Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre
De 1 Decembrie la Herculane si imprejurimi 28.11 - 01.12.2015
wonderland:
Cred ca sunteti deja pe drum.
Krondia, abia astept primele imagini. :giggle: :kissing: :whistle:
Cu atat mai mult cu cat mi-am dorit sa merg si eu, dar nu mi s-au aranjat apele si nici nu s-au modificat distantele pe harta. ;D
Sa aveti vreme buna si timp frumos impreuna!
Mokika:
Bună dimineața! Mâine plecam. 😉
wonderland:
:crazy2: :hammer:si m-am uitat si pe calendar...
Ei, atunci spor la pregatiri si urarile de mai sus raman valabile.
admin:
Da, suntem foarte aproape, maine vom fi pe drum...Sper sa nu fie probleme de sosele umede si inghetate, de orice poate sa ingreuneze calatoria.
Din Bucuresti o sa plecati 15 persoane, rugamintea este sa nu se intarzie, la 5.50 sa fiti la locul de imbarcare. Luati-va o marja de siguranta venind mai repede la locul de intalnire pt ca nu o sa se astepte. Microbuzul trebuie sa ajunga maxim la 13.30 la Portile de Fier I, la 14.00 se inchide muzeul. Sunt pana acolo 350 km, timpul estimat de parcurs in conditii de trafic normal este de aproape 5 ore. Plus ca soferul are obligatoriu doua pauze: una de 15 min si una de 30 min. Deci total cca 6 ore. O sa fie circulatie, multa lume se va indrepta spre iesirea din Bucuresti, poate drumul o sa fie greu, asa ca o ora aproape sigur ca o sa se mai piarda. Deci total 7 ore. Asta inseamna ca se va ajunge la 13.00, la limita. V-am dat toate aceste explicatii sa realizati de ce nu o sa putem astepta pe nimeni. Ar insemna ca as accepta riscul de a nu ajunge la un obiectiv al excursiei.
In programul excursiei am prins si Cetatea Medievala din Drobeta Turnu Severin, dar asa cum va spuneam cu cateva postari in urma, primaria dupa ce a deschis cu surle si trambite sit-ul. l-a inchis, impiedicand vizitarea lui. Am sunat azi iar la primarie si mi s-a promis un raspuns dupa ora 13.00, redeschiderea poate sa fie un punct in discutia din Consiliul Local al orasului. Daca se poate vizita, o sa ne intoarcem de la Portile de Fier (este aproape) sa ajungem si acolo.
V-am transmis pe Email, am scris si aici pe forum, nu o sa se opreasca pt masa. Fiecare sa aiba ceva la el pt a rezista pana seara la cina traditionala. Au confirmat prezenta la eveniment 14 pers + mine, deci 15 persoane. Lista de participanti are in total 25 de persoane.
Vremea in zona Baile Herculane arata ceava mai bine ca forecast decat acum 3-4 zile. Si ma uit cu ciuda ce zile urmeaza dupa ce plecam :knuppel2:....Doar soare...Dar poate o sa avem noroc sa se mute ceva si spre noi... :) Sper sa ne putem face programul...
admin:
Am fost azi in contact cu mai multa lume din zona sa stiu exact care este situatia potecilor, traseelor, cum e la Dunare. In acest moment ploua, pamantul este destul de moale in zona de la Mraconia, acolo unde doream sa urcam pe Ciucanu Mare pt panorama. Deci putin probabil sa putem face acel traseu, pe care-l adaugasem ulterior programului.... :'(
Cei de la Parcul National Domoglet mi-au spus insa ca la Cascada Vanturatoarea traseul nu este rau, se poate urca desi este umed. Dar evident ca e nevoie de echipament bun de munte, nu de improvizatii. Pana la cascada o sa facem in jur de 2 ore, 2 ore si ceva avand in vedere vremea....Deci in jur de 4 ore dus si intors. In acea zi, aveam in plan sa vedem Grota Haiducilor sau a Hotilor cum este corect, asta nu e greu pentru ca se afla localizata chiar in statiune, langa Hotel Roman. Este nevoie de o frontala sau lanterna.....Apoi sa ajungem pana la lacul de acumulare de pe Cerna, Valea lui Iovan, ceea ce o sa fie din nou simplu, sunt 60 km pana acolo si mergem doar cu masina. La Cascada o sa se aventureze doar cei cu echipament, cei care sunt antrenati cat de cat....
Pt barca - azi nu prea era de iesit e Dunare, dar Marian mi-a spus sa nu ne scoatem din cap ideea ca nu avem si o astfel de experienta. Este posibil ca vremea sa se indrepte si sa putem face plimbarea. O sa vedem cand ajungem. Oricum mergem in zona....
Am sunat din nou la Primaria Drobeta Turnu Severin pt a vedea daca nu cumva s-au gandit ca de 1 Dec sa redeschida Cetatea Severinului, dar se pare ca la sedinta Consiliului Local nu s-a ajuns si la acest subiect. Posibil ca aveau lucruri mult mai importante decat istoria orasului de discutat....Asa ca din pacate nu o s-o putem vedea....
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă