"Este placut sa ne intilnim, sa ne simtim bine , sa ne putem detasa de viata de zi cu zi , sa ne bucuram unii de altii , de ceea ce avem mai bun in noi fiecare" . Asa este Cristina, tu esti o fiinta vesela, care stie sa ia doar bunul, sa nu se uite la lucrurile mai putin placute, incomode...Se vede ca stii sa traiesti clipa. Vezi tu insa, sunt oameni care nu stiu sa se bucure, care uita de ce sunt intr-un loc si singura lor grija, singurul lor interes este sa vada ce fac x sau y. Cata energie, cat timp pierdut pt a scana, a inregistra, apoi a toca...Si asta pt ce? De ce trebuie sa ne intereseze cate pahare a baut x in vacanta, sa stai sa contorizezi asta? Sau ca cineva a exagerat intr-o seara cu distractia? Poate sa i se intample oricui sa bea un pahar in plus la o petrecere....Te simti bine, razi, dansez, te bucuri de o companie placuta si te ia valul...Te trezesti a doua zi cu sentimentul acela de "vai de mine ce am facut", "ce o sa zica lumea?". Cred ca majoritatea dintre noi a trecut macar o data prin "experienta" asta....Daca nu ti s-a intamplat macar o data asta, inseamna ca esti exagerat de rational...Daca este izolat. nu este de acuzat, de discutat, de aratat cu degetul, de marcat...Si te gandesti ca intamplandu-se intr-un cerc inchis de prieteni, totul va ramane acolo...Uite insa ca nu e asa pt ca sunt persoane care sunt "vigilente", taxeaza, povestesc....Ce urat! Ce degradant! Sa te distrezi cu cineva si apoi sa-l povestesti unora pe care nu-i intereseaza, nu cunosc despre cine e vorba...
Dupa o astfel de excursie, dupa o astfel de poveste frumoasa spusa si ilustrata de Emil ar fi trebuit sa continui si eu cu poze, cu gandurile mele, cu ceea ce am simtit acolo cu voi si in dimineata aceea de vis pe Magura si jos in bucatarie si in bar...Dar uite ca trebuie sa vorbesc si de lucrurile mai putin placute dintr-o excursie...
Pt ca sunt o persoana care-si asuma toate borcanele aruncate in cap, pt care este mai important ca oamenii sa se simta bine, decat "siguranta" sa, va vorbesc punctual despre lucrurile care imi repugna, pe care nu le consider normale intr-un cerc care se vrea de prieteni. Si despre ce se intmpla cu cei care procedeaza in acest fel...
Fiecare excursie isi are actorii sai, povestea sa...Si frumos ar fi sa ne amintim cu placere despre fiecare din cei cu care am calatorit, am ras, am dansat, am drumetit...Nu sa ne gandim, vai omul acela va mai veni in vreo excursie, uite ce spune despre x si y, oare asa vorbeste si despre mine? Oare asa am sa fiu si eu tinta? Ar fi normal ca intr-un cadru intimizat de vacanta lumea sa se simta bine, sa fie lejera, sa nu fie preocupata de ce vor zice cei din jur...Sa se concentreze doar pe voie buna...Sa lase timiditati, interiorizari, problemele de acasa si sa intre in vartejul bucuriei ce se creaza in interiorul unui grup. Totul sa se desfasoare in limitele decentei si bunului simt, dar cu elasticitatea data de ideea de grup de prieteni...
Am prmit doua telefoane. Unul pe drumul de intoarcere a grupului spre Bucuresti, unul la doua zile dupa excursie. Apoi inca unul ieri seara cand ajungeam acasa dupa calatoria in Moldova.... (Despre discutiile si ce am vazut acolo am sa va povestesc la Intentii). Toate trei telefoane se refereau la acelasi lucru: erau dezamagite, deranjate de modul in care 2 persoane tocau ce le iesea in cale...Care vorbeau atat de tare, incat a fost nevoie de tactul lui Emil sa atenueze "poluarea" sonora....Tot grupul a fost deranjat, dar din pacate, asa cum imi explica cineva, nimeni nu a avut curajul sa intervina...Sa nu devina si el tinta...
Imi pare rau, dar asa ceva nu admit in Singles Camp si indiferent cum se judeca de unii masurile pe care le iau, de atentionare, de ban, de excludere, indiferent cat se discuta apoi in cercurile "critice si moraliste" la adresa mea, imi asum borcanele in cap si nu pot decat sa le transmit astfel celor doua persoane (se stiu bine cine sunt si daca au dubii, pt confirmare isi pot verifica account-ul (contul) de user de pe forum) , ca locul lor nu este in excursiile Singles Camp. Ca aici participa doar persoane care nu au de comentat la adresa altora, ca mergem in excursie sa ne simtim bine, sa radem, sa glumim, fara teama ca vom fi tinte, ca vom fi discutati, barfiti, indicati....
Asa cum am procedat in trecut cu altii, mai recent - cu Dianna (pt modul ei urat de a scrie pe forum la adresa Rodicai), la fel se intampla si cu cele doua persoane acum. Nu vreau ca in vacantele noastre lumea sa fie agresata de astfel de discutii...Este ceva rar in SC, dar pt ca totusi se intampla, am tinut sa nu bag sub pres si sa explic.
Va promit, celor care veniti cu mine, ca o sa gasiti doar intamplator si atunci pt o singura data astfel de persoane....Imi doresc ca SC sa fie acel grup armonios, tolerant, prietenos, de care are nevoie atata lume...