Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre

Tur Coasta Amalfi, Sorrento, Napoli, Capri, sejur Ischia 26 mai - 04 iunie 2016

<< < (8/13) > >>

bruno:
ciao Gigi,
cunosc locurile unde sunteti si stiu cat sunt minunati.
Veti face o excursie de neuitat, dar nu uitati sa gustati vinului Cinque terre cu un gust ca aminteste marele.  :)
E foarte bun si cel de la "Cantina sociale" ca e si mai ieftin.
Va doresc o excursie placuta  :thumbup:

admin:
Iti multumesc de sfaturi si indrumare Bruno! Am inclus inca de anul trecut degustarea de vinuri de la Cantina Sociale 5 Terre....De acolo ne-am inceput drumul pe potecile dintre minunatele sate...Asa efortul s-a simtit doar a doua zi... ;D ;D ;D

admin:
Tocmai m-am intors din doua actiuni succesive - urmeaza pentru mine ca insotitor, o noua vacanta...Primul lucru la care privesc intotdeauna este vremea... :)
Arata tare bine, daca prognoza se pastreaza o sa avem 25 - 26 grade, cu mult soare si o apa a marii de cca 23 grade...Asa ca vom putea vizita dar si bucura de plaja si baie la Ischia...

Incep cu recomandarile. Prima este cea legata de bani si buget. Nu luati cash la voi decat atat cat aveti nevoie pe cate 2-3 zile. Chiar in fata hotelului din Napoli este un bancomat si va puteti "completa" oricand doriti rezerva financiara. Daca nu ascultati acest sfat, macar luati ca recomandare pe urmatorul: nu tineti toti banii impreuna si nu-i lasati in camera de hotel. Nu pentru ca este Napoli, ci pentru ca niciodata nu se lasa bani in camera la indemana...Cum tineti banii cand iesiti din hotel: in nici un caz in rucsac, sau in ceva foarte usor "accesibil". Eu de regula port in excursii un mic portofel pe care-l pot agata la gat. Cu siguranta ca nimeni nu poate sa ajunga la el... :) Pt cumparaturi de impuls tin cativa bani in buzunarul din fata al pantalonilor, niciodata la spate...

A doua este referitoare la incaltaminte si imbracaminte...Unde am vazut in timp, multi nu ma iau in serios...Foarte importanta intr-o excursie cu mers pe jos este incaltamintea. Ceva comod, in care piciorul sa stea fix. Nu sandale, nu balerini, nu ceva in care piciorul va misca. Eu zic ca cei mai buni sunt adidasii, in special cei care au o talpa flexibile, moale si care fixeaza bine piciorul. Purtati, sa nu fie noi cand plecati cu ei...La imbracaminte la fel, ceva sport, lejer in care sa nu transpirati si care sa va fie comod. Nu haine stramte, nu bumbacuri 100%....Sa aveti si ceva in caz de ploaie, nu se stie cand se starneste...Am avut acum doi ani surpriza sa plecam din Amalfi pe un soare torid, nici urma de nor si sa ajungem in golful Sorrento cu vasul pe o vijelie maxima...De la vapor pana in port este ceva...asa ca cei care nu au avut la ei ceea ce recomandasem sa nu lipseasca din rucsacelul de excursie zilnica s-au facut ciuciulete...si dardaiau de frig...Noroc ca intr-o ora soarele a iesit si s-au uscat...

A treia este cea referitoare la forma fizica. Mai sunt doua saptamani, cei care sunteti foarte sedentari iesiti in parc plimbati-va in fiecare zi, recomandabil sa si alergargati...Nu, nu va pregatiti pentru o alergatura cu mine, nici nu mergeti la un maraton, dar va spun ca vad o multime de oameni care vin direct de pe scaunul de birou si nu rezista nici macar doua - trei ore de stat in picioare...Vizita de obiective se face pietonal, nu ai cum din masina...Asa ca o sa aveti in fiecare zi un pic de umblat...Asigurati-va ca nu faceti acolo febra musculara de la mers...si ascultati-mi sfatul, faceti un ic de miscare...

Mai revin sa nu va spun dintr-o data prea multe... :)

anca ionescu:
Chiar m-am intrebat acum vreo saptamana cum va fi vremea, mai ales in insula Ischia, pentru ca
am verificat pe accuweather si m-am cam dezumflat...daca vor fi 25-26 de grade, e superbine! multumesc pentru precizarile-sfaturi, incerc sa fac miscare in fiecare zi in care imi permite vremea, pe jos sau cu bicicleta...de alergat, recunosc, nu prea pot sa alerg... :), in rest, sa treaca mai repede timpul!!

admin:
Pe insula Ischia sunt o multime de terme, uite asta mi-a dat ideea de a scrie mai multe despre insula aici pe topic...Acolo, aproape indiferent de timp te poti rasfata in apa calda care tasneste din pamant....

Ischia este o insula de natura vulcanica, cea mai mare a Golfului Neapole, situata la circa 30 km de Napoli, in Marea Tireniana (are 10 km de la est la vest si 7 km de la nord la sud). Are un relief accidentat, datorat fenomenelor seismice si vulcanice care au dat nastere unor prapastii, povarnisuri si golfulete spectaculoase. Tot ca urmare a eruptiilor vulcanice, solul a devenit foarte fertil favorizand cresterea unei vegetatii bogate, pe de-a dreptul luxuriante in unele zone. Namolurile si apele cu proprietati terapeutice reprezinta alte avantaje ale acestei naturi vulcanice, fiind o „comoara” cunoscuta deja de pe vremea romanilor, care a contribuit dintotdeauna la faima insulei, Ischia devenind din sec. XIX locul de odihna preferat al elitelor Europei. Datorita existentei acestor izvoare de ape termale si minerale Ischia este supranumita „insula sanatatii”.

Zonele locuite din insula sunt concentrate in partea de nord a acesteia, pe fasia de pamant dintre coasta si versantul muntelui care coboara pana in mare. Cele mai importante localitati sant: oraselul Ischia – care a dat numele insulei; Casamicciola Terme – renumita pentru izvoarele termale, loc de vindecare si de petrecere a vacantelor inca de la inceputul sec. XVII; Lacco Ameno – de asemenea, localitate turistico-termala internationala, aici gasindu-se unele dintre cele mai exclusiviste complexe de tratament din Italia si renumit prin celebra insulita in forma de ciuperca, monument natural aflat la cativa zeci de metri de tarm; Forio – celebru pentru vinul care se produce aici si pentru numeroasele turnuri de supraveghere impotriva maurilor; Sant’Angelo – un mic sat de pescari de pe coasta, cu case albe sau colorate construite in stanca (acolo unde isi face Merkel an de an concediile); Barano d’Ischia – locul ce ofera cea mai spectaculoasa priveliste asupra coastei.

Sunt o multime de locuri frumoase pe insula si la fel ca anul trecut, pt ca vizitarea lor sa fie cat mai ieftina si independenta o sa folosim mijloacele de transport in comun care acolo, spre deosebire de alte locuri, circula "ceas". Pt ca turistii sa nu incurce directiile cei de la logistica companiei de autobuze au gandit o chestie tare desteapta: au creat doua linii – Circulare sinistra (CS) si Circulare destra (CD) – care fac turul insulei, dar un autobuz pleaca spre stanga si celalalt spre dreapta. Asa ca nu prea te poti incurca.... :)

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă