Scrise de noi > Articolele noastre

Cine face primul pas?

<< < (4/13) > >>

CristianT:

--- Citat din: wonderland din Marți, 20 Mai 2014, 22:31 ---Cristian T -dar amarata de unde sa stie? ;D

--- Terminare citat ---
Inainte sa musti din mine, ca m-ai vazut mai maruntel, :tomato: trebuia sa vezi ca vorbesc despre ambii membri ai relației, chiar dacă luat de val scriu el sau ea. Toti avem nevoie de încredere si incurajare, si de o usa deschisa.

--- Citat din: wonderland din Marți, 20 Mai 2014, 22:31 ---Dianna - nu te lasa intimidata ;)

--- Terminare citat ---
Nu se lasa si e foarte bine asa.

wonderland:
Buna dimineata. Se pare ca discutia asta are nevoie de un cadru asezat. Mi-ar placea unul de genul celui din imagine, ce spuneti?

--- Citat din: CristianT din Miercuri, 21 Mai 2014, 00:07 ---Inainte sa musti din mine, ca m-ai vazut mai maruntel, :tomato: trebuia sa vezi ca vorbesc despre ambii membri ai relației, chiar dacă luat de val scriu el sau ea. Toti avem nevoie de încredere si incurajare, si de o usa deschisa.
--- Terminare citat ---
CristianT, pasii erau maruntei ;D Eu nu musc decat din mere. Poate ca...trebuie sa fii mai clar, sa se inteleaga de cine, el sau ea e vorba. Sau daca vorbesti de primul pas sau de confirmare.  :magic:
Dar, intr-un fel, ai spus - e greu, pentru oricine, el sau ea, sa faca primul pas, daca nu ai in minte si posibilitatea unui refuz. Poti sa ai o confirmare a sperantei sau o confirmare a temerii.  :crazy2:

Ai dreptate, toti avem nevoie de incurajare, dar nici nu putem sa stam cu usile deschise de-a valma si mereu. :D

dianna:

--- Citat din: CristianT din Marți, 20 Mai 2014, 23:58 ---Asta trebuia sa observi mai devreme. Ca nu ma refer la primul pas ci la confirmarea lui.

--- Terminare citat ---
Si de unde trebuia sa observ asta ?

admin:
Cel mai important lucru in inceperea unei relatii este ca ambii parteneri sa simta si sa realizeze ca se intampla ceva. Exista intotdeauna o scanteie in ochi, exista intotdeauna un gest care arata ca o usa este deschisa, sau macar intredeschisa. Acum intradevar, e nevoie sa si fi atent si sa dai si tu un semnal...Ca si doua vase care trec noaptea apropiat. Se semnalizeza reciproc sa se inteleaga ca s-au reperat unul pe celalalt.

Cred ca perioada in care femeia trebuia si intelegea sa fie mai rezervata, intr-un prim pas de relatie a trecut de mult. Traim intr-o epoca a vitezei, a lucrurilor facute din mers, nu mai este si nu ne ramane noua, barbatilor, prea mult timp pentru a crea cadre romantice. Din pacate. Eu vin din acele vremuri, dar vad si constat pe zi ce trece ca totul se face in goana. Asta inseamna ca si femeia trebuie sa fie pregatita pentru a prelua niste "semnale" din fuga...Si sa evalueze "emitatorul" si sa poate da semnal cu aceiasi repeziciune.

Barbatii nu mai au nici rabdarea aceea de a "pregati", de a "curta"...Cred ca si-au pierdut din abilitati sau nu mai considera atat de importanta faza asta...Nu stiu. Mi-e greu aici sa spun ceva, cunoscandu-ma doar pe mine si constatand doar si mai putin intelegand ce se intampla in jur.

Relatia dintre un barbat si o femeie este mai putin complicata decat pare a fi si se bazeaza in primul rand pe intuitia fiecaruia. De modul de perceptie. Ma gandeam odata, cand am citit o statistica (nu stiu cum reusisera sa o faca...banuiesc ca tot "un grup de cercetatori britanici...") care spunea ca un procent infim de relatii incepute in online se si dezvolta in relatii reale si si din acestea putine sunt cele care rezista. Cu toata graba, cu toata nebunia in care traim, totusi avem nevoie sa stam fata in fata. Sa ne privim, sa ne intelegem expresia fetii, sa vedem incet - incet inauntru.

wonderland:
Avem nevoie sa stam fata in fata, clar. semnalele transmise virtual, online, telfonic, telepatic su mai stiu eu cum, sunt confuze, uneori trec neobservate, de cele mai multe ori sunt interpretate gresit. Plus ca in online e bine sa ai in vedere faptul ca el, sau ea (ca fim echitabili), s-ar putea sa aiba o...lista de tatonare si incercare. Si taraganarea s-ar putea sa nu insemne decat ca ai un numar oarecare de ordine in lista respectiva.

In fine, eu aleg sa raman o idealista romantica. Aleg sa cred in buna credinta a oamenilor. Asta nu inseamna ca nu oberv situatiile in care e cazul sa devin realista.

--- Citat din: admin din Miercuri, 21 Mai 2014, 07:00 ---Cred ca si-au pierdut din abilitati sau nu mai considera atat de importanta faza asta...
--- Terminare citat ---
Da, apoi se plang de suferinte repetate :strambatura:

Nici femeile nu mai au aceeasi rabdare de a astepta sau de a... suporta ;D o curte  prelungita de fapt o indecizie sau tatonare nesfarsita. Poate de aceea au inceput sa aiba initiative. Doar ca, daca ea va face primul pas, el va avea la dispozitie si scuza ca... n-a putut rezista tentatiei ofertei, chiar daca nu era interesat, ori pregatit de o relatie cu tine, cea dornica sa-l ajuti sa depaseasca timiditatea, nehotararea sau mai stiu io ce. Asta asa ca gluma... cu sambure de adevar.
Si, de fapt, cred ca nici nu-si mai doresc nici ele acea...curte, inteleasa in sensul clasic. Cred ca e de preferat un comporatament curtenitor de permanenta si, fie si mici, acte de romantism repetate din cand in cand, pe termen lung. :)

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă