Autor Subiect: Drumul florilor spre Gradina Zanelor. Cozia 7 - 10 mai 2015  (Citit de 25219 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

dianna

• Vizitator
Re: Drumul florilor spre Gradina Zanelor. Cozia 7 - 10 mai 2015
« Răspuns #45 : Duminică, 10 Mai 2015, 16:54 »
Acum n-are rost sa ne pierdem in tehnicalitati :)
Important e ca am vazut flori la care chiar nu ne asteptam:

si... bineinteles... zapadaaaa !!! Tocmai pe la Transalpina, pentru ca anul asta nicio excursie SC fara zapadaaa :)

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13835
« Răspuns #46 : Duminică, 10 Mai 2015, 19:26 »
Un grup fain, vreme exceptionala, peisaje de vis, multe, multe, multe flori...Imbalsamati in arome de mojdrean inflorit si cimbrisor de munte revarsate in aer reavan de padure...Rasfatati de nebunia de culori stropite pe verde crud.... Incantati de fanfare de pasarele, de ape de munte pravalite pe stanci...Ar fi nevoie de un Sadoveanu sa poata povesti si descrie ceea ce am simtit acolo in inima Parcului National Cozia..

Pt ca numele excursiei a fost "drumul florilor" imi incep periplu imagistic cu florile intalnite in cele 4 zile de haladuiala pe poteci de munte.

Primele care m-au intampinat au fost cele de la balconul camerei de hotel. In departare varful Cozia:

Poiana Zanelor, Grota Zmeilor, Dealurile Zimbrilor, Doabra, Vidra....totul, totul inflorit in jur...

Offline dauina

• Hero Member
  • Mesaje postate: 642
« Răspuns #47 : Duminică, 10 Mai 2015, 19:46 »
si... bineinteles... zapadaaaa !!! Tocmai pe la Transalpina, pentru ca anul asta nicio excursie SC fara zapadaaa :)
De acum eu zic sa te potolesti cu excursiile!!! Totusi! ;)

Nu ceea ce aduni, ci ceea ce raspandesti spune ce fel de viata ai trait!

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #48 : Duminică, 10 Mai 2015, 19:49 »
Dianna, zana zapezilor... ;D ;D ;D

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #49 : Duminică, 10 Mai 2015, 19:54 »

Si cand credeam mai putin, asta dupa doua iesiri in Muntii Baiului unde am reusit sa vad doar doua branduse zgribulite si inghetate, iata ca in drum spre Vidra am dat de o multime de astfel de flori...

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #50 : Luni, 11 Mai 2015, 06:20 »
Baza SPA a hotelului. Aici ne-am relaxat in fiecare zi dupa drumetiile in Parcul National Cozia:

Piscina cu apa dulce

Bazin cu apa sarata. Hmm grozava! Dupa oboseala orelor de mers si urcat, muschii si articulatiile se relaxeaza perfect aici.

In complex sunt 2 jacuzzi, unul de 2 persoane, altul de 4. Perfecte si acestea pt relaxarea corpului afectat de efortul de dimineata.

Dusul emotional - 4 moduri diferite de a imprastia apa pe tine. Grozav si asta!

Sauna umeda. alaturi de cea uscata este un excelent mod de a detoxifia pielea si de a mai elimina din grasimi... :)

Iesit din sauna un pic de zapada si gheata aplicata prin frecare pe corp. Senzatia este maxima.

N-am mai fotografiat eu, dar langa mai este o salina cu pereti din sare de Himalaia, un loc foarte bun pt imbunatatirea respiratiei. Si mai e un loc special: masajul. Multi dintre noi s-au rasfatat acolo...Iar eu am mai scapat de o durere care ma chinuia de o vreme...Anul trecut prin masajul de la hotelul din Caciulata m-am vindecat de o galma ce-mi aparuse pe muschiul piciorului din cauza suprasolicitarii si a unei genunchiere prea fixe si stranse. Anul acesta in mai putin de 10 minute o durere ce-mi limitase vreo 3 luni miscarile mainii stangi, a disparut ca prin minune...Si asta dupa ce incercasem prin mai multe sedinte de kinetoterapie in Sibiu...

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #51 : Luni, 11 Mai 2015, 09:10 »
Si cateva imagini cu peisaje...Asa cum spuneam, foarte greu sa surprizi in ansamblu ceea ce vezi acolo...Asa ca fotografiile mele sunt 15% din minunatia locurilor...

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #52 : Luni, 11 Mai 2015, 10:00 »
Completez "tabloul" excursiei cu alte imagini:

dianna

• Vizitator
« Răspuns #53 : Luni, 11 Mai 2015, 14:55 »
Dianna, zana zapezilor... ;D ;D ;D
;D
De acum eu zic sa te potolesti cu excursiile!!! Totusi! ;)
M-am potolit, nu-mi trebuie zapada in iunie in Delta, mai discutam in august in Fagaras ;D
Sper doar sa-mi treaca vanataile din Cozia pana atunci... in orice caz, a meritat ! :)

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #54 : Luni, 11 Mai 2015, 17:42 »
Continui...

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #55 : Marți, 12 Mai 2015, 09:24 »
Si un ultim set de fotografii. Ma indrept apoi pe cararea de peste munte, poimaine voi fi aproape de locurile astea si totusi atat de departe...Imi pare rau ca ma despart de Cozia, de grupul care a fost acolo...dar sunt convins ca o sa ne reintalnim. Nu in aceiasi formula, dar oricum...

"Moaca" o specie de peste preistorica. La maturitate isi pierde picioarele si ajunge la 10 cm. Localnicii il considera o delicatesa.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #56 : Marți, 12 Mai 2015, 09:30 »

dianna

• Vizitator
« Răspuns #57 : Marți, 12 Mai 2015, 10:57 »
Si in incheiere o poza a fotografului nostru demn de National Geographic  :applause:
Ii multumesc Angelei pentru poza foarte reusita si ca mi-a dat voie s-o pun pe forum :)

Offline krondia

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1674
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
« Răspuns #58 : Marți, 12 Mai 2015, 16:46 »
Citat
Si in incheiere o poza a fotografului nostru demn de National Geographic
Foarte frumoase toate pozele dar aşa e, arta cere sacrificii...  :applause:

Offline trv_dan

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 13
« Răspuns #59 : Vineri, 15 Mai 2015, 21:42 »
Excelenta excursia - 4 zile de drumetii in locuri foarte frumoase insotiti de un ghid care parca era un pasionat gradinar care se mandreste cu a sa gradina. Paduri seculare, peisaje de vis, cascade, flori si efort fizic sustinut. Seara relaxare la spa si mancare buna. Nu stiu altii cum sunt, dar eu as mai fi ramas..