Scrise de noi > Articolele noastre
Sunt timid cum mă tratez?
maya:
cred ca in actiunile SC si cel mai timid om reuseste sa isi invinga teama si fricile. pentru ca Gigi stie cum sa comunice cu fiecare si in complexitatea unui grup si a unor obiective comune nu ai cum sa nu empatizezi cu cineva la un moment dat.
wonderland:
Asa e. Doar ca nu-l putem lua pe Gigi acasa :giggle:
Doar a pastram ceva din curajul dobandit in excursie si sa-l aplicam si dupa ce ne intoarcem. :flori:
Nina Petre:
Au, Woderland deja m-ai trimis la terapie!
Sunt timida dar intr-o oarecare masura, mesajul meu as fi vrut sa fie tradus intr-o nota umoristica in sensul ca da "sunt timid dar ma distrez", cu trimitere la celebrul film de comedie de care pomeneam...
Nora SR:
eu zic sa nu ne grabim sa tratam timiditatea ca pe o "tara" care musai sa fie tratata. am avut foarte des ocazia sa fiu surprinsa cand credeam ca am in fata o persoana timida, sa descopar ca de fapt este mai degraba un fin observator, asociat cu o rabdare iesita din comun, cu idei si principii foarte usor de exprimat atunci cand are cui si de foarte multe ori, cu un umor fin si de o savoare deosebita.
chestia asta cu timiditatea cred ca provine de la cei care se considera siguri pe ei, folosind in ultimul timp prea des conceptul de "stima de sine ridicata". eu am intalnit "timizi" care aveau / au o stima de sine foarte echilibrata, doar ca nu tin foarte mult sa o exhibeze in public. in general timizii sunt oameni mai profunzi, mai hotarati si mai curajosi in fond, decat aceia care afiseaza o mare dezinvoltura, purtandu-si cu mare fala etichete de diva sau de don juan. timizii sunt in general refractari la frivolitate sau grosolanie, de aceea, atat ele cat si ei, se feresc de aceste trasaturi printr-un tip de raceala retinuta, pe care cei superficiali si plini de "siguranta de sine" o califica drept timiditate.
nu sunt deloc o timida, sau poate nu sunt in forma in care etichetam in ziua de azi prea usor oamenii, dar cred ca, mai ales, la varsta maturitatii, cand caracterul si temperamentul sunt stabilizate si nu mai sufera de furiile adolescentine, ar fi bine sa apreciem cu mare atentie ceea ce pare a fi "timiditate", atat feminina cat si masculina, sa ne aplecam cu delicatete si eleganta asupra ei, sa o observam cu rabdare si sa nu ne grabim sa prescriem retete de terapie acolo unde in fond nu e deloc nevoie ...
wonderland:
Nora, dar tu ai descris asa frumos...introvertitii. ;)
Navigare
Du-te la versiunea completă