Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre
Vacanta in paradisul verde al Insulelor Azore 12 - 22 iunie 2016
admin:
Ce se aude cu vremea...Pai hai sa vedem:
Ponta Delgada 23 - 24 grade cu soare...nu prea arata de ploaie. Ar fi super, sper sa ramana asa....
Pentru Angra e departe inca...Oricum vremea acolo pe insule este foarte schimbatoare...Suntem in mijlocul oceanului.
De unde nu vin vesti prea bune este de la apa oceanului. De regula in iunie temperatura apei este 21.5 grade, acceptabil sa te scalzi...Dar azi erau doar 18 grade...departe de a ne imbia la baie...Este adevarat ca avem si piscine exterioare si interioare, dar parca e mai fain sa te balacesti un pic si in apa oceanului...
Nu mai stiu, am scris sau nu ca recomandare, mai bine insa de doua ori decat deloc: sa aveti ceva de vant la voi si de ploaie, dar nu chestii usurele, pelerine de buzunar...Acolo daca ploua, ploua, cade apa din cer, nu vezi stropi...Se opreste repede dar este suficient cat sa va ude...Pentru seara cand ne intoarcem cu ambarcatiunea de pe insula Pico, sa aveti ceva cu gluga, sau oricum ceva care sa va acopere capul...Daca vreti sa stati pe una dintre punti si sa admirati apusul, trebuie sa aveti ceva pe voi...E curent destul de mare seara pe mare.
La incaltaminte, e bine sa aveti slapi cu voi, dar si ceva cu care sa nu alunecati. O incaltaminte sport, dar cu talpa antigrip...
moon:
Multumim pentru info, Gigi, in special pentru pontul cu pelerina. Abia astept sa ne imbarcam. :)
Kaju:
Multumesc pentru raspuns, eu am spus da pentru excursia pe insula - eram intre cei 8 :).
admin:
Ok...nu va cunosc pe fiecare dupa nick-name... :) Eram plecat atunci cand ti-am raspuns.
Ai citit cred recomandarile mele....acolo am scris destul de multe. Daca crezi ca mai este nevoie de o precizare...sunt aici pt raspuns... :)
admin:
Cateva lucruri despre insula, poate vi le-am mai spus poate nu, ma gandesc ca oricum nu strica....Asta si pentru a intra in atmosfera:
- pentru prima oara Insulele Azore apar pe hartile genoveze, asta se intampla in sec XIV dar descoperirea este considerata in 1427 de Diego Silves. Prezenta lor pe hartile genoveze intareste opinia unor istorici care ii desemneaza pe acestia drept primii acolo, cu o suta de ani inaintea portghezilor - 1317 1339. Au început s? fie populate in 1439, primele fiind Santa Maria ?i Sao Miguel.
- insulele Azore au in total (9 insule sunt in arhipelag) o populatie de doar 230.000 locuitori
- se afla pe paralela Lisabonei, la cca 1/3 distanta dintre capitala Portugaliei si America
- National Geografic mentioneaza Azorele pe locul 2 in clasamentul celor mai frumoase insule din lume.
- poluarea aici este ca si inexistenta, iar originea vulcanica face ca fertilitatea solului sa fie foarte mare. De aceea sunt acoperite de o vegetatie atat de bogata si care ajuta la climatul ideal de pe insule
- pe una dintre insulele arhipelagului, pe care am insistat eu atat de mult s v-o arat, se afla cel mai inalt varf din intreaga Portugalie (Varful Pico, de pe insula cu acelasi nume = 2351 m). cu putin noroc o sa-i vedem si noi de aproape piscul...
- singura plantatie de ceai verde din Europa se afla in Azore. Se numeste Cha Goreana, am vizitat-o si o s-o facem din nou si anul acesta
- nu ttebuie sa calatoriti pana in Venezuela sa vedeti o plantatie de ananas. O puteti vedea si aici in Azore. Cu aceasta o sa ne incepem excursiile pe insula Sao Miguel.
- daca exista un loc in lumea asta unde se mananca peste pe saturate, proaspat si foarte bine gatit, pai acela e Azore. Tocanita de caracatita este una dintre mancarurile obisnuite pe insule, cm cum am manca noi in Ardeal pita cu slana si ceapa. Pescuitul este una dintre indeletnicirile de baza ale localnicilor
- nu stiu sa mai existe vreun loc in lume in care sa se gateasca in pamant. O sa vedeti si o sa gustati cozido das fumas - am scris un articol despre asta pe forum...
- oamenii de pe insule sunt foarte simplii si credinciosi. Una dintre traditiile relegioase este romarias, un fel de pelerinaj pentru devotamentul fata de Fecioara Maria. Isi are radacinile in sec XVI cand insulele au fost lovite de o serie de dezastre naturale.
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă