Scrise de noi > Articolele noastre
Vanzatorii de iluzii
admin:
Pilule minune pentru slabit, tigai magice, vindecari miraculoase, vrajitoare care fac si desfac
.Este plin internetul, ziarele, pauzele TV, teleshoping-urile, de tot felul de oferte care de care mai mincinoase.
Privesc si nu inteleg cum de poate sa existe atata naivitate. Cum poti ajunge la o vrajitoare, sa-ti pui viata pe masa in fata matracucii si sa astepti sa-ti rezolve problemele
Cum ajung oamenii sa creada in tot felul de tamaduitori , pseudopreoti sau sarlatani care pretind sa aiba capacitati bio-energetice
Cum sa crezi ca o pilula te-ar putea slabi peste noapte, sa te faca dintr-un rotofei un Mister Univers
Cum sa crezi ca exista leacuri universale pentru boli incurabile?
Regretabil este ca in acest peisaj comercial de balci ordinar apar persoane publice, care prin prezenta lor pot determina decizia de cumparare. Oamenii sunt sensibili in anumite situatii si imprejurari si reactioneaza emotional, pt ca rationalul nu le mai functioneaza tocmai corect
Minciuna bine impachetata, prezentata de cineva care prezinta incredere (si doar pentru ca l-ai mai vazut odata) se vinde bine unui om aflat in situatia unei sensibilitati emotionale. Pacaleala prinde usor
Sunt o gramada de smecheri care vand iluzii. De la tigai in care totul se prepara miraculos, pana la promisiuni electorale. Oameni buni, trebuie sa facem ceva sa nu mai permitem ca lumea sa fie pacalita. Sa nu ne mai facem ca ploua si sa trecem pe langa astfel de derbedei ca si cand ar fi niste inocenti inofensivi
Sunt mult mai periculosi decat am putea crede. Au sadita adanc in ei minciuna, stiu sa manipuleze, stiu sa creeze usor aparente. Pun capcane ca niste adevarati vanatori
Isi aleg victimele, le identifica usor slabiciunile si vulnerabilitatile
Ataca perfid, usurel, usurel, pana cand invaluie prada intr-o panza de păianjen din care nu mai este scapare. Nu lasa victima pana nu-i ia tot sangele, pana nu a stors-o de ultima picatura
Cine ar trebui sa penalizeze aceste minciuni, aceste vanzari de iluzii? Cum ar putea fi opriti si impiedicati cei mai slabi sa cada in capcanele sarlatanilor? Cum ar trebui sa reactionam cand vedem un asemenea linsaj emotionalo-comercial?
Ionela Io:
Este oportun subiectul deoarece spatiul cotidian este invadat de fals, de capcane ce ne dau senzatia de excelent. De fapt realitatea este alta.
Ramanand neimpresionati ii penalizam pe vanzatorii de iluzii, le dejucam planurile.
admin:
Corect, atata timp cat suntem in sfera rationalului. Putem usor sa evaluam, sa refuzam, sa intoarcem capul si sa mergem mai departe. Vulnerabilitatea apare insa (si pe asta mizeaza sarlatanii) cand avem probleme - ne-am ingrasat si nu mai stim cum sa mai dam jos surplusul, ne imbolnavim si nu mai gasim odata leacul sau supararile curg una dupa cealalta. Atunci devenim sensibili, rationalul se prabuseste si intram in emotional. Care de multe ori ne conduce spre acesti vanzatori de iluzii. Atunci trenuie sa stim sa ne aparam, atunci trebuie ca cei din jur sa ne traga de maneca...
adina85:
Mda...nu cred sa existe o instanța de judecată sau penalizare pt faptul ca ești capabil sa inseli ,ca poți folosi trucaje .Cred sa se promoveze o campanie de informare in masa in care cei implicați sa poată fi aratati cu degetul dar cam atât... Totul tine de puterea mentala a fiecăruia in a lua decizii corecte la rece...
admin:
Da, dar ce te faci ca televiziunile traiesc din asta. Acolo se vand pilule, acolo Bahmuteanca ne innebuneste cu tigaia ei, acolo sunt aduse de mana vrajitoare...
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă