Autor Subiect: Cooking Camp 28 - 30 octombrie 2016  (Citit de 31368 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline DB-01-VIN

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 51
Re: Cooking Camp 28 - 30 octombrie 2016
« Răspuns #45 : Duminică, 23 Octombrie 2016, 20:09 »
Rodica_I am pus acel nick pt.ca de fapt este nr. de inmatriculare al masinii.....E cu bataie lunga denumirea, in sensul ca VIN este atat un substantiv (imi place/apreciez  vinul in sensul ca doresc in viitoul apropiat sa devin somelier) cat si verb...Iti detaliez acolo mai mult....Cat despre atmosfera de la intoarcere din microbuz, tin sa precizez ca a fost ca o cireasa de pe tort ("tort"= intalnirea de la Sibiel, prima pt.mine dar dupa spusele celor mai vechi in astfel de evenimente a fost cea mai vesela & plina de voie buna). Eu imi mentin optiunea de a veni cu microbuzul daca se aduna destui doritori. Numai bine si abia astept sa va cunosc personal.

Offline Rodica_I

• Hero Member
  • Mesaje postate: 885
« Răspuns #46 : Luni, 24 Octombrie 2016, 10:40 »
DB-01-VIN , asa am crezut si eu , ca ai pus ceva care sa te reprezinte sau ceva cu semnificatie pentru tine, fiecare cu imaginatia lui nu mi-o lua in nume de rau . :flori:

Lista pentru bicrobuz  ramane deschisa  :D.. curaj.. curaj ..

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13835
« Răspuns #47 : Luni, 24 Octombrie 2016, 10:54 »
M-am intors dupa periplul marocan, incantat de bucataria de acolo. Pur si simplu m-a fascinat ceea ce am vazut din nou acolo, de aromele, de gustul extraordinar pe care-l iau mancarurile de la vasele lor de gatire, de la condimente, de la adausurile care le folosesc, de la rabdarea si placerea cu care pregatesc totul.

Tigaia este inexistenta in Maroc, in schimb vasele ceramice ce rezista la temperaturi inalte sunt la mare moda. Totul se gateste in abur sau grill, ceea ce nu doar ca e sanatos, dar si da posibilitatea bucatarului de a-si demonstra dibacia.

Am revenit in Romania si am dat din nou de slana, branza de burduf si ceapa, de pizza, de toate "traditiile noastre"...Bune nimic de zis, foarte bune, dar cine duce apoi kilogramele in plus?

Inca n-am stabilit cu bucatarul ceea ce o sa pregatim acolo, urmeaza ca maine sa ne intalnim si sa povestim mai multe. Dar ma gandesc sa incercam ceva mai usor anul aceasta...asa mai marocan...

Am vazut lista de transport si este, comparativ cu numarul de inscrisi din Bucuresti si traseul pana la Bran, foarte mica. Adevarul ca anul acesta nu am avut timpul necesar sa ma implic in grupajele de transport, sa explic cat de important si comod este sa se vina impreuna, In microbuz se socializeaza, se leaga primele relatii, se rade...este important sa intrati in grup prin aceasta "poarta"...Probabil necunoscandu-se aceste lucruri, am vazut ca la unele excursii s-au format grupaje pe masini mici pana la destinatie (ma refer la Bucuresti, pentru ca la restul tarii sunt foarte indicate), ceea ce a redus sansa de a se face un transport comun cu microbuzul.

Aici la Bran. sunt doar 8 inscrisi, ceea ce inseamna f.putin pt un mijloc de transport inchiriat pe 3 zile, cu cazare de sofer, cu diurna si cu plata a minim 200 de km pe zi. Am mai "sponsorizat" noi de cateva ori aceste tranporturi in incercarea de a incuraja si a continua acest bun obicei, este insa nevoie ca si ceilalti sa inteleaga rolul unei astfel de organizari. De aceea am sa transmit azi un Email, participantilor din Bucuresti si de pe traseu, pt a afla modul in care si-au propus sa ajunga la Bran. Poate este doar o amanare a inscrierii pe forum...Pana maine va trebui sa aflu, pentru a discuta la firma de transport.

Am vazut ca la sfarsit de saptamana va fi frumos la Bran, ceea ce inseamna ca o sa iesim un pic la plimbare pe Magura. Se urca in jur de 50 minute, nu e greu, dar va trebuie neaparat un minim echipament: minim pantof sport, dar indicat este cel trekking sau chiar gheata de munte, pantalon lung flexibil, bluze termice sau ma rog in care sa nu va fie frig si sa nu transpirati prea tare si evident ceva de ploaie. Un mic rucsacel, in care sa aveti pelerina si o apa sau chiar un sandvici.

Mai revin... :)

Offline Dana C

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 48
« Răspuns #48 : Luni, 24 Octombrie 2016, 11:51 »
1. Dragan Daniel Valentin
2. Cristina L
3. Simona C
4. Violeta I
5. Laurentiu M.
6. Radu R.
7. Luci S.
8. Rodica I.
9. Dana C.

Offline noiembrie

• Hero Member
  • Mesaje postate: 759
  • Bine ai venit in grupul nostru!
« Răspuns #49 : Luni, 24 Octombrie 2016, 13:02 »
Intrebare pentru Gigi:Daca Dan63 hotarat nu mai merge si doamnele din SC nu se supara ca pierd un domn ,pot sa merg eu ?
Si eu am nevoie de putin timp si diplomatie ca sa aranjez la serviciu. Multumesc !

Offline Rentzi

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 486
« Răspuns #50 : Luni, 24 Octombrie 2016, 13:46 »
...... Inca n-am stabilit cu bucatarul ceea ce o sa pregatim acolo, urmeaza ca maine sa ne intalnim si sa povestim mai multe. Dar ma gandesc sa incercam ceva mai usor anul aceasta...asa mai marocan...
Mai revin... :)

Exact asa ma gandeam si eu... ceva mai marocan... gen ciolan pe varza calita, la cuptor, cu mamaliga si ardei iute, neaparat marocan si niste weisswurst bavarez marocan cu mustar din cela dulce, tot... marocan (ca acum 2 ani).  :tomato:
Glumesc bineinteles... Ce ziceti de oaie umpluta cu orez (salbatic sau/si negru) si stafide, fistic, migdale, castane, alune, nuci si alte graunte si arome marocane ? Sau poate oaia si orezul gatite separat, dar servite impreuna.
Pentru cei care nu mananca oaie poate ar trebui si o reteta de pui marocan. Sau si/si pentru toti (mai complicat).
Iar pentru cei care nu prefera carnea, niste legume in stil marocan si poate ceva orez, daca este gatit separat....

Deja de azi numai apa plata cu lamaie si paine integrala cu tarate...  :o
Sa ne vedem cu bine ia Bran.

Offline Bgdn

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 4
« Răspuns #51 : Luni, 24 Octombrie 2016, 14:01 »
1. Dragan Daniel Valentin
2. Cristina L
3. Simona C
4. Violeta I
5. Laurentiu M.
6. Radu R.
7. Luci S.
8. Rodica I.
9. Dana C.
10. Bogdan R

Offline Misona

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 291
« Răspuns #52 : Luni, 24 Octombrie 2016, 14:05 »
Sunt in Germania Rentzi, as putea sa iti caut weisswurtst din ala...marocan :))) cate kg ti-ar trebui?
Viata e ca o piesa de teatru - nu conteaza cat de mult dureaza, ci cum se desfasoara. (Seneca)

Offline Rentzi

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 486
« Răspuns #53 : Luni, 24 Octombrie 2016, 14:28 »
Sunt in Germania Rentzi, as putea sa iti caut weisswurtst din ala...marocan :))) cate kg ti-ar trebui?

Multumesc Simona, dar nu cred ca te lasa in avion cu weisswurst... Era o gluma si o amintire de acum 2 ani.
Dar daca te intorci cu masina si Gigi considera ca ar fi bineveniti pentru Vineri seara, tot el stie si cate kg au fost acum 2 ani.
Acum, ca sa abuzez de oferta ta, poate poti sa imi aduci un borcan de mustar din cel dulce, cu aroma mai deosebita, pe care il folosesc bavarezii. Aici Gigi ma poate ajuta daca stie precis cum se numeste... pls..  :worthy:  In Romania nu am gasit (cel putin in zona mea) iar cel dulce local are alt gust si alta aroma.  :bow:

Offline persina

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
« Răspuns #54 : Luni, 24 Octombrie 2016, 19:44 »
Buna seara.

Din pacate nu mai pot participa la acesta intilnire. Daca este cineva interest sa ocupe locul , ma poate contacta pe nicoleta.murasan@yahoo.com. Petrecere frumoasa !

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13835
« Răspuns #55 : Marți, 25 Octombrie 2016, 12:06 »
In locul persinei, m-a anuntat, vine noiembrie. Urmeaza ca partea financiara sa se rezolve intre inlocuit si inlocuitor.

Cu privire la transport, in acest moment la microbuz sunt 11 inscrisi. 10 cu urcare din Bucuresti si o persoana cu urcare de pe traseu. Mai avem de primit un raspuns. Costul microbuzului inchiriat este incluzand cazarea soferului, 2.000 RON, iar tariful comunicat pe site si forum, pentru Bucuresti - Bran si retur este de 100 RON. Pentru a avea o continuitate in ceea ce priveste transportul organizat din Bucuresti si pentru a nu dezamagi si a servi pe cei care inteleg utilitatea acestui grupaj, urmeaza sa acoperim cu fonduri personale diferenta, este insa ultima oara cand suntem dispusi sa facem asa ceva. Nimanui nu-i convine ca ajutorul si implicarea in a crea conditii si posibilitati de calatorie in grupaj organizat, sa se transforme in finantare din bani proprii. Doresc sa fiu inteles corect, nu ma refer aici la cei care se inscriu de regula la microbuz ci la cei care folosesc alternative.

Este adevarat, partea de transport a fost alegerea fiecaruia, asa am organizat-o pana acum si a fost greseala pe care am inteles s-o platim. Incepand insa cu anul viitor TOATE excursiile care vor avea plecare din Bucuresti, vor avea doua tarife: unul pt Bucuresti (in care transportul va fi inclus) si altul pentru provincie (cu exceptia celor care se pot conecta pe parcurs). Transportul grupaj organizat este foarte important, da siguranta celor care se inscriu si ofera posibilitatea deplasarii zonale. Trebuie deci neaparat continuat, dar repet, nu in conditiile in care este nevoie sa participam si noi la plata.

Urmeaza sa fie comunicat locul de imbarcare, numarul microbuzului, numele soferului si numarul sau de mobil.

Offline Misona

• Sr. Member
« Răspuns #56 : Marți, 25 Octombrie 2016, 12:53 »
Multumim Gigi!!!  :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Viata e ca o piesa de teatru - nu conteaza cat de mult dureaza, ci cum se desfasoara. (Seneca)

Offline Rodica_I

• Hero Member
« Răspuns #57 : Marți, 25 Octombrie 2016, 12:54 »
Multumim Gigi ,
O sa-i punem pe "scaunelul de linistire " pe cei care nu vor veni cu microbuzul, ca in afara de cei care deja au rezervari facute si achitate , restul  nu au nici o scuza fiind vb de masina proprie .

Offline Rodica_I

• Hero Member
« Răspuns #58 : Marți, 25 Octombrie 2016, 13:47 »
Si apropoo, daca este cineva din Constanta , eu plec catre Bucuresti  vineri dimneata , inca nu stiu ora .

Offline Misona

• Sr. Member
« Răspuns #59 : Marți, 25 Octombrie 2016, 15:44 »
Rodi, din Constanta vine Bruno cu autocarul, dar el a vorbit cu cineva din Bucuresti sa vina cu masina pe Buc-Bran.Poate ii convingi sa vina cu noi cu microbuzul. Vezi pe pagina 2 a evenimentului