Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre

Circuit Tarile Nordice 27 iulie - 6 august 2016

<< < (5/11) > >>

Bon Voyage:
Un singur loc disponibil, pentru femei.

lumi:
sunt femeie si m-am inscris, astept conformarea pe mail, multumesc :)

cori:
Chiar s-a ocupat si ultimul loc sau mai am o sansa?

admin:
Nu mai sunt locuri disponibile

admin:
M-am intors din ultima excursie, Irlanda. De acum, pana la plecare, voi fi doar pe acest topic. Pentru ca majoritatea sunteti "vechi" poate facem un dialog aici referitor la program, oportunitati de vizitare in traseu, sugestii etc...Tin sa fie din nou ceva friendly...

Intai la vreme, asa ca sa ne facem o idee, daca o sa purtam si pantaloni scurti?  ::) :) Ma uit acum la Copenhaga pt ca de acolo incepem. Vor fi cca 20 de grade, ceva averse, poate si stropeala. Dar este prematur, vremea este schimbatoare in nord asa ca asteptam...optimisti. Din Dublin am plecat la 26 cu soare full, asa ca....

Oricum e clar ca trebuie sa fim pregatiti cu ceva de vant si pelerina de ploaie. Pantofi care sa nu ia apa si care sa ne fie comozi.

Cu documentele de calatorie nu stiu, cred ca v-a comunicat ceva Samiza in ceea ce priveste cartea de identitate. Oricum, parerea si recomandarea mea este sa aveti si pasaport la voi.

Cu banutii, ne descurcam la fata locului, pentru schimb valutar. Ideal este un card de EUR cu care veti putea retrage din automatele bancare sumele pe care estimati de cheltuiala in fiecare tara. 

In Danemarca moneda nationala este coroana daneza DKK. Cursul aproximativ este 1 EUR = 7.4 DKK

In Norvegia moneda nationala este coroana norvegiana NOK. Cursul aproximativ este 1 EUR = 9.5 NOK

In Suedia moneda nationala este coroana suedeza SEK. Cursul aproximativ este 1 EUR = 9.5 SEK

Danemarca este membra UE. Regatul Danemarcei este o monarhie constitutionala, în care monarhul, actualmente regina Margareta a II-a este seful statului, dar puterile regale se limiteaza de multa vreme la func?iuni ceremoniale. Moharhul nu raspunde pentru ac?iunile sale, iar persoana sa este sacrosancta. Folketing este parlamentul na?ional ?i legislativul suprem al regatului. În teorie, el este autoritatea legislativa suprema.

Norvegia nu este membra UE. E o monarhie constitu?ionala cu un sistem de guvernare parlamentar. Casa regala provine din familia princiara Glücksburg, din regiunea Schleswig-Holstein din Germania. Atributiile regelui Harald V sunt în mare doar protocolare, dar el este important ca simbol al unitatii nationale. Desi constitu?ia din 1814 acorda puteri executive importante regelui, acestea sunt aproape întotdeauna exercitate prin intermediul Consiliului de Stat în numele regelui.

Suedia este membru UE si al spatiului Schengen. E monarhie constitu?ional? si are un parlament unicameral. Rege (din 1973) este Carl Gustaf al XVI-lea, care îndeplineste numai functii ceremoniale, în calitate de sef al statului. Toate functiile politice ale regelui au fost transferate Purtatorului de Cuvant al Parlamentului. Carl XVI Gustav al Suediei, al carui nume complet este Carl Gustaf Folke Hubertus (nascut pe 30 aprilie 1946), este fiul lui Gustav Adolf al Suediei (1906-1947) si al Sybillei de Saxe-Coburg-Gotha (1908-1972.

Trecem deci prin trei regate....

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă