Arhiva > Arhiva

O alta abordare asupra originii noastre

<< < (2/9) > >>

admin:
Exceptional articolul care mi l-ai transmis in link, si foarte concentrat! Intotdeauna am avut o mare apreciere fata de cei care stiu sa transmita multa informatie intr-un text scurt, dar nu telegrafiat. Doua pagini de poveste, dar pline de substanta. Asta poti sa o faci numai cand dudui de cunostiinte. Si bineinteles ai si logica. Pentru ca, pararerea mea trei sunt problemele pentru care nu putem avea inca o istorie clara si argumentata:
- izvoarele pe care le folosesc istoricii nu sunt primare, se pot folosi in rationamentele lor doar de surse secundare sau chiar tertiare. Cum n-am avut scrieri si oameni capabili sa transmita mai departe ce s-a intamplat in vremea lor, se apeleaza la istoricii straini, dar care adunau date din surse incerte si indepartate. Vezi chiar si ceea ce era o axioma pana acum pentru noi, ca dacii au fost neam de traci, poate fi anulata, datorita lipsitei de credibilitate a sursei a lui Herodot.
- nu exista o punere de acord in ceea ce privesc sursele, pentru a se putea stabili o baza de plecare in rationament. Cum nu se dispune ca si in jurnalism de trei surse independente, pentru a se confirma ceva, este necesara logica. Ori in lipsa acesteia, se foloseste ca unealta speculatia, care doar in rare cazuri te conduce pe drumul bun
- in afara de lipsa surselor certe si a unei logici aplicate, mai exista si o a treia problema, poate cea mai mare, aceea a influentei nationaliste. Nationalismul este bun atata timp cat ramane in limitele rationalului si argumentativului; in momentul in care devine declamativ, obraznic si incitativ, se ajunge in extrema in care are doar efecte negative. Nationalismul extrem duce la un subiectivism al faptelor, la o negare continua a tot ceea ce aparent ar putea dauna imaginii, efectul produs celor din jur fiind doar cel de greata.
Nu stiu daca pentru noi romanii poate fi o rusine sau poate sa devina o problema de teritorialitate (care cinstit si rational sa fiu, nu cred ca mai poate fi luata in discutie, acum in sec 21, mai ales in contextul Europei unite si a unei globalizari continue..), sa ne recunoastem originile. Asa cum scria si Djuvara, cumanii au fost oameni viteji, care puteau aduce un altoi solid, unui popor in formare.
Ca suntem latini este clar si fara echivoc, ramane doar sa se stabileasca, cum si in ce proprtii s-a facut asimilarea celorlalalte elemente, ca au fost dacice, slave sau cumane...Dar asa cum ziceam, acesta este rolul istoricilor cu adevarat bine intentionati, nu doar aranjatori de texte, in spiritul cerut de cei care striga mai tare...

capsuna:
Buna ziua tuturor,
Vad ca ne-am mai inmultit, dar nu prea sunteti vorbareti dragilor...da-ti si voi o parere o impresie, contrati-va (cu Raskolnikov de exemplu :D).
Gigi imi place ca esti vigilent si ai sters imediat prostiile de aici.

admin:
Te referi la toate reclamele de medicamente care apar pe forum?

capsuna:
Da, bineinteles.

admin:
Dimineata primul lucru pe care-l fac este sa curat forumul de reclame la tot felul de medicamente ieftine. Nici o problema eu am 3 adrese de Email si pe toate trei primesc astfel de SPAM-uri. Am sapat si am vazut ca vin din China, ei in schimb se prezinta ca si canadieni. Bine dar ce ma exaspereaza pe Email sunt tot felul de oferte de a face pe curierul pt cei care cica trebuie sa trimita bani unor turisti sau unui ghid care a ramas fara cash in Romania. Niste nenorociti, sunt cei care fura cu cardul si bineinteles ca nu au curajul sa apara pe la ghisee sa retraga banii mutati de pe contul pagubitilor. Unii scriu intr-o engleza impecabila, altii intentionat se fac ca gresesc, altii te abordeaza direct in romaneste. Am fost odata curios sa vad ce se intampla, daca merg cu dialogul mai departe si daca in engleza au un text prefabricat, urmand apoi sa scrie cu greselile inerente ale unui smecheras. Surpriza a fost ca dialogul purtat in cca 5 schimburi a fost la fel de impecabil purtat, in engleza. Credeam ca toti sunt romani, dar este clar ca sau sunt in cardasenie cu bastinasii de pe acolo, sau unii nu sunt romani. Am ajuns cu tipul ala pana la toate detaliile, cum sa fac sa scot banii dintr-un cont pe care-l deschid/inchid. Meseriasi baietii! Am tot negociat cu el, iti dai seama ca doar m-am jucat, pana la a-mi oferi la o suma retrasa de 6000 EUR, 1000 EUR. Culmea stia ca am pensiune, imi dadea si numele turisitilor si a ghidului ramas fara bani si caruia urma sa-i dau diferenta de bani, dupa ce luam comisionul. N-am mai vrut sa merg cu gluma mai departe, pt ca imi era teama, sa nu se ajunga la te miri ce situatie tampita, asa ca am lasat-o moarta. Nici nu a mai incercat sa insiste, din momentul in care nu i-am mai raspuns la ultimul Email. Cred ca este o adevarata industrie asta cu furatul de pe card...
Ma mir ca DIICOT-ul nu intra pe fire din astea pt ca cel putin mie mi s-a parut destul de lejer de intrat in contact personal cu ei. Dar baietii stiu probabil mai bine decat mine ce au de facut...

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă