Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre

Islanda 23 - 29 iulie 2017

<< < (6/9) > >>

admin:
M-am intors de aproape de...Islanda, din Norvegia, la fel o tara nordica, cu peisaje fantastice, cu lacuri, fiorduri, ghetari si cascade imense. Am avut o vreme cum rar se poate vedea in Norvegia, sper sa avem parte si acolo de timp bun...

Va mai dau cateva informatii si va fac din nou recomandari

Bani: scos cu card din aeroport; cand ajungem fiecare isi scoate echivalentul a 200 EUR. Apoi reglam din plati efectuate cu cardul. Se accepta in magazine, restaurante. Daca aveti cu voi EUR este nevoie sa efectuati schimbul valutar, la fel in aeroport. Sper sa fie 24h service, pentru ca ajungem noaptea.

Mancare: O sa ne descurcam cu restaurante, bristouri, si cu...magazinele alimentare. Putem sa ne facem sandviciuri, asta pt economie de timp si bani... Localitati sunt foarte departate una de cealalta, va fi destul de greu de picat pe orele de masa, asa ca este bine sa avem ceva completari la noi. In restaurante se gasesc in special preparate din peste. vita, miel.

Apa: o sa ne luam de unde este mai ieftin, si o s-o tinem in masina, luand atat cat avem nevoie in fiecare zi.

Imbracaminte: V-am facut deja recomandarea de avea cu voi doar echipament mai sport, indicat este cel de munte. Pantalon mai gros, gen primavara la munte, bluze termice cu gluga, impermeabile. Tenperatura am vazut ca este in crestere vor fi 14 - 16 grade, dar dimineata si seara o sa fie 5-10 grade. Luati in calcul ca acolo mai batre vantul, asta face sa simtiti cu 5 grade sub...O sa coboram des din masina, asta inseamna ca pe langa imbracaminte sa aveti incaltari potrivite, sa nu va fie frig, sa nu va udati.

Cumparaturi: produse pe baza de piele/blana de oaie, lana etc.

Optionale. O sa vedem acolo cum o sa ne organizam cu optionalele, astfel incat sa se adeseze tututuror si de asemenea sa ne putem incadra in timpul pe care il avem la dispozitie pentru drum, opriri de vizitare si masa.

Revin!

dadus:
Gigi, daca cumva faci check-in la avion te rog ca de obicei loc la geam ;)
Mai avem un pic *|* :dance: :dance:

dadus:
ISLANDA - nici nu stiu cu ce sa incep...........
In primul rand, ce vezi in poze pe net, nu este nici pe de parte de ce este in realitate. Stiam ca o sa vedem minunatii dar nu poti fi pregatit pentru ce e acolo. La fiecare pas, la fiecare km ti se deschide in fata o alta imagine-cred ca cuvantul cel mai frecvent al nostru a fost oau,oau,oau.
Vulcani, ghetari,peisaje de parca ai fi pe Luna,cascade, oite, cai islandezi pe un fundal de verde crud,iceberguri albastre,plaja neagra cu blocuri de gheata de diferite forme.............
Ce senzatie faina sa calci pe lava si apoi pe ghetar, sau sa vezi placile tectonice si sa fi cu un picior in America si unul in Europa, sa vezi curcubee care apar si dispar la cascade............. 
In fata unor astfel de minunatii iti dai seama cat esti de mic si trecator - campurile de lava de langa Reykjavik sunt tinere si au doar 700 de ani.
Am avut noroc de vreme buna-dupa sufletul nostru-cu asa grup nici nu se putea altfel.

Gabi p:
ISLANDA

Gabi p:

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă