Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre

Scotia - excursie in tara kilt-urilor. 24 iunie - 02 iulie 2015

<< < (17/19) > >>

admin:
Am ajuns la a patra zi...Am plecat destul de dimineata, la 8.30... De fapt aceasta a fost ora noastra obisnuita de imbarcare. Diferenta de fus orar de doua ore a facut posibila trezirea cu usurinta la 7.00. Urma micul dejun, o cafea in camera - ah ce noroc ca am avut acea facilitate la toate hotelurile la care am stat!  si apoi intalnirea in hol. Intarzieri minime, asa ca pot spune ca a fost un grup punctual. Asa ne-am putut face programul fixat si inca ceva pe langa in fiecare zi...

Prima oprire a fost pe malul Loch Lomond intr-un sat de o frumusete idilica: Luss. Mi-a placut fiecare casa, fiecare coltisor din acel satuc...Si cand te gandesti ca a fost o colonie muncitoreasca...Dar uite ce se poate obtine cu un pic de initiativa si un plan bine pus la punct. Acum Luss a devenit un punct turistic important, un loc in care mii de turisti sosesc sa admire aranjamentul din gradinile caselor si atmosfera exceptionala de acolo. Eu nu m-as mai fi dat dus...dar eram cel care trebuia sa dea tonul la plecarea la timp...Am facut o multime de poze, am ales si pt forum cateva:

admin:
Odata cu Luss am intrat in paradisul scotian. Mai intai am facut acel ocol de care v-am vorbit ceva. La propunerea lui William am mers pana la Katrine Lake...

Harta lacului si a zonei de mal. Noi avand putin timp la dispozitie am ales sa ne plimbam pe langa lac. In jur de o ora dus si intors, pe o vreme superba si vand in fata niste peisaje de vis. Miscarea aceasta prefigura ce se va intampla dupa amiaza... ;)

O plimbare pe lac este posibila cu ambarcatiuni ca acum o suta de ani: pe abur! Cand am auzit suieratul sirenei lui Sir Walter Scott am avut senzatia intoarcerii in timp...

Peisaje absolut minunate...

Un hotel in apropierea lacului.

Fantasticele peisaje de pe valea Glencoe:

Un popas pentru masa:

Langa micutul pub unde am servit o tocanita de vitel delicioasa...am dat de un card de caprioare si un cerb...

Si de un pod de piatra vechi. Asfel de treceri peste apa, din piatra, in forma de arc am vazut o multime. As fi vrut sa sar sa mai fotografiez cateva, dar cum soselele sunt foarte inguste mai ales in zona de poduri, e imposibil de oprit microbuzul...M-am multumit doar cu aceasta imagine:

Pana la Fort William, oraselul unde urma sa fim cazati am trecut prin alte locuri grozav de frumoase...E un traseu care ar trebui facut pe jos sa te poti bucura de ceea ce ofera natura acolo...Doar ca iti ia cateva zile sa strabati acel tinut muntos...

admin:
Tot admirand si povestind nici n-am realizat cand am ajuns la Fort William. Era in jur de 16.30 si pana grupul s-a cazat am dat o fuga pana la biroul de turism local. Vroiam sa obtin informatii suplimentare celor pe care le gasisem pe net despre traseul pana la Steall Waterfall, a doua cascada ca marime din Scotia, cu o lungime de cadere de 120 metri. Dar mai intai am tasnit pusca pana la un magazin cu articole de imbracaminte sa-mi imbogatesc garderoba cu o haina mai groasa si impermeabila. Nu stiu de ce mi-am lasat termicele acasa...Pana cu o ora inainte plecarii erau pregatite de plecare spre Scotia, dar in ultimul moment, intr-o clipa de neinspiratie le-am scos pe amandoua... :-\ Asa ca m-am trezit ca n-am cu ce urca la munte, haina pe care o luasem pt ploaie si vant era prea subtire pt temperatura pe care o anticipam pe varfuri...Nu am folosit-o in acea zi, a fost cald sus, dar a fost perfecta pe mare cand am vizitat colonia de foci...

Cu informatia primita ca drumul nu dureaza mai mult de o ora la urcare si treisferturi la coborare, l-am rugat pe William sa faca un pustiu de bine sa ne duca pana la cap de traseu si ...sa ne astepte acolo doua ore pana ne intoarcem. Cu William la volan, imbracati si incaltati de munte am luat-o spre Glen Nevis una dintre cele mai frumoase vai din Scotia. Este locul in care s-au filmat multe scene din Harry Potter. Am trecut pe sub Ben Nevis cel mai inalt varf din Marea Britanie, cu o inaltime de 1344 m, apoi am inceput sa cautam capul de traseu. N-a fost usor pentru ca nu era nici un fel de indicator. Dar mai la noroc, mai intreband am ajuns in final in locul din care se incepe ascensiunea.

Traseul este foarte fain si destul de usor. In mare parte amenajat cu pietre in forma de trepte, cu o poteca bine conturata nu cere prea mult efort si nu are nici un fel de risc. Nu am prea inteles de ce la intrarea pe traseu era un avertisment cu pericol de moarte... ???

L-am strabatut mult mai repede decat prevazusem, asta chiar daca ne-am tot oprit pt poze, nu am facut mai multe de 45 de minute pana sus...Deh, antrenamentul din tara... :) Cascada este intradevar impresionanta, e in genul celei din Rachitele, Valul Miresei, dar mult mai inalta. Nu stiu de unde vine apa aceea, dar debitul este destul de mare pt un izbuc in varf de munte...Cateva fete si-au incercat echilibrul pe o amenajare peste rau, trecand pe un cablu cu doua sustineri laterale pt maini...Adrenalina si ras, aplauze si inapoi la masina. Vroiam ca in acea seara sa ajungem si la un pub...

Ce ziceti de fata asta? Am mai postat si am mai amintit de ea, asta pt ca am fost tare socat sa vad pe cineva, in varf de munte, facand baie intr-o apa care nu avea mai mult de 10 grade...Nu, nu e din grupul nostru!  :)

admin:
Dupa o seara de pub cu ras, whisky, bere si un shoot,  m-am trezit dis de dimineata sa vad Fort William. Nu puteam sa plec din acel orasel fara sa-l vizitez. Ma imbrac, ma pregatesc, imi fac si o cafea si cand ies afara...ploua cu galeata...M-am dezumflat de tot...Acea zi era important sa fie frumoaas, ajungeam pe Skye si urma sa mergem la colonia de foci..Am stat in holul hotelului, unul foarte frumos, asteptand sa se mai linisteasca ploaia. Si intradevar s-a rarit aproape de tot asa ca am plecat ca din tun...Alexandra e la doi pasi de High Street aleea lor pietonala, asa ca in 5 minute eram deja in capatul stradutei. In 20 minute am vazut tot ce era interesant, am ajuns si pe malul lacului, apoi am poposit la micul dejun. Un adevarat festin culinar...cu tot felul de produse traditionale dar si cu nelipsitul english full breakfast...

Cateva imagini luate in acea dimineata:

Hotel in care am stat

Biserica parohiala, St Andrew

Un vechi pub

High Street Fort William

Loch Lihne langa Fort William

admin:
In aceasta a cincea zi de excursie ne-am indreptat spre Eilean Donan, castelul cunoscut din Highlander, dar si din multe alte filme...Cum altfel si aici am ras cu gazdele, am facut o gramada de glume si ne-am simtit minunat...Locul este indradevar grozav si atmosfera una de film...ai senzatia ca faci parte dintr-un cadru creat special...

De la Eilean Donan am trecut podul spre insula Skye, depasind locul in care urma sa fim cazati: Kyle of Lochalsh. Peisaje minunate ni se derulau in fata, am tot oprit, am fotografiat si intr-o ora am ajuns la Castelul Dunvegan, mosia clanului MacLeod. Interesant inauntru, cu niste gradini de-a dreptul magnifice, castelul se afla chiar pe malul marii. De la micutul debarcader se pleaca spre o mica insulita populata de o colonie de foci. Am ajuns si noi acolo, dupa ce am asteptat ceva timp sa urcam pe barca. Ne-am udat, ne-a batut vantul, dar satisfactia de a vedea focile si puii lor au anulat orice disconfort...

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă