Multumesc Krondia si Misona!

Ideea nu era sa ma plang, dar de multe ori si la mine se umple paharul si pt a ramana asa cum trebuie, mai vars cate putin.., Nu stiu daca imi face bine sau nu,nici cum e privit lucrul asta de cei din jur, dar asa sunt eu si greu sa ma mai schimb la 54 de ani...Nu-mi propun nici sa schimb oamenii, sau sa le arat unde gresesc. Nu am dreptul si chiar daca as avea acceptul lor, n-as reusi. Eu stiu doar sa bucur lumea, nu s-o indrept.
Am revenit de pe creste de munte. Am sa postez mai jos mai multe poze sa intelegeti ce am parcurs eu azi si ce va asteapta. Prima portiune, din Paltinis pana la izvor, cca 20 de minute este mai mult pe pamant, zapada s-a topit si continua...Erau 7 grade cand am urcat, mai frig insa semnificativ cand am coborat...Cred ca era maxim 1 grad. Dupa 20 min mi-am pus crampoanele, nu mai puteam fara, era zapada si se aluneca. Dupa o ora de mers rapid am ajuns in Poiana Gaujoara, noi probabil o sa facem in jur de o ora si douazeci. Acolo zapada este viscolita si stratul destul de gros. Am urca 2/3 din Batrana, a fost nevoie apoi sa ma intorc, nu se mai putea inainta fara rachete sau schiuri de tura. Poate daca se mai topeste vom putea ajunge pe sa. Din Gaujoara in Muncel zapada este maxim de 20 cm, foarte placuta la mers,
Va recomand:
- sa aveti ghete care sa nu ia apa. Si in Gaujoara si pe Batrana, dar mai ales la coborare, paralel cu partia de schi zapada este foarte umeda.
- parazapezi din material impermeabil - nu va intra zapada in ghete
- bat trekking - va ajutati de el pt echilibru
- in microbuz cand mergem la Paltinis sa aveti cu voi si o pereche de alti pantofi sau ghete si ciorapi de schimb. Vom opri sa servim ceva la Pensiunea Victoria si nu puteti sa stati uzi. Indicat si bluze de corp de schimb
- sa aveti la voi pt seara o aspirina. Veti face febra musculara din cauza inaintarii prin zapada, dar cu o aspirina si un dus cald seara trece...Daca nu e mai greu....
Am discutat la Pensiunea Victoria, acolo unde tragem in fiecare an si am vorbit sa luam un vin fiert, o palinca, o ciorba de fasole boabe si cine doreste papanasi sau chiar un grill daca ii este tare foame. O sa va intreb maine, pe fiecare, daca doriti sa serviti masa sau doar sa va incalziti cu o palinca si un vin fiert
Am uitat ceva important: numarul de microbuz: B 294 NEW
Si acum pozele...proaspete:

Cam asa este zapada in zona dintre Muncel si Gaujoara. Din Gaujoara in sus pe Batrana, este pana peste genunchi, dar am facut eu urme, se poate merge pe ele. Sunt dupa cum vedeti si urme de snowmobil si de schiuri de tura, dar sunt vechi si nu suficient de batute incat sa se mearga pe ele. Cele mai sigure sunt cele ale unui 42...

Urme de cocos de munte si un adapost de noapte

Urma de capra...

Aici e punctul terminus. Incepem sa coboram. Eu am facut o ora pana in statiune.

Asa arata Batrana si Poiana Gaujoara vazute de departe....

Acesta e primul semn pe care il vedeti. Si ultimul...