Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre

Vacanta in paradisul verde al Insulelor Azore 14 - 21 august 2015

<< < (2/9) > >>

pinkpanthere:
Salut Gigi! Am citit pe net ca balenele apar pana in iunie pe langa azore, dupa care se retrag. Asa ca, in august ce sanse ar mai avea "Whale watching"! Cu mesele de pranz si cina (sau macar inca o masa pe zi) cum se descurca turistii pe acolo, cam ce "fonduri" ar fi necesare? Destinatia este extrem de atragatoare. Am vazut, nu demult, un raliu care a avut traseu Insulele Azore, mai exact Sao Miguel. Inspirati organizatorii! Nu ma atrag cursele dar, imi aduc aminte ca am stat cu ochii lipiti de televizor pana s-a terminat transmisia. Mi-a parut rau ca s-a terminat. Locurile sunt, cu adevart, de vis.

admin:
Referitor la balene: depinde ce specie doresti sa vezi. In zona insulelor Azore se pot vedea cel putin 25 de specii diferite de balene si delfini, ocazional aparand acolo si unele raritati cum ar fi de exemplu orca - balena ucigasa. Intradevar lunile potrivite pt asa ceva unt cele de primavara mai -iunie, dar
firmele care organizeaza whale watching opereaza si au clienti tot anul. Si eu cand am fost in Madeira ma gandeam ca e doar reclama si ca nu o sa vad nimic...Dar am vazut si chiar la doar cativa metri de noi... Uite un tabel cu balenele si delfinii ce se pot vedea pe luni in Azore...Este facut dupa statistica...

Sperm whale, cea care se poate vedea tot anul este casalotul, asa il cunoastem noi ca nume.

Referitor la mancare. Portugalia este o destinatie relativ scumpa in ceea ce priveste transportul local si cazarea, dar mancarea si bautura sunt ieftine. Valabil si pe continent si in Madeira si in Azore. O cafea este cca 1 EUR, o bere, maxim 2 EUR, un fel de baza in jur de 10 - 15 EUR. Fructele de asemenea sunt ieftine...

admin:
Aminteam in prezentarea locurilor prin care o sa trecem de Furnas. Am scris un scurt articol despre mancarurile ce se gatesc in pamant...http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2084.0.html

admin:
Au fost mai mult de 8 inscrieri pentru Azore, asa ca am marit numarul de locuri pt aceasta vacanta in insule. O sa fim 14...In acest moment din extensia de 6, au mai ramas 2 locuri, 4 s-au ocupat. Mai mult nu va fi posibil... :-[, imi pare rau...Dupa cate vad, anul viitor va trebui sa pregatesc ceva pentru a mari capacitatea de locuri in vacantele si excursiile Singles Camp. Ieri m-am uitat pe documentul cumulativ al Samizei, din agentie si am vazut la majoritatea excursiilor aproape totul galben, adica...ocupat. Nu stiu ce o sa pot spune celor care vor dori in primvara o excursie sau vacanta... :-[ ???

admin:
Scrisem cu cateva saptamani in urma un articol despre Bucataria naturii:  Cozido das Furnas http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2084.0.html

In scurtul documentar de mai jos sunt cateva secvente de la Furnas Caldeiras si altele sugestive despre frumusetea insulelor...

www.youtube.com/watch?v=hGgnj27_gI0

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă