Fructele din Madeira, am mai explicat aici sunt foarte variate. Unora pot placea noile gusturi altora nu...Asta nu inseamna ca cineva "da teapa"...Deci nu va luati dupa ce scriu unii suparati..pe nu stiu ce?

Imaginea Pietei Lavradores este fantastica prin oferta. Vezi acolo fructe si legume pe care nu le poti banui ca ar exista...Oamenii aceia doar ofera, nu baga pe gat nimanui...Cine vrea sa incerce, poate sa ia un fruct doua din fiecare si apoi sa se convinga, platind in jur de 10 EUR ce ii place si ce nu...Cred ca merita experienta...Oricum va recomand bananele de Madeira, am mancat si acum in Azore...Sunt fantastice. Asa cum ananasul pe care l-am mancat zilele trecute cules din plantatia pe care am vizitat-o la Ponta Delgada nu are nimic in comun cu ceea ce vine din Venezuela - fad si semiuscat - asta datorita coacerii dupa culegere, tot asa nici micutele banane culese din bananierii de pe Madeira nu sufera comparatie cu cele pe care le cumparati de la supermarket...
Fructul pasiunii este ceva ce se cultiva acolo pe spatii mari, se face si un gen de lichior din el, Poncha se numeste, o sa ajungem si la o distilerie sa-l gustati. A nu incerca asa ceva...

Apoi sunt tot felul de soiuri care au maracuja la baza, cu diferite forme si gusturi, asa ca aveti din ce alege...Dar repet poate sa va placa, poate sa nu...
Despre ce sa cumparati in Madeira? Pai Madeira este un loc de vizitat, asa cum explicam nu este unul indicat celor care vor si isi doresc plaja, nu de este nici destinatie de shopping...Amintiri da, puteti sa va luati de acolo articole de pluta, pt ca Portugalia este cel mai mare producator mondial pt aceasta materie prima. Se fac tot felul de obiecte din pluta de la brelocuri sau sepci pana la posete deosebite...Este o optiune...Apoi dafin, da, dafinul este omniprezent pe insula si ar fi pacat sa nu-l luati de la mama lui...Mai sunt niste caciulite tare haioase acolo, ceva din portul local, costa in jur de 7 eur, am vazut ca lumea mai cumpara asa ceva...
Daca la capitolul shopping si plaja o sa fiti dezamagiti, pregatiti-va sa vedeti o insula fantastica...Peisaje minunate, asta este adevarata bogatie a Madeirei...