Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre

In tinutul sarii, vinului, carnatilor de Plescoi si pietrarilor. 30.10 - 01.11

<< < (9/30) > >>

krondia:
Excursia a început la conacul Bellu din Urlați, considerat cel mai frumos conac de secol al XIX-lea din Țara Românească, construit în stil vechi românesc.
Alexandru Bellu, artist fotograf recunoscut, era un mare colecţionar de obiecte de artă, de fotografie astfel că am putut admira cărţi rare în ediţii de lux, mobilier stil din diverse epoci, artă orientală şi extrem-orientală, lucrări de Theodor Aman.
Fotografiatul nu este permis în interior, un motiv în plus pentru a vizita acest loc.

Foișorul

Conacul Bellu

Curtea conacului, foarte frumos întreținută

Crama boierească

krondia:
Am ajuns apoi la Muzeul Sătesc din comuna Sângeru. Clădirea care îl găzduiește este un conac de secol XVII care a aparținut familiei Bozianu.
În muzeu sunt expuse odoare vechi bisericeşti, icoane şi cărţi religioase, piese arheologice, obiecte de uz casnic şi meşteşugăresc, costume populare.

În spatele muzeului există și o biserică cu turn, toate clădirile făcând parte din ansamblul curții boierești Bozianu.

krondia:
Muzeul Pietrei, unicat în România, se găsește în imediata apropiere.
Aici, poetul Lucian Avramescu a reunit o colecție bogată de pietre cioplite de țărani din întreagă țară.
Pe lângă lucrările din piatră, sunt expuse și câteva caricaturi realizate de Marian Avramescu, fratele poetului.
Cum spuneam, maestrul ne-a primit cu multă căldură, ne-a spus povestea pietrelor dar și a familiei sale. Așa am aflat că celebrul violonist Alexandru Tomescu este nepotul său.
Ne-am despărțit cu greu de Lucian Avramescu și familia sa, la un pahar de vin curat, de țară, cu gândul să revenim și promisiunea să povestim mai departe despre acest loc inedit.

krondia:
Spre seară am ajuns și la crama Lacerta. După prezentarea procesului tehnologic am trecut și la momentul mult așteptat, degustarea prestigioaselor vinuri. Oricât am fost de entuziaști la început, am decis până la urmă ca în locul degustării intensive a șase sortimente, să ne rezumăm doar la trei. În acest timp, un spectacol inedit de culori ne aștepta afară, pe dealurile încărcate cu vița nobilă.

wonderland:
krondia, tu esti un fel de spiridus din echipa lui Mos Nicolae? Vii in miez de noapte si lasi cadouri in ghete? :giggle: :kissing:
Multumim! Ma bucur ca ati avut zile asa insorite, sa va bucurati de tabloul pictat de toamna.
Frumoasa casa are Maestrul Avramescu, mai slab, mai alb si cu un aer mai cazon decat il aveam eu in memorie...

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă