Autor Subiect: Maramures. Traditii, mestesugari, istorie si drumetii. 7 - 11 septembrie 2016  (Citit de 30037 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Bon Voyage

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 628
Re: Maramures. Traditii, mestesugari, istorie si drumetii. 7 - 11 septembrie 2016
« Răspuns #60 : Marți, 06 Septembrie 2016, 15:26 »
INFORMATII IMPORTANTE !!!

Sofer - Gabi, tel: 0756 070 785
Numar masina : B - 249 - NEW

Va rugam, nu intarziati la plecare.

Cei care se urca din alte orase decat Bucuresti, pot suna soferul maine dimineata, pentru stabilirea locului de imbarcare.

Offline maria2015

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 49
Re: Maramures. Traditii, mestesugari, istorie si drumetii. 7 - 11 septembrie 2016
« Răspuns #61 : Marți, 06 Septembrie 2016, 17:06 »

Lista microbuz Bucuresti (19 locuri)
1.Diana L.  -  urcare din Brasov
2.Ionica D. - urcare din Bucuresti
3.Daniela M. - urcare din Brasov
4.Maria DM - urcare din Sighisoara
5.Maria I  - urcare Bucuresti
6.Totoescu A - urcare din Brasov
7. Maria N. -urcare din Ploiesti  (nu mai ajung in Bucuresti).
8. Anca P. - urcare din Bucuresti
9. Dan V. -  urcare din Tg. Mures
10. Daniela M. - urcare Bucuresti

Lista transport Iasi:: Plecarea este la ora 08.00 din parcarea Billa, zona Garii. Pentru cei care se conecteaza pe traseu, pe ruta Iasi - Viseul de sus precizati de unde va urcati. Insotitor grup: Lidia - 0743122214

1. Lidia M (Iasi)
2. George S (Iasi)
3. Costel S(Iasi)
4. Laura M (Lukoill Spataresti)
5. Elena P (Gura Humorului)

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13835
« Răspuns #62 : Miercuri, 07 Septembrie 2016, 13:09 »
Ce locuri faine o sa vedeti! Si ce oameni o sa intalniti! Va doresc zile cu soare, ras si ....horinca!

Offline krondia

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1674
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
« Răspuns #63 : Duminică, 11 Septembrie 2016, 21:02 »
Vacanta în Maramures a început cu o plimbare relaxanta cu mocanita pe Valea Vaserului, un traseu salbatic
pe care stânci prapastioase alterneaza cu paduri dese, cascade si poieni minunate.

Piatra ?oimului

Poarta maramureseana de la Novicior pe sub care trece la un moment dat mocanita

Offline wonderland

• Hero Member
  • Mesaje postate: 4883
« Răspuns #64 : Luni, 12 Septembrie 2016, 07:36 »
Super, krondia. Multumim! Se pare ca ati avut vreme buna si atmosfera frumoasa  :dance: *|*
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline krondia

• Hero Member
« Răspuns #65 : Luni, 12 Septembrie 2016, 10:14 »
Da, am avut o vreme superba, doar cu soare, astfel incat am putut atinge toate obiectivele propuse. Grupul a fost unul fain, vesel, ne-am simtit bine impreuna cu Lidia, conteaza mult sa stii unde sa mergi ca sa te mai poti bucura de ce ofera - inca - batranul Maramures...

Offline krondia

• Hero Member
« Răspuns #66 : Luni, 12 Septembrie 2016, 10:58 »
Dupa calatoria cu mocanita, relaxarea a continuat cu o plimbare cu telescaunul la Borsa si o drumetie prin padure la Cascada Cailor - Muntii Rodnei -  cea mai inalta cadere de apa din Romania, avand o inaltime de 80 m repartizata pe mai multe trepte

O valtoare amenajata pe raza statiunii Borsa

Offline krondia

• Hero Member
« Răspuns #67 : Luni, 12 Septembrie 2016, 13:31 »
La Sapanta am vizitat Cimitirul Vesel precum si Casa memoriala Stan Ioan Patras, cioplitorul în lemn care s-a remarcat prin realizarea renumitelor cruci pictate din lemn în stilul popular maramuresean.

Casa memoriala Stan ioan Patras

Acasa la o localnica din Sapanta

Offline krondia

• Hero Member
« Răspuns #68 : Luni, 12 Septembrie 2016, 14:16 »
Manastirea Sapanta Peri a fost urmatorul obiectiv la care am tinut neaparat sa ajungem.
Aceasta se gaseste pe malul romanesc al raului Tisa, in parcul dendrologic Livada si a fost construita recent in amintirea vechii manastiri Peri.
Biserica ce poarta hramul Sfântul Arhanghel Mihail este cea mai inalta biserica de lemn din lume, 78 de metri, fiind inscrisa in Cartea Recordurilor.

Offline totoescua

• Full Member
  • Mesaje postate: 124
« Răspuns #69 : Luni, 12 Septembrie 2016, 16:08 »
A fost atat de placut si de bine in Maramures ca-mi vine sa  pun ceasul sa sune si sa o Iau la picior pe coclauri .
Un grup super vesel , oameni bucurosi de a fi impreuna , Lidia o fata de milioane , ne-a organizat drumetiile excelent astfel incat sa ne simtim toti bine indiferent de puteri .
E prima data cand merg in Maramures , este o parte din Romania absolut deosebita , curata , se vede de
La o posta ca oamenii sunt harnici , natura a dat mult dar vietuitorii acelor meleaguri au completat si respectat ce
au primit .
Incercati sa ajungeti in Maramures este deosebit tot ce vezi si daca mai mergi si pe multe este vacanta perfecta !

Offline krondia

• Hero Member
« Răspuns #70 : Marți, 13 Septembrie 2016, 15:17 »
Ajunsi la Barsana, era musai sa trecem si pe la nea Toader a carui faima a depasit granitele tarii. Aici am vizitat atelierul de cioplit porti maramuresene dar si alte obiecte de care este tare mandru, incantandu-ne cu povestile despre locurile in care a calatorit cu operele sale

Patul fermecat...

Offline krondia

• Hero Member
« Răspuns #71 : Marți, 13 Septembrie 2016, 15:36 »
Frumoasa manastire Barsana

Offline krondia

• Hero Member
« Răspuns #72 : Marți, 13 Septembrie 2016, 16:22 »
La Nea Opris Gheorghe din Sarbi ne-am oprit pentru o horinca buna, am aflat secretul portii din care curge palinca, am asistat la un recital la tobe, a avut loc chiar si o sedinta foto in costumul popular traditional, cu greu ne-am lasat dusi spre pensiune..

Poarta fermecata din care curge palinca...

Offline Dan_I

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 37
« Răspuns #73 : Marți, 13 Septembrie 2016, 18:19 »
 :applause: colega, imi place prezentarea ta. Astazi a trimis Lidia lista de mailuri asa ca spor la share-uit amintiri. In weekend o sa reusesc si eu sa le urc undeva .

Offline Dan_I

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 37
« Răspuns #74 : Miercuri, 14 Septembrie 2016, 00:11 »
Eu incep cu ceva mai trist, o vizita la memorialul de la Sighet.