Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre
In tinutul sarii, vinului, carnatilor de Plescoi si pietrarilor. 30.10 - 01.11
EmBo:
krondia:
După vizita la meșterul Ion Moacă am făcut o scurtă plimbare până la marginea satului, pentru a vedea locul unde s-a descoperit tezaurul Cloșca cu puii de aur
Căprițele care își făceau liniștite siesta la soare nu au părut deranjate de prezența noastră astfel că sesiunea foto organizată ad-hoc a fost o reușită, după cum reiese și din fotografiile lui Emil
krondia:
Am rămas în urmă, ultima oară TinyPic mi-a jucat feste și îmi afișa alte poze în locul celor pe care le încărcam...
Spre finalul excursiei am vizitat ruinele Palatului de la Florești, cunoscut și sub denumirea de Micul Trianon, construit de boierul Gheorghe Grigore Cantacuzino, zis Nababul. După cum se spunea și în program, știam că vom putea vedea doar niște rămășițe ale grandiosului palat de odinioară, al cărui proiect fusese inspirat după palatul de la Versailles. Cu toate acestea, consider că a meritat să ne oprim câteva minute și aici mai ales că vremea era foarte frumoasă.
Domeniul de la Florești
Turnul de apă
krondia:
La Ploiești am vizitat întâi Muzeul Ceasului, unic la noi în țară. Am putut admira doar o parte din exponate, muzeul funcționând provizoriu într-o sală din cadrul Muzeului de Istorie. Am văzut însă ceasuri rare, cu mecanisme interesante sau ceasuri vechi care au aparținut unor personalități
krondia:
Am vizitat apoi muzeul Ion Luca Caragiale, găzduit în Casa Dobrescu, monument de arhitectură de la sfârşitul secolului al XVIII-lea.
În cele două încăperi sunt expuse diverse fotografii și documente originale dar și câteva obiecte care au aparţinut scriitorului şi familiei sale.
Fotografiatul în interior nu este permis.
Navigare
Du-te la versiunea completă