Aici se discuta > Subiecte generale

Recomandari muzicale

<< < (5/12) > >>

cristi:
Nu stiu cum de am uitat ieri de el, dar merita recomandat aici!

Fausto Papetti - Golden Sax Melodies

www.youtube.com/watch?v=mpRg98ppHgg&oref=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DmpRg98ppHgg&has_verified=1

Va mai propun un album excelent al chitaristului Jim Hall (1930-2013).

Jim Hall - Concierto Di Aranjuez

www.youtube.com/watch?v=iD6k2E61ABY

O sa revin ceva mai tarziu cu alte propuneri.

PS - aseara la concertul Marizei de la Sala Palatului, la un moment dat s-a oprit, si-a scos casca, a lasat microfonul deoparte, a facut semn orchestrei sa scoata instrumentele din priza si au cantat o piesa totally unplugged! S-a auzit perfect, are o voce foarte puternica si clara! Gest de mare artist!

cristi:
Putin blues?

Joe Bonamassa, un chitarist american de blues-rock. Canta de la varsta de 4 ani, mare admirator al lui Eric Clapton si Jeff Beck. La varsta de 12 ani (!) si-a facut prima trupa impreuna cu care a cantat in deschiderea a 20 de concerte ale marelui B.B. King! Are o multime de albume solo, dar eu le prefer pe cele scoase impreuna cu Beth Hart. Mi se pare ca fac o pereche excelenta.

Joe Bonamassa/Beth Hart - Don't Explain

www.youtube.com/watch?v=iChcn1EEsJw&list=PLB13395D36C019A25

Si o mostra din concertul live sustinut de cei doi la Amsterdam, anul trecut.

www.youtube.com/watch?v=v3PhpRROcxA

Robert Cray Band - Some Rainy Morning

www.youtube.com/watch?v=xjOgnlz__uk

cristi:
Tot blues-rock.
Dupa parerea mea, inegalabil! Are omul asta o discografie uriasa - albume solo, albume impreuna cu Dire Straits, trupa fondata tot de el impreuna cu fratele lui David Knopfler, muzica de film. Ca stiluri, rock, blues rock, folk britanic. Realmente impresionant!

Mark Knopfler - Privateering

www.youtube.com/watch?v=YT7Dit1qw24

Mark Knopfler - Sangri La

www.youtube.com/watch?v=UnrPq6ejZmg&list=PL95BF2A971D993FE1

Dire Straits - Sultans of Swing

www.youtube.com/watch?v=8h2M4eQygBs

Si o compilatie relaxing blues.

www.youtube.com/watch?v=D93PBlwBp8s

O sa ne mai intoarcem la blues dupa ce mai parcurgem si alte genuri, ca sa nu ne plictisim. :)

cristi:
Momentul despre care v-am povestit ieri, concertul Mariza de la Sala Palatului.
Inregistrarea este proasta, facuta cu telefonul, dar se vede cand a renuntat la microfon si la casti si cum a sunat fara! Nu se distinge semnul facut catre instrumentisiti din cauza reflectoarelor.

youtu.be/YFq3BHMrm8s

cristi:
Un gen muzical ce imbina elementele de jazz cu alte stiluri muzicale - funk, soul, electronica, dance, rezultatul fiind un mix foarte reusit si foarte dinamic. Ritmat si cu mult nerv. NuJazz se numeste.
As incepe prin a va propune careva trupe care canta astfel de muzica si sper sa va placa si sa va bucure pe o vreme atat de urata, cum este acum - cel putin in Bucuresti.

Club de Belugas este un proiect muzical german ce a luat fiinta in 2002, la Wuppertal.

Club de Belugas - Forward

www.youtube.com/watch?v=fHOi5xAXCPc&list=PL2FF4ECBDFCEBAA1C

Un duo suedez, castigatori ai Premiului Grammy in anul 2003 cu albumul "Waltz for Koop".

Koop - Koop Islands

www.youtube.com/watch?v=0W3MpOU3OUU

Andrea Benini, italian, conduce trupa Mop Mop.

Mop Mop - Kiss of Khali

www.youtube.com/watch?v=Pmi37Fo5zq4

Tot un italian, Nicola Conte.

Nicola Conte - Bossa Per Due

www.youtube.com/watch?v=TFr-8ygMSSc

Tot italieni! :) Numele dat formatiei este cel al marelui actor francez, Jean Gabin.

Gabin - The First Ten Years

www.youtube.com/watch?v=hiJRHn51QkA

Din Germania, de data asta.

Micatone - Wish I was There

www.youtube.com/watch?v=lqVRCs5_DU8

Ceva mai tarziu, poate calatorim si prin Orientul Apropiat. E multa muzica buna si acolo, multi instrumentisti, instrumente traditionale cum ar fi oud. Si mai este si ritmul...  :dance:

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă