Da, nucleele Singles Camp dupa modelul unor Singles Club sunt foarte greu de format si nu e vorba de mentalitate, ci mai mult de lucruri ce tin de profil, dorinte, asteptari si de interes de moment. Am urmarit evolutia in timp a mai multor nuclee de prieteni formate in SC si am fost foarte curios ce se intampla cu ele, daca evolueaza spre comunitati mai largi gen club, sau raman la stadiul de "gasca". Adevarul este ca peste tot e nevoie de un fel de lider nu in sensul de a conduce sau de a determina ci de persoana care stabilizeaza grupul si face ca lucrurile sa capete contur.
Prin 2011 m-am implicat direct, am pus la dispozitie platforme virtuale pt dialog, am identificat 3-4 astfel de lideri, dar din pacate nu a functionat si cu tot efortul si atentia mea nu s-a intamplat nimic pozitiv in acest sens. Cluburile raman pt mine un vis frumos, ceva pe care nu cred sa-l apuc sa-l vad implinit. Poate ca intr-un moment in care se ajunge la o anumita intimizare a comunitatii, o stabilizare in niste limite, vor fi posibile si cluburile, dar pana atunci mai este ceva timp. Acum sunt intr-un proces mai larg de filtrare a SC, iar criteriile principale, se vad si se intuiesc din ceea ce fac - sunt legate de fidelizare si de modul in care se interactioneaza cu ceilalti participanti. Nu ma refer aici la lucruri ce tin de disponibilitatea nativa la comunicare sau socializare, sunt persoane care interactioneaza mai greu, sunt mai retinute si mai circumspecte la inceput. Au nevoie de o perioada sa se obsnuiasca si "sa-si dea drumul".
Fidelizarea nu inseamna nu stiu cate prezente pe an in excursii, ci ceea ce inseamna cu adevarat acest termen. Este ceva la care tin foarte mult.