Scrise de noi > Articolele noastre

Cariera

(1/4) > >>

admin:
Pentru multi un tel. Pentru altii doar un mijloc de existenta. Indiferent insa din orice tabara privim, vedem acelasi lucru: o munca de pregatire, de educare, de perfectionare, de adaptare. Continua, pt ca suntem mereu in alerta supravietuirii. Trebuie sa recunoastem ca am cam ajuns sa traim ca sa muncim, nu sa muncim ca sa traim...

Bombardament de informatii, de lucruri noi, de schimbari, de reasezari….Suntem in situatia unei ambarcatiuni lansate pe un rau vijelios. Nu putem trage la mal sa ne odihnim - asta ar insemna sa izbim de stanci, trebuie sa mergem doar dupa cum curge raul. Dupa sinuozitatile sale si doar in aval…Incercam sa eschivam, sa evitam obstacolele, invatam sa le trecem, fara sa ne udam prea tare sau sa ne lovim. Ne adaptam vitezei cu care apa se pravale peste bolovani, incet – incet pricepem cum putem sa mai franam…

Am depasit de mult pragul in care tinteam la ceva. Acum incerc doar sa inteleg unde se varsa raul care m-a purtat. In alt rau mai mare, cu ape mai mari, mai tumultoase? Sau intr-o mare cu valuri imense? Pt ca nu vad si nu cred sa ajung vreodata cu „barca” mea in ape linistite…Si nici nu cred ca as vrea asta. M-am obisnuit cu viteza, am invatat sa ma feresc, cred ca mi-ar lipsi adrenalina coborarii…

Doina:
Obisnuiesc sa numesc modul acesta de viata, intrarea in centrifuga. Esti centrifugat permanent si astepti uneori ca sistemul sa te ejecteze. Am avut o perioada lunga in care am trait astfel. Ma invirteam cu voia mea, din dorinta mea, din pasiunea pentru activitati, din aprecierea stilului de viata cistigat, apoi din nevoia de-a pastra senzatiile de bine si confort mental si social, apoi in virtutea inertiei si-apoi masinaria m-a expulzat, in sfirsit si brusc...intr-un disconfort de sanatate, ca sa-l numesc frumos. Cronic. N-as mai face la fel daca mi s-ar oferi o a doua sansa ! As alege cu si mai mare grija ce decid sa fac, cit timp, in ce ritm, pentru cit, cu ce grad de satisfactie (pe-asta l-as calcula cu zecimale!). Cred ca prezentam simptome de workaholic. M-am tamaduit, dar doar de asta, pentru ca urmarile nu pot fi indreptate.

wonderland:
Asa e, Doina, unele urmari nu mai pot fi indreptate. La un moment dat prioritatile se reaseaza.

Ce inseamna cariera, de fapt? Sa-ti fixezi un varf de atins pe traseul profesional si sa intri in vartejul drumului pana acolo. Poate inseamna recunoasterea meritelor, capacitatilor, faima, succes, bani, relatii, avantaje de tot felul... Poate inseamna doar bucuria si satisfactia de a face ceea ce-ti place, de a lucra intr-un anumit domeniu, de a produce schimbari, mai mici sau mai mari...

Dar e bine ca munca, de fapt jobul si aspiratiile ce tin de cariera sa nu invadeze intru totul viata noastra. (Gigi, nu ma refer de fericitele cazuri cand pasiunea devin job  :)
Aparent fara legatura, stiti ca se organizeaza workshop-uri si seminarii ca lumea sa invete sa separe viata profesionala de cea personala?

Doina:

--- Citat din: wonderland din Miercuri, 09 Aprilie 2014, 21:13 ---Asa e, Doina, unele urmari nu mai pot fi indreptate. La un moment dat prioritatile se reaseaza.

Ce inseamna cariera, de fapt? Sa-ti fixezi un varf de atins pe traseul profesional si sa intri in vartejul drumului pana acolo. Poate inseamna recunoasterea meritelor, capacitatilor, faima, succes, bani, relatii, avantaje de tot felul... Poate inseamna doar bucuria si satisfactia de a face ceea ce-ti place, de a lucra intr-un anumit domeniu, de a produce schimbari, mai mici sau mai mari...

Dar e bine ca munca, de fapt jobul si aspiratiile ce tin de cariera sa nu invadeze intru totul viata noastra. (Gigi, nu ma refer de fericitele cazuri cand pasiunea devin job  :)
Aparent fara legatura, stiti ca se organizeaza workshop-uri si seminarii ca lumea sa invete sa separe viata profesionala de cea personala?

--- Terminare citat ---

Da. Primesc frecvent newsletter-uri de la Learning Network Update, cu tot felul de invitatii de acest tip. Dar e cam tirziu.

Laur:

--- Citat din: wonderland din Miercuri, 09 Aprilie 2014, 21:13 ---... fericitele cazuri cand pasiunea devin job  :)

--- Terminare citat ---
sssst, sa nu te auda sefu'

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă