Cate ceva despre organizarea si programul excursiei (maine am sa revin cu ore si mai multe despre obiectivele pe care urmeaza sa le vizitam):
Am sa va rog pe toti cei care participati ca sambata la plecare sa aveti cu voi sandviciuri, apa, fructe, biscuiti, ceea ce credeti ca va va astampara foamea pana ajungem la hotelul din Herculane. Conisderati ca asta se va intampla in jur de 17.00. Cred insa ca putini vor fi aceia care se vor arunca direct la mancare si asta din doua motive: spa-ul hotelului si organizarea, de catre hotel, incepand cu ora 19.00 a unei "cine tradiționale româneasti, cu ceaun în aer liber, cu răchie fiartă....". O sa fie program artistic, concursuri și surprize. Maine am sa va transmit un Email, trebuie sa comunic la hotel cati doresc sa participe la asta. Tariful este de 90 lei/pers.
Luati in calcul ca trebuie sa aveti un echipament de drumetie, ceva mai grosut in situatia in care coboram cu barcile pe Dunare la Mraconia. Este curent, deci gluga sau caciulita. Acum vremea este schimbatoare, poate sa ploua rece si nu e ca vara, ca asta e ne ploua si gata! - e nevoie de ceva impermeabil, altfel riscati raceli severe.
In ultima zi, adica marti in 01.12, programul va arata in linii mari asa:
9.00 plecare din Baile Herculane - Tg Jiu 108 km 2 ore
11.00 Vizitare cu ghid: Masa Tacerii, Poarta Sarutului, Coloana infinitului 1 ˝ ore
Tg Jiu - Manastirea Polovragi 62 km - Pestera Polovragi - Cheile Oltetului 1 ˝ ore
Polovraci Horezu 25 km ˝ ore
Colectia de ceramica 1 h
Satul Olari 1 1/2 ore
Manastirea Hurez 1 ˝ ore
Horezu - Rm Valcea 46 km - Pitesti 75 km Bucuresti 110 km total 231 km 3 ˝ ore (estimate ajuns in Bucuresti = orele 22.00
Total zi: 108 + 62 + 25 + 231 = 426 km (pt microbuzul de Bucuresti)
Microbuzul de Sibiu din Horezu pleaca spre Sibiu. 108 + 62 + 25 + 146 = 341 km cca 21.00
Am scris despre ultima zi sa stiti cum va legati in continuare la autobuze, trenuri etc....
Revin maine....