Arhiva > Arhiva

Codul bunelor maniere pe net .

<< < (2/3) > >>

marcutza:
@Crista desre HCLS-uri(Hotarare Consiliu Local de Sector) aberante si legsilatie poti discuta cu mine, sunt in domeniu :) te rog sa-mi spui unde anume doare? :) te ajut cu mare placere daca pot :)

Crista:
Cluj_Napoca este orasul cu primar veterinar !!! Nu sunt acceptate sau incurajate initiativele personale de infiintare de adaposturi.Exista un singur adapost condus de un sadic care a afirmat ca e dispus sa lucreze ore suplimentare ca sa eutanasieze cat mai multi caini.De pisici nu se ocupa decat cei care le otravesc pe langa blocuri.Inclusiv serviciile de deratizare.A aparut o hotarare foarte recent care ainterzice detinerea a mai mult de doua animale in apartament,cu amenda de 2500 in cazul constatarii contraventiei.Iti dai seama de ranchiunile dintre vecini,ce explozie de denunturi,de razbunari pe starea de bine inexplicabila pentru multi a celor care au bucuria de a avea animale,de a le iubi.Eu ma gandesc ca o asemenea lege aidioata ar fi fost posibila sa se respecte in conditiile in care ar fi existat adaposturi unde sa ducem "surplusul" de animale de apartament.Dar NU EXISTA LA CLUJ ADAPOSTURI PENTRU PISICI.Ca sa nu mai spun de incalcarea dreptului meu de a face ce vrerau in interiorul apartamentului meu.Ele nici macar nu latra.Sa chiar daca ar face-o,data viitoare vor interzice copiii pentru ca deranjeaza cand plang,striga?Sau mai bine ii vor otravi,ca sa rezolve problema asa cum sugera cu sute de ani inainte si Swift? Ma simt lezata si nu stiu de unde sa incep ceva.Eu am in grija si maidaneze,si lor le tot pune lumea gand rau.Teoretic avem serviciu de combatere a cruzimii dar trebuie sa fie surprinsi torturand altfel orice reclamatie e inutila.Ma opresc cu greu...

maria171:
Crista
pot sa iti dau un link unde se vorbeste de politia animalelor
http://www.gemon.ro/forum/viewtopic.php?t=254&start=0
ei sunt la inceput, dar sunt haotarati sa faca treaba
se primesc si cereri de voluntariat
dar sincer iti spun, daca e lege sau hotarare de consiliu nimeni nu poate face nimic
mai intra si aici si vezi ce gasesti
http://www.vier-pfoten.ro/website/output.php?id=1001&language=2
si noi cu animalutele noastre avem probleme f mari
eu am reclamat o situatie intr-o emisiune de radio in direct, unde invitat era un consilier de la primarie
dupa emisiune m-a sunat o fatuca cu limbaritza si ... situatia e la fel
eu personal nu cred ca voi mai apuca sa vad situatiile rezolvate ca pe animal planet
poate generatiile viitoare isi vor schimba optica vis a vis de animale

Crista:
Am inteles.Multumesc,site-urile sunt pentru noi,sa vedem ca nu suntem putini,dar nici cuficienti sa schimbam ceva.

almi_gabi:
Netichetă\

Neticheta este un cuvânt artificial compus din cuvintele net (în engleză: reţea de calculatoare) şi etichetă. El se referă la regulile de conduită propuse sau recomandate internauţilor, ca una din formele valorii culturale a Internetului. Primele propuneri şi recomandări de comportare de gen netichetă au apărut în reţeaua Usenet, dar între timp termenul este folosit în toate domeniile reţelelor de date şi calculatoare unde oamenii comunică nu numai cu maşinile respective, dar şi între ei.

Neticheta nu este un termen bine definit, existând simultan o multitudine de documente pe această temă, documente care sunt deseori neconsolidate, inconsistente, nesistematizate, neunitare sau chiar contradictorii între ele. De asemenea, nu există o netichetă unică universal recomandabilă în toate situaţiile din Internet, multiplele netichete concurând între ele. Deoarece de obicei netichetele nu au aspecte sau consecinţe legale, fiind vorba doar de recomandări binevoitoare, unii utilizatori ori nu le cunosc suficient, iar alţii chiar refuză explicit să se conformeze, discuţiile în contradictoriu despre diversele faţete ale netichetelor fiind încă foarte aprinse.

Cum Internetul se află în continuă expansiune, netichetele trebuie şi ele neapărat să ţină pasul, şi anume prin permanenta adaptare la noutăţi.

Termenul se referă în special la situaţia când participanţii la comunicare nu se pot vedea sau auzi direct unii pe alţii, şi comunică numai prin scris, de multe ori fiind vorba de persoane care nici măcar nu se cunosc personal. De obicei în asemenea situaţii nu se aşteaptă răspunsuri imediate, ci abia în decurs de câteva ore sau zile, mai ales atunci când documentele postate sunt mai cuprinzătoare.
 ;D

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă