Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre
"Pasi in zapada". Festivalul Lolelor 29 - 31 ianuarie 2016
wonderland:
:kissing: krondia, multumesc pentru citare. si mie mi-a placut cum mi-a iesit. :angel:
am si pentru Lole un zvac dar alegerea pare mai greu de facut. :(
Gigi, dar articolul e mai vechi sau de ce zice că
--- Citat ---Ultima paradă a avut loc în anul 1990.
--- Terminare citat ---
și nu mai apare data reluării obiceiului?
Oricum, interesante informațiile. Mi-e mi-a plăcut mult legenda (romantica de mine). :smitten:
krondia:
Wonderland, eu am citit articolul direct pe site-ul pe care a fost publicat.
Se pare că lipsește ultimul paragraf:
Obicei reînviat după 20 ani
După plecarea masivă a saşilor în anul 1990, obiceiul lolelor a fost dat uitării. Iniţiativa unui grup din Agnita, de a reînvia acest străvechi obicei, a stârnit reactii positive în rândul agniţenilor plecaţi în Germania. Pentru că „Fuga lolelor" este o tradiţie de prestigiu pentru cultura săseasca şi pentru istoria locală a Agnitei, obiceiul a fost inclus în programul „Sibiu - Capitala Culturala Europeana 2007".
Iniţiativa învăţătorului Bogdan Patru a fost încurajată de autorităţile locale, iar festivitatea desfăşurată în 2007 atât la Sibiu cât şi la Agnita s-a bucurat de un real success, ceea ce face ca acest obicei să se practice anual.
Din anul 2008 s-a înfiinţat Asociaţia “Breasla Lolelor” din Agnita care are drept scop păstrarea şi promovarea obiceiului.
În prezent Asociaţia din Agnita numără peste 150 de membri.
wonderland:
mă gândeam eu că lipsește ceva. Multumesc, krondia. :kissing:
genetic:
Am aflat azi ca nu pot pleca de dimineata din Bucuresti, deci o sa vin cu masina mea. M-au sunat si de la agentie, dar nu au stiut exact sa-mi spuna cat trebuie sa platesc daca nu folosesc autocarul: 485 sau 400 RON? Mersi.
--- Citat din: admin din Vineri, 08 Ianuarie 2016, 13:27 ---Se pot plati si doua rate, sistemul insa te va atentiona ca trebuie facuta plata integral. Nu-l baga in seama, tine legatura direct cu agentia. Daca vii cu masina personala suma aferenta transportului zonal se va scadea. Nu pot sa-ti spun acum cu cat, sunt bagat adanc in calcule pt inca 10 actiuni care vor fi lansate pana luni...
--- Terminare citat ---
wonderland:
genetic, pot doar sa-mi dau cu presupusul, sper sa nu gresesc, dar cred ca, fara transport inclus din Bucuresti, te incadrezi la tariful pentru cei care vin din tara pe cont propriu. :blush:
--- Citat din: admin din Vineri, 30 Octombrie 2015, 10:22 ---Tarif:
485 RON/ persoana - cazare in camera DBL pt cei care vin din Bucuresti
400 RON/persoana - cazare in camera dubla pt cei care vin din tara
--- Terminare citat ---
Dar, sa-l asteptam pe admin sa confirme. ::)
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă