Autor Subiect: Apusenii in haine de toamna 15 - 18 octombrie 2014  (Citit de 38647 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline DianaIoana

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 7
Re: Apusenii in haine de toamna 15 - 18 octombrie 2014
« Răspuns #90 : Marți, 14 Octombrie 2014, 18:15 »
Gigi ,

La ce ora estimezi ca veti ajunge in Garda maine ? Sa stiu sa ma orientez putin ... :)
La care pensiune sunt eu cazata ? Va voi astepta acolo , ok ?

Thanks, Diana

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13799
« Răspuns #91 : Marți, 14 Octombrie 2014, 18:49 »
Diana, eu sper sa ajung pe la 12.30. Ne vedem la Conacul Samfirei, acolo am sa astept grupul.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #92 : Duminică, 19 Octombrie 2014, 12:58 »
Am gasit Apusenii exact asa cu mi-am dorit...Invesmantati intr-o haina lunga de toamna tarzie....Flacari rosii, pete de galben neon, stropi de verde tare, nuante de bej si ruginiu...Cu oameni faini, harnici, deschisi, primitori, darnici. Am mai spus eu o data: daca am vrea sa facem ceva cu tara aceasta ar trebui sa ne cautam conducatorii printre moti...

Dar au trecut si Apusenii...Am fost a treia oara anul acesta acolo si probabil ca va fi si a patra, imi doresc sa ajung din nou in noiembrie...Cateva zile de liniste si natura...Nu m-as satura de peisajele, de oamenii de acolo si daca m-as duce de o suta de ori...Mereu descopar ceva, mereu aflu lucruri noi...E un izvor nesecat de povesti, despre cum s-a trait, cum s-a supravietuit izolat...

Programul pe care l-am facut acum in toamna o sa fie valabil si pt primavara. Vad ca celor carora le place natura, locurile cu adevarat romanesti, apropierea de oamenii simplii, genul aceasta de actiune le place si le face foarte bine...Am vazut pe fetele lor...De aceea si cu sublinierea ca genul aceasta de actiune se adreseaza unui anumit tip de profil, astazi am sa ma astern pe scris pt excursia din 2015. Va fi gata de lansare...asta seara... :)

Am facut multe poze, am si cateva filmulete cand ati ramas serile la Conacul Samfirei la dans...O sa vi le trimit impreuna cu lista de participanti si adresele lor de Email, tot asta seara... :)

In fata s-a vazut mai putin, in spate insa am avut o excursie grea. E destul de complicat sa ai oameni in 3 locatii diferite, sa fie multi noi, sa nu ai vremea ca aliat, sa fie nevoie sa mai improvizezi, sa armonizezi mese si program de vizitare...Sunt si la final de sezon, am poposit acolo dupa 25 de actiuni, mai mult de 160 de zile de plecat anul acesta de acasa...Am obosit si eu un pic, ma mai sacaie ba un picior, ba o mana...mi-a mai scazut si nivelul de voiosie si poate si cel de rabdare, ceea ce multi apreciaza la mine...Dar a fost frumos, mi-a placut si am venit acasa cu amintiri minunate...Nu-mi du seama cat de mult ati interactionat voi, cat ati comunicat, daca s-au format noi prietenii... ::) Am fost prea prins cu alte lucruri si nu a avut timp de privit...Eu sper sa fi fost nu doar o excursie in niste locuri deosebite ci si un pod intre voi...

Am pregatit cateva poze si am sa le postez in mesajul urmator...

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #93 : Duminică, 19 Octombrie 2014, 14:08 »
Fotografii din excursie...

Offline Ana Maria

• Full Member
  • Mesaje postate: 103
  • Collect moments, not things!
« Răspuns #94 : Duminică, 19 Octombrie 2014, 15:42 »
Draga Gigi,

Tare iti multumesc pentru inca o actiune faina si pentru ca ai adus asemenea plaiuri minunate in atentia noastra! Pentru mine a fost prima excursie in Apuseni si m-am bucurat din tot sufletul sa pot strabate asa zone minunate, sa merg la pas prin catune si sa stau de vorba cu oamenii locului - atat de deschisi si ospitalieri! Si, dupa cum glumeam cu Oana, acolo pana si animalutele de pe langa casa omului sunt foarte blande si 'ospitaliere' cu vizitatorii ;)

Am ramas impresionata de oamenii faini de acolo si nu mai zic de peisaje - a fost o bucurie si o incantare sa urmaresc spectacolul toamnei, care investmantase muntii si padurile in culori calde si vii. Nu stiai la ce sa te uiti si ce sa admiri mai intai... gospodariile atat de frumoase, unele bogate, altele mai simple, casutele vechi, in stil traditional, oamenii harnici, pruncii rosii in obrajori, pomii plini de rod, copacii ce-si scuturau peste noi frunzele ros-aurii, covoarele de frunze ruginii, raurile si cascadele limpezi, pajistile impodobite cu branduse, capitele de pe culmi... totul a fost atat de frumos incat mi s-a parut ca a trecut prea repede... si fireste ca abia astept urmatoarea ocazie pentru a ma intoarce in muntii Apuseni, sa-i  admir, sa-i cunosc mai bine si sa ma bucur de fiecare pas acolo.

Cazarea la Conacul Samfirei a fost foarte buna si mancarea gustoasa. Am aflat ca denumirea pensiunii vine de la numele bunicii proprietarei - Samfira, care a trait in acele locuri.  :) Grupul a fost si el unul frumos: m-am bucurat sa ma reintalnesc cu amici vechi si sa cunosc oameni noi, fiecare deosebit in felul lui. Imi aduc acum aminte - si nu pot sa nu pomenesc de bucatele traditionale si atat de gustoase de la Pensiunea Scarisoara, unde am mancat de pranz dupa traseul la ghetarul Scarisoara si vizita la cioplitorul de lemn acasa! O minunatie - imi ploua in gura numai cand ma gandesc la masa aceea imbelsugata: la platoul cu sunca, branza, toba, slaninuta, ceapa rosie, etc... la balmosul ataaaat de gustos, la zacusca din ciuperci culese din padure, la placintele cu branza facute pe lespede, la gogosile gustoase si sa nu mai vorbesc de lichiorul de merisoare si palinca...  ::)

A fost o excursie tare frumoasa, in ciuda ploii care ne-a mai pus rabdarea la incercare si ne-a limitat un pic traseele.  :) M-am bucurat insa de fiecare moment si iti multumesc inca o data, Gigi, ca ai facut posibil lucrul acesta!  :flori:

Offline MAC

• Full Member
  • Mesaje postate: 180
« Răspuns #95 : Duminică, 19 Octombrie 2014, 19:17 »
In timp ce drumeteam prin Apuseni,mi-am adus aminte de un curs la care profesorul ne-a pus diapozitive
cu construcii speciale,iar la sfarsit cateva peisaje.A incheiat spunand:,,Natura este constructorul perfect''.
As adauga,si pictorul perfect.Mi-au placut culorile toamnei,locurile,zumzaiala din curtea ,,cioplitorului in lemn'',
linistea din livada cu meri de alaturi.
Da.....chiar mi-a facut bine.Pentru ca am plecat prima si nu ne-am luat ramas bun,pentru grup. :kissing:

Offline ella

• Full Member
  • Mesaje postate: 224
« Răspuns #96 : Duminică, 19 Octombrie 2014, 19:26 »
In timp ce drumeteam prin Apuseni,mi-am adus aminte de un curs la care profesorul ne-a pus diapozitive
cu construcii speciale,iar la sfarsit cateva peisaje.A incheiat spunand:,,Natura este constructorul perfect''.
As adauga,si pictorul perfect.Mi-au placut culorile toamnei,locurile,zumzaiala din curtea ,,cioplitorului in lemn'',
linistea din livada cu meri de alaturi.
Da.....chiar mi-a facut bine.Pentru ca am plecat prima si nu ne-am luat ramas bun,pentru grup. :kissing:
Am remarcat si eu culorile in pozele postate de Gigi, parca sunt ireale.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #97 : Duminică, 19 Octombrie 2014, 19:41 »
Intre doua actiuni nou lansate, cateva pasteluri de toamna din Apuseni...

Offline Ana Maria

• Full Member
  • Mesaje postate: 103
  • Collect moments, not things!
« Răspuns #98 : Luni, 20 Octombrie 2014, 11:57 »
Am gasit pagina de facebook a cioplitorului in lemn pe care l-am vizitat, din satul Garda Seaca - dl. Nicolae Dobra, acelasi care ne-a incantat si cu vioara lui:

https://www.facebook.com/nicolaedobra28?fref=ts

;)

Offline ingrid

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 40
« Răspuns #99 : Luni, 20 Octombrie 2014, 12:03 »
Imbinari superbe de culori! Mi-au placut plimbarile pe covorul de frunze fosnind, intrarea printre pietre in Coiba Mare, chiar daca a fost cam anevoioasa, urcarea spre cascada cu trecerile peste rau, vizitele la casele localnicilor care m-au emotionat profund. A fost o excursie care mi-a placut mult, multumim Gigi si toata stima si aprecierea pentru ceea ce faci!

Offline cristinaB

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 94
« Răspuns #100 : Luni, 20 Octombrie 2014, 12:26 »
frumoase poze si locuri!

Sa va fie de bine....

Adevarul este ca toamna de anul asta ne rasfata cu niste culori superbe!

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #101 : Luni, 20 Octombrie 2014, 13:30 »
Da, am avut noroc anul acesta! Cu vremea buna cromatica padurii s-a schimbat lent, in zeci de faze, nu s-a intamplat ca anul trecut cand frigul a cazut brusc si a chircit frunzele. Atunci din verde s-au facut direct intr-o nuanta de maro...Am doi copaci in curte si le-am urmarit si lor transformarile...Pe jos sunt acum funze rosu aprins, iar in copac mai atarna ici colo cate o frunza galbena si chiar verde!

Va multumesc pt apreciere si pt cuvintele pe care mi le-ati transmis si aici si pe Email... :flori: Sunt momente cand ai nevoie de asa ceva...Oboseala si anumite lucruri iti slabesc increderea si nu mai privesti atat de optimist totul...Nu mai stii nici unde te situezi...Din pacate sunt o persoana care traieste fiecare moment la maxim: si bun, dar si mai putin placut si asta consuma pe oricine...

Mi-as dori imens sa fie in excursii doar vreme buna, sa va pot arata cat mai multe...Din pacate nu depinde de mine...Si daca in 95% din timpul de excursii in 2014 am avut vreme excelenta, am avut si 40 de grade, am mai avut si ploaie...Am incercat eu unde s-a putut sa strecor programul printre stropi si pe la umbra, dar de multe ori "fereastra" este prea stramta. Am plecat din Apuseni cu regretul ca nu am ajuns la Groapa Ruginoasa, era ceva spectaculos. Dar ploaia aceea iscata dupaamiaza si care curgea parca din cer fara sa se mai opreasca... :-\

Offline Florin1968

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 279
« Răspuns #102 : Luni, 20 Octombrie 2014, 13:47 »
Am avut in intentie sa particip si eu, pentru ca nici in Apuseni, nici in Cheile Nerei, nu ajunsesem, darmacar amvazut Cheile, asta datorita tie , si multumesc inca o data ! Pentru Apuseni, am cam lasat in ultimul moment, am fost plecat putin in alta tara,si la intoarcere, mari 14 oct., in trecere prin Bucuresti, mi-a trecut prin cap sa mai ramin, in capitala, sa incerc sa te cointactez, stiam ca mai sunt 1 sau 2 locuri, iar miercuri sa urc si eu in microbuz. Banuiesc ca ar fi fost ceva mai greu, poate imposibil, asa ceva. Oricum, de la distanță, nu am mai putut prelungi concediul, datorită unor probleme de serviciu. Nu stiu, vad ca în 2015 nu mai sunt organizate drumetii în zona Apusenilor,dar, ... cine știe, ! :happy: :happy:

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #103 : Luni, 20 Octombrie 2014, 13:55 »
Florin, anul viitor au sa fie doua excursii in Apuseni. Una este deja publicata, o gasesti la Actiuni 2015 si una va urma cand ma intorc de la Cozia. Asa ca ai toate sansele sa vezi Apusenii la anul!  :)

Offline Florin1968

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 279
« Răspuns #104 : Luni, 20 Octombrie 2014, 14:08 »
Am vazut, prima este incepind cu 2 aprilie. Cred ca o sa vin laa doua, daca este mai spre toamna !