Autor Subiect: Madeira - insula eternei primaveri. Excursii si sejur 8 - 16.09.2015  (Citit de 39967 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Monicuta

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 56
Re: Madeira - insula eternei primaveri. Excursii si sejur 8 - 16.09.2015
« Răspuns #45 : Miercuri, 25 Martie 2015, 17:39 »
O intrebare pentru cei ce au fost pe insula.
Cum este aterizarea si decolarea de pe aeroportul din Funchal? ... Se regaseste pe lista celor 10 aeroporturi periculoase.  Intreb din curiozitate, incidente am mai avut dar nu foarte foarte....

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13799
« Răspuns #46 : Miercuri, 25 Martie 2015, 17:58 »
A fost pe lista celor mai periculoase 10 aeroporturi din lume. Pista s-a lungit cu 1 km si acum este un aeroport obisnuit... :)

Offline Liliana Tudorache

• Full Member
  • Mesaje postate: 175
« Răspuns #47 : Luni, 30 Martie 2015, 15:42 »
Inteleg ca rezervarile la avion sunt deja facute, pot intreba cu ce companie se zboara?

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #48 : Luni, 30 Martie 2015, 17:00 »
TAP.

• Full Member
« Răspuns #49 : Luni, 06 Aprilie 2015, 10:44 »
Multumesc. As dori cind aveti timp pt. "incepatori" sa detailati programul pe zile , durata ca ore , pretul excursiilor si cind se platesc, pentru a putea stabili bugetul avand in vedere ca excursia este dupa vara deja plina de tentatii.

• Full Member
« Răspuns #50 : Luni, 06 Aprilie 2015, 10:46 »
Scuze , am realizat ca este programul, nu va mai rapesc timpul, cred ca e o zi de luni aglomerata si mai citisem un blog cu Madeira care m-a incitat.

Offline AlinaS

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 15
« Răspuns #51 : Marți, 02 Iunie 2015, 10:59 »
M-am inscris si eu la aceasta excursie si astept cu nerabdare vesti sa vad daca se va concretiza. Tot ce am citit aici pare foarte interesant

Offline Monicuta

• Jr. Member
  • **
« Răspuns #52 : Vineri, 19 Iunie 2015, 09:16 »
Am prins ieri pe Viasat Nature finalul unui episod din Disectii ale gigantilor naturii. A fost  despre un casalot esuat pe tarm , de 55 tone si mai bine de 19 m lungime. Noroc ca era sfarsitul....dar  a fost foarte interesant. Casalotii mananca cam 1 Tona /zi stomacul retinand aprox 500L de lichid iar intestinele au o lungime de 160 metri, iar dintii....un dinte are aprox 900 grame fiecare , de penis nu mai vorbesc. Veterinarul care a facut disectia era o femeie si ,nu stiu de ce , dar a dat cam multe explicatii poate pentru  ca erau numai barbati in jur........
Brusc mi s-a facut un dor de Madeira.
Gigi, am vazut ca anul trecut in croaziera ati avut noroc si ati vazut balene. Sper sa vedem si noi anul acesta.
Oricum, eu merg in toate excursiile optionale.
Nu stiu cum se face dar in fiecare an cand imi aleg o destinatie de vacanta se intampla sa-mi apara obsesiv aceea destinatie in cale: in reclame , emisiuni Tv , povestiri .
Dupa ce m-am inscris la aceasta excursie am vazut ca pa Travel este promovata intens printr-un spot publicitar.
Stiu ca multi nu vor fi de acord cu mine dar anul acesta vreau sa treaca vara mai repede.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #53 : Marți, 11 August 2015, 16:32 »
O informatie importanta despre transport. Este aceiasi transmisa si pe circuitul de Portugalia. Ora de decolare s-a modificat.

Ora de decolare este acum 5.00 si daca nu se modifica nimic pana atunci, ramane sa va intalniti cu Sel (cu mine va intalniti in Lisabona pt connection-ul de Funchal) la ora 3.00 (maxim) pe aeroportul Henri Coanda Bucuresti, la Plecari Internationale zona de langa cafeneaua din dreapta. Samiza o sa va transmita tuturor cu cateva zile inainte ticket number-urile pt a va putea face check in-ul on line, in situatia in care doriti un loc anumit (la geam sau la culoar). Daca nu reusiti se poate face fara probleme la aeroport. Cu acest ticket number chiar daca intarziati la intalnire si grupul a trecut linia de check in puteti avea acces individual. Dar este de preferat sa nu intarziati.

Offline Monicuta

• Jr. Member
  • **
« Răspuns #54 : Joi, 20 August 2015, 15:59 »
Ce se poate aduce din Madeira? :help:
Citeam undeva ca doar 1 L de vin e voie iar Fructele cumparate din piata - o mare teapa. 
O sa fac ca Gigi, o sa aduc dafin, dafin pentru toata lumea si..... nisip. Doritorii de nisip negru sunt mai multi decat cei de frunze dafin.  :thumbdown:   Cred ca s-au saturat de gatit de la atatea emisiuni culinare la TV...

Offline MAC

• Full Member
  • Mesaje postate: 180
« Răspuns #55 : Vineri, 21 August 2015, 23:08 »
Monicuta,o sa aducem  cu noi aminitiri,amintiri..multe,frumoase..,ma gandesc.Cu termen nelimitat.
Altfel,inspiratie de moment. :)

Offline wonderland

• Hero Member
  • Mesaje postate: 4883
« Răspuns #56 : Sâmbătă, 22 August 2015, 12:17 »
magnetei de frigider    8)

dar cel mai sigur e cu amintiri, fotografii, bronz frumos, minte destinsa, inimioara fericita. :thumbup:
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #57 : Sâmbătă, 22 August 2015, 14:59 »
Fructele din Madeira, am mai explicat aici sunt foarte variate. Unora pot placea noile gusturi altora nu...Asta nu inseamna ca cineva "da teapa"...Deci nu va luati dupa ce scriu unii suparati..pe nu stiu ce?  :crazy2: :-[ ::) Imaginea Pietei Lavradores este fantastica prin oferta. Vezi acolo fructe si legume pe care nu le poti banui ca ar exista...Oamenii aceia doar ofera, nu baga pe gat nimanui...Cine vrea sa incerce, poate sa ia un fruct doua din fiecare si apoi sa se convinga, platind in jur de 10 EUR ce ii place si ce nu...Cred ca merita experienta...Oricum va recomand bananele de Madeira, am mancat si acum in Azore...Sunt fantastice. Asa cum ananasul pe care l-am mancat zilele trecute cules din plantatia pe care am vizitat-o la Ponta Delgada nu are nimic in comun cu ceea ce vine din Venezuela - fad si semiuscat - asta datorita coacerii dupa culegere, tot asa nici micutele banane culese din bananierii de pe Madeira nu sufera comparatie cu cele pe care le cumparati de la supermarket...

Fructul pasiunii este ceva ce se cultiva acolo pe spatii mari, se face si un gen de lichior din el, Poncha se numeste, o sa ajungem si la o distilerie sa-l gustati. A nu incerca asa ceva... :-\ ??? :) Apoi sunt tot felul de soiuri care au maracuja la baza, cu diferite forme si gusturi, asa ca aveti din ce alege...Dar repet poate sa va placa, poate sa nu...

Despre ce sa cumparati in Madeira? Pai Madeira este un loc de vizitat, asa cum explicam nu este unul indicat celor care vor si isi doresc plaja, nu de este nici destinatie de shopping...Amintiri da, puteti sa va luati de acolo articole de pluta, pt ca Portugalia este cel mai mare producator mondial pt aceasta materie prima. Se fac tot felul de obiecte din pluta de la brelocuri sau sepci pana la posete deosebite...Este o optiune...Apoi dafin, da, dafinul este omniprezent pe insula si ar fi pacat sa nu-l luati de la mama lui...Mai sunt niste caciulite tare haioase acolo, ceva din portul local, costa in jur de 7 eur, am vazut ca lumea mai cumpara asa ceva...

Daca la capitolul shopping si plaja o sa fiti dezamagiti, pregatiti-va sa vedeti o insula fantastica...Peisaje minunate, asta este adevarata bogatie a Madeirei...

Offline Monicuta

• Jr. Member
  • **
« Răspuns #58 : Sâmbătă, 22 August 2015, 20:29 »
Multumesc pentru sugestii. Chiar ma intrebam daca mai intra cineva pe acest topic.
Daca in primele saptamani dupa inscriere devoram toate informatiile despre insula ulterior mi-am impus sa fac o pauza pana la plecare.
Cu siguranta amintirile vor fi multe, frumoase si pe termen nelimitat, doar am renuntat la Thailanda ( o alta destinatie in care doresc sa ajung ) pentru Madeira...pentru 2015.....
Cu magneteii este o problema. Acum cateva saptamani am facut ordine si am pastrat doar magnetii adusi din zone in care am fost si eu plecata ( cu cateva exceptii!!!). Este destul de greu sa gasesti ceva pe placul tuturor. Anul acesta, totusi, au avut mare succes magnetii   " made in China " cumparati din Sapanta-Maramures.
Despre fructe multi spun sa te rezumi la a le gusta in piata deoarece fructele cumparate se dovedesc, de cele mai multe ori, alterate sau chiar necoapte. Acum cativa ani la intrarea in Ciudad de Mexico, pe aeroport, mi-a fost ravasit bagajul pt a cauta marul pe care nu avusesem timp sa-l mananc pe Otopeni. Retineau tot ce nu era ambalat , vidat.

Trece asa de greu timpul cand afara plaua. Noroc cu transmisiile sportive de la acest sfarsit de august.
As vrea sa fiu pe Pico de Areiro cu norii aproape.

Dar ce Thailanda, ce Pico de Areiro. La stiri se spune ca se construiesc bungalouri la Berzeasca, casute plutitoare cu etaj la 150-200 Ron/noapte. Ma duc sa-mi rezerv si eu loc.

Sa aveti o seara buna si sa castige Federer semifinala de la Cinccinati sa mai joace o finala cu Djokovic.

PS: Gigi jumatate din rudele mele sunt nascute in aceasta luna,  pe 8 il sarbatorim pe Federer. De anul acesta esti trecut pe lista. LA MULTI ANI ! cu intarziere.

• Full Member
« Răspuns #59 : Marți, 25 August 2015, 12:09 »
Sa speram ca nu incepem cu o amintire urata ... Greva Romatsa !!! Doamne fereste!