o sa simtiti: urcarea pe jos a treptelor nu este tocmai usoara. Ganditi-va ca turnul are o inaltime de 56 metri si aveti de pasit peste vreo 250 de trepte. Cele 5 grade inclinatie se simt a fi mai multe la locul faptei... iar senzatia la coborare este un pic cam ciudata. Sunt momente in care ai impresia ca podeaua iti fuge de sub picioare, ceea ce e confuzionant...
Singurul lucru pe care l-am gasit pozitiv la urcare este balconul descoperit, privelistea panoramica este intr-adevar foarte frumoasa. Dar dac aveti vertij...

Stiu ca ce am explicat suna descurajant si un pic anti-obiectiv, ceea ce in mod profesionist un ghid nu are voie sa faca. Dar va consider prieteni apropiati si consider ca mai important decat profesia este informarea corecta.

Ce va sugerez eu. Daca va uitati pe link-ul urmator o sa vedeti cat costa vizitarea fiecarui obiectiv. http://www.opapisa.it/en/tickets/prices/. Daca nu ati vazut niciodata Pisa, va recomand doua obiective: Baptisteriul si Camposanto. Costa 14 EUR si in plus se beneficiaza de intrarea gratuita in Catedrala. Ar fi fost interesanta si Opera, dar din pacate este in continuare inchisa pentru renovare.

Pentru a veni in ajutorul vostru si pentru a nu fi nevoie sa pierdem acolo timpul la o coada interminabila, va recomand ca in conditia in care doriti sa vizitati cele doua monumente recomandate de mine (Baptisteriul si Camposanto plus bonus Catedrala), sa va inscrieti pe lista de mai jos. Dupa Sarbatorile de Pasti am sa cumpar online biletele.

Daca doriti sa urcati in turn, va fi nevoie sa va cumparati individual biletul de acces. Alegeti o ora intre 13.00 - 14.00 (urcarile se fac din 15 in 15  minute. Achizitionarea biletelor se face online prin link-ul indicat mai sus.

Retineti va rog ca acolo nu vom sta sa asteptam dupa cineva care se decide adhoc sau care nu a urmarit forumul cu informatii. Rezervarile, respectic cumpararea biletelor pentru vizitare le facem doar online...

Lista pentru vizitare Baptisteriul si Camposanto plus bonus Catedrala (rog nume si o initiala, adaugare personala cu preluarea ultimei liste)

1. Gigi Cindea
2.

Dana C:
Lista pentru vizitare Baptisteriul si Camposanto plus bonus Catedrala (rog nume si o initiala, adaugare personala cu preluarea ultimei liste)

1. Gigi Cindea
2. Dana C.

mar61r0@gmail.com:

1. Gigi Cindea
2. Dana C.
3. Maria S.

arsel:

1. Gigi Cindea
2. Dana C.
3. Maria S.
4. Elena A.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă