Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre
Pasi in zapada 30 ianuarie - 1 februarie 2015
admin:
Am montat pozele si o scurta filmare de la Sarbatoarea lolelor Agnita 2015:
www.youtube.com/watch?v=R9RSg2Xkn4Q&list=UUEOWRFFVw85erxNR9GbVh5w
admin:
La fiecare Sarbatoare a lolelor se canta "Siebenbürgen land des segens" (Transilvanie, mandra tara). Il puteti asculta si urmari versurile la finalul acestui clip:
www.youtube.com/watch?v=tM7BEqVrqFc
Siebenbürgen, Land des Segens este imnul sașilor din Transilvania. Versurile au fost scrise de Leopold Maximilian Moltke (1819-1894), născut la Kiel, Germania, iar muzica îi aparține compozitorului sas Johann Lukas Hedwig (1802-1849), din Hălchiu. Cântecul a fost interpretat pentru prima dată în jurul anului 1845.
Traducerea versurilor:
Transilvanie, mândră ţară,
Cu puteri şi bogăţii,
De Carpaţi împrejmuită,
Cu verdeaţă răsădită,
Plai cu aur şi cu vii.
Transilvanie, ţărm de mare,
Răsărit din vechi talaz
Astăzi spice-n legănare
Odihnesc la sân de zare
Intre maluri verzi de brazi.
Transilvanie, vechi ruine
Dintr-un ev îndepărtat
Urme mari şi milenare
Odihnesc sub glia care
Rodnicia şi-a păstrat.
Transilvanie, leagăn verde
Pentru oricare vlăstar
Reuneşti climele toate,
Naţiuni, cununi purtate
Pe al patriei altar.
Transilvanie, plai de graiuri
Diferite-n fel şi ton,
Dar în rugăciuni unite
Urcă limbile-mpărţite
Spre dumnezeiescul tron.
Transilvanie tolerantă
Adăpost credinţelor
Până-n zile-ndepărtate
Apără în libertate
Fiinţa cuvintelor.
Transilvanie, patrie dulce ţară a părinţilor
Frumuseţe, slavă ţie,
Fii tăi în armonie
Să-i unească doar un dor.
pinkpanthere:
Gigi, bun pastrav! Da' a fost "pastravoi" ... abia am reusit sa-l mananc!
admin:
Eu sunt mare amator de peste...in special de pastrav...Si nici eu dupa cate ai vazut n-am reusit sa-l mananc pe tot... ???
Mari_a:
A fost foarte frumos, niste peisaje de-ti taiau rasuflarea! 8) Am o multime de poze, le-as pune pe toate aici! Traseele n-au fost grele, eu una nu m-as mai fi oprit, m-as fi tot dus, vorba poetului, mai departe, mai departe, mai încet, tot mai încet... Inca o poienita, inca o felie de padure, inca o culme si ce-o mai fi fost dincolo de ea...
Grupul a fost unul placut, vesel. Vai, cu cata bucurie a facut tumbe prin zapada montaniarda noastra de la mare, ca un copil! Si s-a dat si cu "sania" - in fapt un fel de făraș din plastic! :thumbup: :2funny:
Interesanta Parada Lolelor, desfasurarea de forte de la mic la mare! Mai ales "de la mic": ooooaaai, cat de patrunsi de importanta momentului erau prichindeii! :applause:
Lola mea preferata ^-^ a fost un Lol :D O0 , nr.204, incornoratu' asta: :giggle:
Si cat l-am pandit! M-am gandit ca o sa oboseasca sa tot plezneasca din bici si o sa-si scoata masca o țâră! :D
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă