Aici se discuta > Subiecte generale

Un gand bun...de dimineata!

<< < (17/64) > >>

admin:
Am invatat de la cineva de aici din Singles Camp, ca nu exista vreme urata...Si ce-i daca ploua? Si ce-i daca e rece, sau bate vantul? Asa ca desi afara ploua marunt si se anunta o vreme umeda...am sa plec spre Guga...un munte din apropiere. M-am trezit cu gandul ca trebuie sa ajung acolo...si indiferent de ce e afara imi doresc sa ajung pe varf...

Sa va uitati incolo: am sa va fac cu mana, urandu-va o zi de duminica frumoasa...Chiar daca vremea de afara....

silviu:

--- Citat din: mar61r0@gmail.com din Sâmbătă, 15 Februarie 2014, 09:31 --- :D faci ce faci si ...... tot la vecina te gandesti ;)

--- Terminare citat ---
da, da' uite ca si-au lasat amprenta asupra tensiunii...am si noroc si ghinion cu vecinele, indiferent unde le gasesc. de pilda, la cardiolog. intreb si io politicos cine-i ultima persoana si imi raspunde o baba: io! si nu s-a mai oprit: cum se simte, ce mananca, ce bea, ce pofteste, ce hobby-uri, ce idiosincrasii, ce... cu asa vecina mi-a crescut tensiunea cu 2 puncte :(
in fine, intra baba in cabinet si scap de ea... nu dureaza 2 minute ca se asaza in locul ei o faptura cu ochi lungi, cu gene lungi si cu picioare si mai lungi... nu poti chipul sa-i alungi. o blonda cu ochii rupti din cer senin care a contribuit la cresterea tensiunii cu inca vreo 2 puncte. cand am intrat in cabinet, eram deja alb la fata ca o mumie egipteana si respiram ca un tractor. aveam sistolica 190 :faint: domnisoara doctorita (o tipa cu ochi albastri ^-^ ) m-a servit imediat sublingual cu o nitroglicerina. sincer, io ma gandeam la altceva 8)
acum shed cumintel, beau laptic cu un strop de cafea si ma uit la filme cu peisagii... ca vorba unei actrite din Asta seara dansam in familie: "io mai bine prefer peisagiile" :bow:

wonderland:
N-am stiut unde s-ar potrivi articolul asta. de fapt e o culegere de replici de ale Maestrului Radu Beligan, care pot fi considerate ganduri bune...de orice dimineață. Doua mostre:

”A imbatrani inseamna a arunca peste bord toate ideile preconcepute, inseamna a deveni mai usor, mai liber. Intr-un anumit sens esti mai batran cand esti tanar si mai tanar cand esti batran. In ultima vreme, tot mai multi oameni imi pun aceasta intrebare stereotipa: “Care este secretul longevitatii dumneavoastra?”. Cat inca mai am rabdare sa le raspund, le spun ca secretul biblic al longevitatii este iubirea. Suntem facuti pentru a iubi. Sfatul meu este: iubiti orice, dar iubiti, nimic nu e mai dezastruos decat infirmitatea inimii.”

”Majoritatea zdrobitoare a oamenilor nu au parte de marile recompense – Premiul Nobel, Premiul Oscar, Medalia olimpica de aur, etc. – dar micile placeri ale vietii sunt la indemana tuturor. O bataie prieteneasca pe umar, un sarut pe obraz, prinderea unui crap de doua kilograme, o luna plina, un loc liber ca sa-ti parchezi masina, un foc care arde in vatra, o masa buna, un apus de soare magnific… Nu va incapatanati sa cuceriti marile premii. Multumiti-va cu bucuriile marunte. Ele exista pentru fiecare dintre noi. Din plin.”

http://ceascadecultura.ro/ServesteArticol.aspx?idart=4003

mar61r0@gmail.com:

--- Citat din: wonderland din Duminică, 23 Februarie 2014, 08:22 ---mar61r0, nu-l descuraja, e frumos să ne avem relații de bună vecinătate :giggle:

Adevărul că topicul ăsta e așa de frumos, de bogat, încât  lectura lui ar trebui trecută pe lista lucrurilor pe care le poti face ca să începi ziua cu zâmbet și gând senin!
S-ar putea face un ghid de genul - Ce te poate face fericit, în fiecare zi. Zambete, îmbrățișări, încurajări și vorbe bune, aprecieri,  prieteni, munca făcută cu plăcere și pasiune, viața trăită cu bucurie, atitudine pozitivă și concentrarea pe ce e bun,  iubirea, grija față de ceilalți, toleranța, arta în toate formele ei de exprimare, drumețiile, călătoriile...

Aș include aici si hobby-urile în actiunile noastre generatoare de bine.
Pentru că acest gen de activități extra-profesionale să zicem au și ele un rol important - ne relaxează, ne dau energie, ne oferă satisfacții, ne ajută să ieșim din tristețe, să depășim momente dificile...
Uneori ne e greu să ne gândim la o activitate nouă, sau să identificăm ceva ce ne-ar plăcea sa facem. Sau, găsim scuze, cele mai frecvente sunt cu n-am timp, ori e costisitor. (Poate că de asta ar fi util ca cei care au un hobby să scrie despre el, să schimbe idei si informații cu altii, atinsi de acelasi...microb, sau pur și simplu să ofere un exemplu din care ceilalți se pot inspira. Exista deja invitatia la Articole  de a vorbi despre hobby-urile noastre ;))

Sunt atâtea lucruri pe care le putem face pentru starea noastră de bine. Gândul bun al acestei dimineți - să rămânem activi, curioși, interesați să învățăm, facem ceva nou.
O zi magică vă doresc!

--- Terminare citat ---
Nu stiu altora dar mie Silviu imi aduce zambetu si starea de bine ori de cate ori il citesc. Remarca mea era mai mult o intentie de a-l provoca sa nea dea mai multe detalii de aceasta vecina formidabila care-i face viata frumoasa pentru ca, datorita ei, Silviu ne aduce un plus de energie. Va doresc o saptamana minunata. :kissing:

wonderland:
silviu da numai detaliile pe care le doreste, cand doreste. face parte din farmecul lui si a povestilor sale:)

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă