Aici se discuta > Subiecte generale
Intamplari hazlii din viata noastra de zi cu zi...
Syzygium:
E ciudat ca ai platit, dar mai ciudat e ce servicii ti-au oferit firmele alea de hosting.
Tehnic, acelasi website poate fi gazduit pe doua servere diferite, dar un nume de domeniu directioneaza catre un singur server la un moment dat (ma rog, aia mari fac load balancing pe mai multe servere dar nu cred ca e cazul tau aici).
Cand gazduiesti un site pe un server, exista niste proceduri de administrare dar nu stiu cine e responsabil cu asta? Clientul? si firma nu are nici o atributie?
Nu e prea amuzant si nu e analfabetism, e hatisul contractelor pentru servicii in care ne prindem urechile cu totii.
Intradevar, trebuie sa renunti la un server de gazduire (daca esti sigura ca e hostat in alta parte!). Intradevar trebuie sa salvezi continutul inainte de a renunta la hosting. Poftim, te-am lamurit bustean, ti-am repetat exact e ti-a spus IT-stul de serviciu de la firma de hosting :)
Subscriu ca sunt prea multi IT-isti pe lume :). Dar sunt si vor fi ca si soferii. Deja toata lumea are de rezolvat probleme de IT si le rezolva fara asistenta unui IT-st.
Laur:
da bine le mai zici :)
pe de alta parte cateva amendamente:
- inca n-am auzit de firma careia sa-i pese daca ai sau nu nevoie de serviciul care-l ceri si pentru care platesti :) (nici nu ar fi ok. e ca si cum ti-ai face un abonament de telefonie si cineva ar verifica daca si cum il folosesti)
- daca site-ul actualizat la zi, accesibil online este gazduit la alta firma, pe alt server ... nu prea e nevoie sa salvezi ceva. (presupun ca la hosting-ul la care se renunta, site-ul exista intr-o forma veche)
Syzygium:
Eu vorbesc bine dar client la firmele de hostare a siteurilor n-am fost, Wonderland are experienta mai multa decat mine :). In teorie domeniul e similar cu nr de telefon, nu prea poti sa primesti servicii de la doua firme de telefonie pe acelasi numar. In practica, cand apelezi la o firma de hosting, administrarea ti-o faci singur (mi-au confirmat colegii care cunosc subiectul), deci firma de hosting nu avea de ce sa identifice ca domeniul era deja utilizat de un alt server.
Cu salvarea datelor, hmm, cine stie ce versiune valoroasa e pe serverul vechi? Si sigur siteul e hostat pe alt server ? Ar cam trebui verificat inainte de a lua o decizie drastica de stergere.
Orice pachet de gazduire vine cu un tool de administrare, cineva trebuie sa arunce o privire prin acel cPanel si la serverul vechi si la cel nou, sa vada sigur ce e pe acolo.
Laur:
poti avea un numar de telefon (domeniu) si mai multe telefoane (hosting-uri) fiecare cu agenda de numere (site) ... ca sa facem o analogie completa :)
Syzygium:
M-ai pierdut de la agenda de numere incolo. Eu as fi zis SIM-uri in loc de agenda de numere. Da'accept ca esti mai poet decat mine :) , esti mai ok cu comparatiile si esti mai in tema. Zi-i lui Wonderland ce si cum sa faca, cu sau fara metafore :)
Dupa cum am spus, eu am mai putina experienta chiar si decat ea..
Wonderland, acum vezi si tu de unde vine poezia la IT-isti
Si poate mutam subiectul asta in alta parte, sa nu-i plictisim pe ceilalti care se asteapta sa gaseasca ceva amuzant pe aici
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă