Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre

Pasi in zapada 30 ianuarie - 1 februarie 2015

<< < (14/19) > >>

admin:
Webcam Arena Platos - una dintre partiile de schi din Paltinis: http://arenaplatos.ro/webcam.html

Prognoze:

Sibiel vineri dupa amiaza cand urcam la cetate: 6 grade, noros

Paltinis sambata, cand avem drumetia: 2-3 grade, cu perioade de ninsoare

Agnita duminica, la Festivalul Lolelor: 5 grade, cateva averse de ninsoare

Concluzii: nu o sa fie rece iar daca ninge in cantitati "decente asa cum se prognozeaza e chiar frumos!  :) Important este sa nu fie burnita sau ploaie...Nu se anunta asa ceva, asa ca sper in doua drumetii frumoase.  :thumbup:

Viva:
Gigi, am ezitat mult daca sa abordez acest topic, dar, intrucat tu ai spus ca pe forum se discuta toate lucrurile, m-am hotarat totusi sa aduc  in disuctie si acest lucru. Nu sunt deloc amanunte despre pranzuri, care, evident ca sunt  contra cost. Eu trebuie sa am mare grija cu o alimentatie regulata, asa incat, pranzul este o necesitate. Deci as vrea te rog sa-mi dai cateva detalii. Putem manca o ciorba vineri cand ajungem inainte de a pleca in drumetie? Sambata, daca plecam in drumetie si o sa dureze 4-5 ore, sper sa fie posibil sa cumpar ceva la pachet ca sa am pt "pranzul" de pe drum?
Multumesc frumos....

admin:
De ce sa eziti?  ??? :) Aici este locul in care se discuta problemele...Binevenita intrebarea, urma sa va dau si aceste informatii, in acest fel mai grabesc un pic postarea detalilor legate de masa. Am facut si meniul, va pot spune si ce urmeaza sa serviti:

Vineri
19.00 cina
carnat de casa fiert in moare de varza cu hrean, slaninuta de porc afumata cu ceapa rosie, pita cu untura cu boia si cu chimen
piept de pui in sos gorgonzola cu garnitura de legume brocoli, baby carrots
placinta cu mere

Sambata
20.00
bulz
pastrav la gratar cu garnitura de cartofi fierti si garnitura de legume
placinta cu branza si stafide

Mic dejunurile sunt tip bufet, contin preparate reci si calde, cafea, ceai, lapte, iaurt

Pt sosire: din punctul meu de vedere nu o sa fie timp pt ciorba, plus ca efectul digestiei acesteia in timp ce urcati va fi unul neplacut. De aceea este indicat sa aveti la voi pe drum sandviciuri sau de preferinta ceva energizant (batoane, biscuiti etc), pe care sa le consumati pana la ora 13.00.

Noi o sa incepem urcarea la cetate, maxim la ora 15.00, sper sa nu se intarzie pe drum, am sa solicit soferului ca pauzele sa fie cat se poate de scurte, pt ca la ora 14.00 sa fiti la Sibiel. Pana va cazati si schimbati se face 15.00. Urcusul dureaza cca o ora si jumatate, asta daca grupul este omogen, daca nu poate sa ajunga si la doua ore. Coborarea ne va lua o ora, plus pauza de sus de 10 minute, ma gandesc ca in mai putin de 3 ore nu o sa ne putem incadra. Asta inseamna ca cel devreme la 18.00 terminam tura. Este aproape seara. Daca intarziem plecare si cu o jumatate de ora, nu va fi usor la coborare...Asa ca tin sa plecam maxim la 15.00

La Paltinis o sa plecam dupa ora 9.30, incepem urcarea in jur de 10.30, tura dureaza cca 4 ore, anul trecut a fost chiar de 5. La 15.30, am discutat la o pensiune sa ne astepte cu vin fiert, tuica fiarta si sa ne pregateasca o ciorba. Ciorba este in jur de 10 - 12 RON, nu am stabilit de care sa ne faca. Vineri inainte de a pleca spre cetate o sa fac o socoteala sa vad cate portii se doresc a fi comandate si daca sunt printre participanti doritori si de un fel de baza. Ramanem acolo de la 15.30 pana la 17.00, atunci urmeaza sa coboram, deci este timp si pt fel de baza.

Sa va luati sandviciuri cu voi in drumetii nu are sens, apa sa aveti cu voi si un mar, un baton gen snickers sau ceva asemanator. Nu ne putem opri ca vara sa luam mancam, este rece si o sa fiti transpirati...nu e bine sa stam.

Mai revin aici... :)

Viva:
Multumesc Gigi. Suna minunat! Totul! Pe vineri.

Veronica:
Taare imi pare rau ca nu merg si eu  :( . Din pacate lucrez in aceasta perioada. Imi doresc tare mult sa schiez si ar fi fost o ocazie super sa o fac si bineinteles, nu in ultimul rand, sa ne cunoastem.  Sa stiti ca nu prea stiu unde trebuie sa ma inscriu pentru excursii, drumetii, etc; sunt noua si ..dezorientata. Ma puteti ajuta?

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă