Autor Subiect: Parcul National Cozia - in Gradina Zanelor 5 - 8 mai 2016  (Citit de 24547 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13799
Re: Parcul National Cozia - in Gradina Zanelor 5 - 8 mai 2016
« Răspuns #45 : Joi, 12 Mai 2016, 16:50 »
Am inceput sa organizez excursia la Cozia acum vreo 4 ani....Ma intalnisem cu Pavel si la o bere mi-a povestit o multime de lucruri despre fauna. despre flora, despre unicitatea acestor locuri. Fusesem cu multi ani in urma in masiv, dar cu mintea de adolescent si gandul la chefurile care urmau dupa ce ajungem sus, nu am inteles atunci prea multe...A fost nevoie de o "redescoperire"... :)

Am batut 3 ani la rand potecile ascultand povestile lui Pavel, mi-a bucurat gandul si sufletul tot ce am vazut si auzit acolo...Flori, paduri, peisaje si caprele negre din Basarab...Aerul plin de miresme de mojdrean, umezeala aceea placuta din faget,..Serpuirea Oltului, grotele zmeilor si inegalabila gradina a zanelor cu albastrul indigo al irisilor....Minunatii ale naturii, ale pamantului....

Am fost si eu sambata acolo, la hotelul in care ati stat...Eram in drum spre Bucuresti si apoi spre Austria....Am privit de pe terasa masivul si am avut un sentiment de nostalgie a acelor locuri...Mi-am adus aminte de multi din cei cu care am fost acolo, cu care am drumetit, cu care am cantat si am chefuit....Inevitabil de Florin, spiridusul de la Pescariu...asa ii spuneam eu....Un om plin de bucurie, de chef de viata...Tin minte perfect ultima seara acolo cu el, cu Marin si cu Toni...Nu se putea dormi in hotel de muzica si rasetele noastre....Din pacate nu o sa ne mai putem intalni vreodata....Am varsat o lacrima in amintirea unor clipe frumoase si a unui om tare fain....pe care multi dintre voi l-au cunoscut...

De pe terasa vedeam culmea Stanisoarei, banuiam ca sunteti acolo...tare as fi vrut sa va privesc....Pe unii va cunosc, pe altii mai noi inca nu...Mi-as dori mult ca valul vostru sa se inchege la fel ca multe altele aici in Singles Camp...Sa continuati legaturile nascute acolo in munte, sa le transformati in prietenii...

Da si sa lasati si voi o urma aici, pentru ca la fel cum voi ati gasit impresiile si povestile celor dinaintea voastra e bine ca si cei care urmeaza sa stie de locurile prin care ati trecut, de ce ati simtit in trecerea voastra pe acolo... Wonderland si Noiembrie va imbie, si ele la fel ca mine au nostalgia unor zile in care se povestea totul aici pe forum pentru ceilalti ramasi acasa....Toti steptau pozele, impresiile de la revenire... Tin mult ca Singles Camp sa fie mai mult decat o ocazie de excursie si vacanta, sa fie un grup....Un grup are nevoie de viata, de legaturi, de oameni care sa-l duca mai departe...

Sunt in legatura pe facebook cu multi cei care sunt sau au trecut pe aici...Am facut odata un exercitiu si m-am uitat in lista fiecaruia de prieteni. La toti, dar la absolu toti cei mai importanti prieteni de pe pagina sunt cei cunoscuti aici in Singles Camp. M-a bucurat imens asta...mi-a aratat ca toata munca mea de opt ani nu este in zadar...

Multi se intreaba si m-au intrebat de ce fac asta. De ce atata timp plecat, de ce implicarea asta emotionala? De ce cand am tot ce-mi trebuie material, as putea trai linistit, fara sa fiu azi in Azore si maine in Napoli...Sa-mi cultiv pasiunile, sa am timp de ele....Sa scriu, sa pictez, sa cresc flori, sa bat muntele...Raspunsul sta in ceea ce se intampla in excursii cu voi....si cu mine.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #46 : Joi, 12 Mai 2016, 17:06 »
Asta este ceea ce am vazut de pe terasa...Ceea ce gandeam am povestit deja...

Offline wonderland

• Hero Member
  • Mesaje postate: 4883
« Răspuns #47 : Vineri, 13 Mai 2016, 08:07 »
Istorisirea incarcata de emotie a lui Gigi mi-a amintit si de o postare de-a lui dedicata traseului de incalzire pe care si voi l-ati parcurs. Cautandu-l, am vazut si adaugirea facuta de mine, dedicata lui Pavel. Am zambit in sinea mea, pentru ca, intamplator sau nu, peste ani, cei pe care i-am asemanat in modul de privi natura chiar au avut ocazia sa se cunoasca. Dar se stie deja ca cine se aseamana se aduna. :)

http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,1519.msg96779.html#msg96779

PS - multumesc, noiembrie pentru imbratisare! Violeta_br... cu drag!
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline C12

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
  • Bine ai venit in grupul nostru!
« Răspuns #48 : Vineri, 13 Mai 2016, 11:10 »
O surpriza foarte placuta aceasta excursie.
Locatia excelenta,organizarea foarte buna,peisaje superbe, ghid si insotitoare de grup care isi cunosteau bine meseria :)

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #49 : Vineri, 13 Mai 2016, 12:00 »
Ma bucur ca ti-a placut C12!  :) Il cunosc pe Pavel de 40 de ani....stiu cat de mult tine la locurile acelea si cat suflet a pus in parcul national pe care il coordoneaza si supravegheaza...Multa lume este incantata sa-l cunoasca si sa-i asculte povestile...Iar Lidia este un om de munte in adevaratul sens al cuvantului, stie ce inseamna un grup de drumetie, ce responsabilitati atrage dupa sine ghidajul montan...

Cozia este un munte care ofera multe, dar in acelasi timp ati vazut ca si cere....Echipament, pregatire fizica, un pic de ambitie, echilibru....si evident oameni care sa fie alaturi si sa cunoasca zona...Ca organizatori incercam sa informam cat mai detaliat asupra celor ce urmeaza... Daca reluati si urmariti forumul, ce am explicat, ce am punctat ca necesar de stiut si pregatit veti vedea ca facem tot ce ne sta in putere sa fiti informati, sa stiti ce va asteapta....

Vreau sa fac o paranteza sa va explic cateva lucruri legate de ceea ce inseamna organizarea unei astfel de iesiri. Multi se aventureaza in organizarea de excursii montane, este plin facebook-ul de invitatii la drumetii...Fara sa jignesc pe cineva, fara nici o intentie de a crea o imagine proasta cuiva, trebuie insa sa va spun ca astfel de excursii nu se oranizeaza nicaieri in lume in acest fel...Fara o informare minutioasa, fara responsabilitatea unei agentii de turism, fara sa existe persoane autorizate de insotire...Sunt convins ca nu stiti, ca nu aveti informatii, dar multe din aceste excursii organizate ad-hoc, hai sa ne vedem in gara, sau hai la autocar in cutare loc, s-au terminat prost pt unii dintre participanti. De la simple entorse, pana la decese...Discutati odata cu cei de la Salvamont si o sa va confirme ceea ce va spun eu acum...

Ceea ce facem noi este in primul rand sa ne prezentam, sa va oferim garantia ca organizarea se face profesionist si legal, incepand de la inscriere pana la partea de ghidare. Sunteti insotiti de ghizi montani, de oameni din Salvamont care stiu sa va tina departe de pericole. Evident insa ca mult depinde si de voi. Cat de bine va evaluati, cat de atent cititi si va informati, cat de multa atentie dati recomandarilor noastre in ceea ce priveste echipamentul. Cu muntele nu e de glumit. Chiar daca sunteti inconjurati de oameni, chiar daca aveti ghizi si insotitori, trebuie sa va ganditi ca sunteti izolati...Asa ca trebuie sa urmati si sa respectati ceea ce vi se recomanda....

Offline ligia

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 46
« Răspuns #50 : Vineri, 13 Mai 2016, 12:31 »
Corect !  Sa va spun ca am vazut oameni incaltati in slapi , mergand spre crucea de pe Caraiman ???
Tot grupul a fost ascultator, toti au avut bocanci ( precum si restul echipamantului indicat ) .

Offline lidia.Iasi

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 418
« Răspuns #51 : Luni, 16 Mai 2016, 14:29 »

Sigur ca frumusetea peisajelor, traseele alese, ghidajul sunt foarte importante  dar nu ai cum sa ai o excursie reusita fara oameni deschisi, iubitori de natura.
Am intalnit oameni minunati in aceasta prima iesire a mea cu Singlescamp, pe care sper sa ii revad si in alte excursii.
Gigi, iti multumesc pentru increderea acordata si pentru sansa de a-l cunoaste pe Pavel.

Cateva poze gasiti accesand linkul de mai jos. Cea mai mare parte din poze le-am arhivat si le voi trimite pe email. Daca aveti fotografii nu uitati sa le impartasiti cu noi
https://photos.google.com/album/AF1QipOwmIcWCSR9IqrUPt__gIsczmg36QKIcd9TTE-v

Offline Violeta_br

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 34
« Răspuns #52 : Luni, 16 Mai 2016, 14:55 »
Buna Lidia,

Link-ul nu functioneaza sau este inaccesibil unui public mai larg. :-)

Violeta

Offline lidia.Iasi

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 418
« Răspuns #53 : Luni, 16 Mai 2016, 16:09 »
https://goo.gl/photos/JBypx8KCbVfcqRAv5

Asta ar trebui sa functioneze :)

Offline wonderland

• Hero Member
  • Mesaje postate: 4883
« Răspuns #54 : Luni, 16 Mai 2016, 18:41 »
Functioneaza! Asa am putut sa iau pozele si sa le aduc aici. Cred ca am mai scapat vreo doua, dar o sa ma ierte Lidia.  :flori:

Super! Vreo doua mi se par demne de Concursul lunii mai! :)
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #55 : Luni, 16 Mai 2016, 19:36 »
Exceptionale pozele intradevar! Felicitari Lidia!

Offline Violeta_br

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 34
« Răspuns #56 : Marți, 17 Mai 2016, 08:35 »
Merge, intr-adevar! Splendid! Merci! :-)

Offline Nicky

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 13
« Răspuns #57 : Miercuri, 18 Mai 2016, 17:32 »
Am adaugat si eu o selectie a pozelor pe care le-am facut de-a lungul celor 3 zile:
https://photos.google.com/share/AF1QipOyuSKopFBgRDfJ2dTKLbILh4Zk6CwdfbssxNiS0_iX0V1UBVtioppxjLV312J0lw?key=MkxBdHQyUU0xWnVFWXhDTWMxTDdwekYwOFhUTzlB

Multumesc tuturor! Lidiei, celor din grup, dar si lui Pavel. M-am bucurat mult sa va cunosc. Pavel este un om minunat, care ne poate spune si arata - cu siguranta - multe lucruri frumoase. Personal, mi-ar placea sa descopar si alte trasee.

Cu drag,
Simona

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #58 : Miercuri, 18 Mai 2016, 18:35 »
Simona, ce poze extraordinare ai facut! Si nu participi cu 2 dintre ele la concursul nostru? Nu te las, te hartuiesc pana le vad acolo....Sunt prea frumoase! Intra te rog mult aici si posteaza doua fotografii: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2298.0.html

Offline Nicky

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 13
« Răspuns #59 : Miercuri, 18 Mai 2016, 21:53 »
Multumesc  :) ::)  :blush: !!!
Imi place mult sa fotografiez, insa cred ca si locul si oamenii au ceva de spus :)
Voi selecta 2 poze ; mai dificil este sa decid care dintre ele. Insa multumesc inca o data; citirea mesajului m-a bucurat mult.