Scrise de noi > Articolele noastre

O eticheta ...pripita

<< < (2/6) > >>

Doina:
Conform criteriilor de evaluare, glumete sper, ale lui Silviu, astazi ar fi trebuit sa am o experienta neplacuta. Dar n-a fost ! Un tinar, care la inceput s-a uitat atent la mine, dar nu m-a masurat nepoliticos, mi-a ascultat solicitarea de-a explica functionarea unor tablete, notebook-uri, etc. aflate la vinzare...Probabil a gindit ca n-ar trebui sa fiu preocupata, n-ar fi cazul sa indraznesc sa cer informatii pe care nu le-as intelege si totusi...Daca astfel a gindit a reusit cu abilitate sa mascheze. Dupa cinci minute eram cei mai pasionati interlocutori in ale Cyberspace-ului, caracteristicilor si functionarea acelor gadget-uri. Discutia a fost una placuta, iar tinarul a ajuns sa puna o multime de intrebari - era vizibil interesat - de ceea ce intentionam sa lucrez pe ele, cum o fac in prezent, de cind, cu ce rezultate... Intotdeauna putem gasi persoane interesante, cu preocupari necunoscute noua, iar asta in pofida aspectului interlocutorului. Putina rabdare, mai multa amabilitate, empatie, ne-ar fi de folos tuturor !

PGabriela:
E simplu sa etichetezi pe cineva, pentru ca acest lucru nu necesita cunoastere.
Oameni pe care nu i-ai vazut in viata ta, nu stii absolut nimic despre ei si totusi iti permiti sa ii etichetezi si sa spui: uite la asta cum arata sau uite la asta cum e imbracat, tot felul de asemenea RAUTATI pentru ca asta sunt = rautati.
Problema e ca o asemenea etichetare, pe unii oameni chiar i-a “deraiat” de pe traseele lor  :-[
De cele mai multe ori etichetam dupa un simplu gest facut.
Cel mai banal exemplu: vedem un om beat ai gata, ii punem eticheta de "betiv", fara sa ne gandim de ce e in starea aceea, nici macar nu ne pasa DE CE a ajuns asa, ci pur si simplu E BETIV si atat.

Teo:
Viata ma invatat sa nu pun etichete. Fiecare are stari, momente când straluceste sau abia se taraste. Din experienta, cele mai bune rezultate le-am obtinut atunci când m-am prezentat in fata interlocutorului intr-o tinuta impecabila, cu un zambet larg pe fata. Pana si cel mai morocanos isi schimba starea in fata unei femei sarmante. Nu judec sa nu fiu judecata.  Nu-mi este rusine sa discut nici cu cei mai putin favorizati de soarta si nu ma pierd cu firea nici in fata celor simandicosi. Iar cum sunt etichetata de cei din jur nu ma intereseaza.

maya:
Pe mine ma distreaza uneori etichetele pe care mi le pun unii. Cand merg la servici am o tinuta adecvata serviciului si mi se pune o ... eticheta. Cand uit sa imi iau paine (cum li se intampla si altora) atunci ”trag pe mine o haina/ies naucita in strada/cu picioarele goale in pantofi” (Ana Blandiana-Dorinta) si mi se pune alta eticheta. Uneori in timp ce gradinaresc uit cate ceva si asa cum sunt, in ... costum de gradinar murdar de pamant, trag o fuga la un magazin de bricolaj si mi se pune alta eticheta.

Dar tot eu sunt. Chiar daca am unghiile rupte de la gradinarit, sau sunt proaspat coafata. Cand eram mai tanara ma ”ofticam” ;), dar acum ma amuza.  In fond toti au dreptul sa gandeasca ce vor, eu nu ii pot opri si nici nu vreau. Nici nu ma simt datoare sa ma justific pentru eticheta pusa.

Si pana la urma oamenii care pun etichete fara sa cunoasca cazul, persoana, situatia, cred ca au frustrari destul de mari si eu nu pot decat sa ii compatimesc.

guitarman:
Celor care se grabesc sa judece dupa varsta, imbracaminte si aparente in general, le recomand sa vada acest exemplu... Iata o ..."baba" cum  spune cineva referindu-se la persoane mai in varsta... Susan Boyle - Britains Got Talent 2009 Episode 1 - Saturday 11th April | HD High Quality
Cred ca acest clip e o lectie pt fiecare dintre noi la acest capitol... Nu trebuie sa ne grabim sa judecam, sa punem etichete... Intai sa aflam ceva despre omul acela si abia apoi sa ne dam cu parerea.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă