Autor Subiect: "Pasi in zapada". Festivalul Lolelor 29 - 31 ianuarie 2016  (Citit de 25837 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Misona

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 291
Re: "Pasi in zapada". Festivalul Lolelor 29 - 31 ianuarie 2016
« Răspuns #45 : Marți, 26 Ianuarie 2016, 08:25 »
"Cine nu doreste sa participe la drumetie poate opta pt o plimbare prin Paltinis, schi pe partia Platos de acolo." - Gigi

Mai e cineva care nu e pregatit de drumetie?

Intreb deoarece caut companie pentru vizita la Schitul Paltinis (http://www.crestinortodox.ro/biserici-manastiri/schitul-paltinis-67954.html) și la casa memoriala Constantin Noica daca va fi deschisa (http://casememoriale.ro/casa-memoriala-constantin-noica/) si...mai vedem ce se mai poate face in zona...
Viata e ca o piesa de teatru - nu conteaza cat de mult dureaza, ci cum se desfasoara. (Seneca)

Offline maria2015

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 49
« Răspuns #46 : Marți, 26 Ianuarie 2016, 12:13 »
Multumesc frumos! Ma inscriu si eu.

La ce ora o sa ajunga in Ploiesti? Si unde o sa opreasca? M-as urca si eu din Ploiesti. Microbuzul meu ajunge in Ploiesti la ora 9:10 la statia OMV pe b-dul Republicii.
Se poate oare ca microbuzul din Bucuresti sa ma "pescuiasca' de acolo si pe mine?  :worthy:

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13799
« Răspuns #47 : Marți, 26 Ianuarie 2016, 12:42 »
O sa fie oprire in Ploiesti si o sa fixam locul de intalnire - cel pe care l-ai indicat Maria. O sa ajunga acolo in jur de 9.30 - 9.45.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #48 : Marți, 26 Ianuarie 2016, 15:40 »
Maine dimineata am sa plec pe traseul pe care o sa-l facem sambata, sa verific stratul de zapada, daca este taiata poteca, accesibilitate etc.
Am vazut ca ati purtat aici discutii referitoare la crampoane, subliniez - daca timpul este in incalzire sunt absolut necesare. Zapada se topeste ziua, iar noaptea ingheata sub stratul depus. Nu vedeti pe ce calcati, nu aveti cum sa feriti zona de gheata, iar inaintarea va fi grea. Ar trebui sa gasiti si la Lidl, e un magazin care de obicei are acest articol intr-o varianta foarte simpla, un fel de soseta de cauciuc cu cateva crampoane si care se trage peste bocanc. Sunt foarte indicate betele de trekking, va ajuta la echilibru si inaintare.

Vremea are sa fie buna, perfecta pt urcare, poate doar sus inspre Batrana va fi vant. Dar o sa vad maine si o sa va informez....

Offline krondia

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1673
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
« Răspuns #49 : Marți, 26 Ianuarie 2016, 16:01 »
Citat
daca timpul este in incalzire sunt absolut necesare. Zapada se topeste ziua, iar noaptea ingheata sub stratul depus
Confirm, dacă mai este necesar, pe propria piele...
În 10 ianuarie am urcat la cabana Curmătura prin Cheile Zărneştilor. La dus a mai fost cumva dar la întoarcere am luat-o pe un traseu mai scurt şi potecile erau îngheţate, aproape imposibil de parcurs, am mers mai mult pe lângă potecă, prin frunze, m-a ajutat mult băţul de trekking.... asta m-a determinat să îmi cumpăr crampoane. Parazăpezile prind de asemenea tare bine, nu mi-a intrat deloc zăpadă în gheată şi protejează şi pantalonul pentru că nu-i aşa, iarna nu-i ca vara...

Offline genetic

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 9
« Răspuns #50 : Miercuri, 27 Ianuarie 2016, 11:06 »
Am platit si eu (in sfarsit  ::)) si o sa vin cu masina, dar mai tarziu. Cel mai probabil o sa ajung vineri in timpul cinei (8-9 seara).
Daca e cineva care vrea sa vina mai tarziu, il/o pot lua cu masina din Bucuresti sau de pe drum.
@admin: ma suna cineva sa confirme sau vin direct la pensiune?

Offline Rentzi

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 486
« Răspuns #51 : Miercuri, 27 Ianuarie 2016, 11:09 »
Si la Auchan se gasesc (s-au gasit) un model de crampoane.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #52 : Miercuri, 27 Ianuarie 2016, 11:51 »
Direct la pensiune Genetic.

Offline costelus

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 29
« Răspuns #53 : Miercuri, 27 Ianuarie 2016, 17:33 »
din sibiu, vineri poate sa ma ia si pe mine cineva?

Offline maria2015

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 49
« Răspuns #54 : Miercuri, 27 Ianuarie 2016, 20:55 »
O sa fie oprire in Ploiesti si o sa fixam locul de intalnire - cel pe care l-ai indicat Maria. O sa ajunga acolo in jur de 9.30 - 9.45.
Gigi, imi pare rau, dar firma de transport mi-a spus astazi ca locul unde ma va lasa microbuzul  va fi benzinaria MOL vis-a-vis de CARREFOUR Ploiesti (si nu cea pe care am indicat-o eu  ieri). Asa ca am rugamintea sa fiu luata de acolo, daca se poate....

Offline Misona

• Sr. Member
« Răspuns #55 : Joi, 28 Ianuarie 2016, 08:39 »

Plecarea din Bucuresti, asa cum am anuntat in mesajul principal va fi vineri ora 8.00 de la AGIP Pacii, Bulevardul Iuliu Maniu 194. Asta pt cei din Bucuresti si care se pot conecta la traseul Bucuresti - Ploiesti - Brasov - Sibiu - Sibiel. Plata serviciilor de transport s-a facut de cei care au achitat 485 RON.

Miercuri va anunt si numarul auto si cel al soferului....Si tot maine un Email la care va rog sa raspundeti in legatura cu microbuzul.

Mai sunt cateva locuri libere, asa ca inscrierile au ramas deschise....http://www.singlescamp.ro/eveniment/pasi-in-zapada-festivalul-lolelor-29-31-ianuarie-2016/

Buna dimineata tuturor

Eu nu am primit niciun email de instiintare privind transportul, dar sper ca am fost luata in calcul...
Sau poate mai bien facem o lista clasica pe forum, asa cum se facea pana acum?

Incep eu?
Lista microbuz:
1. Misona
Viata e ca o piesa de teatru - nu conteaza cat de mult dureaza, ci cum se desfasoara. (Seneca)

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #56 : Joi, 28 Ianuarie 2016, 09:51 »
Maria, din pacate firma de transport de la care am inchiriat microbuzul nu mi-a putut comunica pana la aceasta ora numarul masinii, am doar numarul de telefon al soferului. Am sunat de dimineata de doua ori, asteapta insa si ei un raspuns care sa sincronizeze cursele. Ia te rog legatura cu Bodgan, asa se numeste soferul si intelege-te cu el de unde trebuie sa te ia. Telefonul lui: 0756 070.783. Calea directa e cea mai buna, am preferat-o aici in SC, altfel ar fi un telefonul fara fir... :)

Trebuia sa urc ieri in munte, dar din pacate am fost nevoit sa raman..."la sol", a aparut ca picata din cer situatia cu retragerea TAP-ului din Romania care ne-a dat peste cap o multime de lucruri pe care le organizasem din timp. A trebuit sa reiau cu agentia tot ce am lucrat si aranjat pana acum si sa asezam pe un puzzle pt a gasi cele mai bune variante. Am tinut sa oferim celor inscrisi ceva apropiat de oferta initiala si ceea ce propusesem era o situatie din punctul meu de vedere - optim. Dar n-am avut intelegerea necesara de la tot grupul, din pacate ni s-a raspuns negativ de 2 persoane,alte doua fiind in stand by. Pt ca situatia este presanta ca timp, toate agentiile se vor bulucii acum pe liniile alternative, am lucrat ieri pt a relua inscrierile si a modifica oferta, astfel incat sa putem ocupa rapid locurile ramase disponibile. N-ar trebui sa-mi tip aici dezamagirea si off-ul dar o fac, pt ca intradevar mi se confirma ca nu poti astepta intelegere...Multi ne vad doar ca pe niste furnizori de servicii, uitand cam cat suflet punem in acest proiect. Este un moment pe care l-am marcat in calendarul meu de dezamagiri....Si pacat ca se intampla aici in SC, locul pe care l-am considerat cel mai drag si mai apropiat...

Trebuie insa ca pana maine sa-mi revina zambetul pe buze, pt a fi si functiona ca Gigi, nu ca un simplu organizator...Sper ca dupa plimbarea de azi parin zapada sa-mi revin...

Temperatura la Paltinis va fi sambata in jur de 4 grade cu soare, vreme buna deci....
Duminica la Agnita 6 grade, nu o sa mai fie frigul de anul trecut....

Astazi am sa vad cata zapada ramane din cauza caldurii la Sibiel, sper sa fie suficienta pt sanie...

Am sa revin deseara cu poze de pe traseu, cu informatia referitoare la numarul auto....Si ca sunt pregatit de vesel pt maine...

Offline Misona

• Sr. Member
« Răspuns #57 : Joi, 28 Ianuarie 2016, 10:50 »
Gigi...esti tu acum suparat si nu vezi si avantajele ca astfel de oameni care nu apreciaza ce faceti tu si Samiza se autoelimina mai devreme sau mai tarziu si in final ramaneti cu astia fideli si draguti...
Sunt sigura ca plimbarea te va linisti si o sa-ti recapeti zambetul pe buze!

Atitudinea recomandata la plimbare e cea de mai jos:

Offline krondia

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1673
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
« Răspuns #58 : Joi, 28 Ianuarie 2016, 11:07 »
Eu am sa urc din Brasov, am sa-l sun si eu pe Bogdan sa stabilesc punctul de intalnire.
Si la mine au aparut niste schimbari majore pe ultima 100 de metri dar cu atat mai mult imi doresc sa ajung la Sibiel si nu doar pentru iesirea in sine...
Gigi, ştii bine că eşti mult mai mult decât un simplu organizator...
Un lucru bine facut, ramane un lucru bine facut, indiferent cine judeca produsul final. Nu poti multumi pe toata lumea, dar intotdeaua vei avea posibilitatea de a gestiona o situatie pentru a face ce este mai bine.
Pe maine!  *|*

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #59 : Joi, 28 Ianuarie 2016, 16:53 »
Multumesc Krondia si Misona!  :flori: Ideea nu era sa ma plang, dar de multe ori si la mine se umple paharul si pt a ramana asa cum trebuie, mai vars cate putin.., Nu stiu daca imi face bine sau nu,nici  cum e privit lucrul asta de cei din jur, dar asa sunt eu si greu sa ma mai schimb la 54 de ani...Nu-mi propun nici sa schimb oamenii, sau sa le arat unde gresesc. Nu am dreptul si chiar daca as avea acceptul lor, n-as reusi. Eu stiu doar sa bucur lumea, nu s-o indrept.  ::)

Am revenit de pe creste de munte. Am sa postez mai jos mai multe poze sa intelegeti ce am parcurs eu azi si ce va asteapta. Prima portiune, din Paltinis pana la izvor, cca 20 de minute este mai mult pe pamant, zapada s-a topit si continua...Erau 7 grade cand am urcat, mai frig insa semnificativ cand am coborat...Cred ca era maxim 1 grad. Dupa 20 min mi-am pus crampoanele, nu mai puteam fara, era zapada si se aluneca. Dupa o ora de mers rapid am ajuns in Poiana Gaujoara, noi probabil o sa facem in jur de o ora si douazeci. Acolo zapada este viscolita si stratul destul de gros. Am urca 2/3 din Batrana, a fost nevoie apoi sa ma intorc, nu se mai putea inainta fara rachete sau schiuri de tura. Poate daca se mai topeste vom putea ajunge pe sa. Din Gaujoara in Muncel zapada este maxim de 20 cm, foarte placuta la mers,

Va recomand:
- sa aveti ghete care sa nu ia apa. Si in Gaujoara si pe Batrana, dar mai ales la coborare, paralel cu partia de schi zapada este foarte umeda.
- parazapezi din material impermeabil - nu va intra zapada in ghete
- bat trekking - va ajutati de el pt echilibru
- in microbuz cand mergem la Paltinis sa aveti cu voi si o pereche de alti pantofi sau ghete si ciorapi de schimb. Vom opri sa servim ceva la Pensiunea Victoria si nu puteti sa stati uzi. Indicat si bluze de corp de schimb
- sa aveti la voi pt seara o aspirina. Veti face febra musculara din cauza inaintarii prin zapada, dar cu o aspirina si un dus cald seara trece...Daca nu e mai greu....

Am discutat la Pensiunea Victoria, acolo unde tragem in fiecare an si am vorbit sa luam un vin fiert, o palinca, o ciorba de fasole boabe si cine doreste papanasi sau chiar un grill daca ii este tare foame. O sa va intreb maine, pe fiecare, daca doriti sa serviti masa sau doar sa va incalziti cu o palinca si un vin fiert

Am uitat ceva important: numarul de microbuz: B 294 NEW

Si acum pozele...proaspete:

Cam asa este zapada in zona dintre Muncel si Gaujoara. Din Gaujoara in sus pe Batrana, este pana peste genunchi, dar am facut eu urme, se poate merge pe ele. Sunt dupa cum vedeti si urme de snowmobil si de schiuri de tura, dar sunt vechi si nu suficient de batute incat sa se mearga pe ele. Cele mai sigure sunt cele ale unui 42... :)

Urme de cocos de munte si un adapost de noapte

Urma de capra...

Aici e punctul terminus. Incepem sa coboram. Eu am facut o ora pana in statiune.

Asa arata Batrana si Poiana Gaujoara vazute de departe....

Acesta e primul semn pe care il vedeti. Si ultimul...