Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre

Calare...la cetati. Excursie Sighisoara 14 – 18 mai 2014

<< < (3/17) > >>

LiaV:

--- Citat din: admin din Duminică, 12 Ianuarie 2014, 15:27 ---Mi-a spus Aurelian ca s-a intalnit cu tine. Si Mia l-a sunat, dar din pacate nu a putut sa o ajute cu cazarea. Era in perioada de Festival Medieval, ori pt atunci trebuie rezervat din timp....Ambrozius mi-a fost coleg de facultate...S-a intors din Germania pt ca primit inapoi de la statul roman ceva imobile...

Locatia nu este cea in care am mancat anul trecut. Este sub acelasi patronaj, dar nu e aceiasi...Explicam ca Hanul este mai izolat, avem nevoie de mai multa intimitate...Acolo unde am servit noi masa este un loc de tranzit...

Dinamica, depinde din ce punct privesti.  ::) Ce este sub 5 km pe zi de mers pe jos eu socotesc ca e "intepeneala"... :) Cantitatea de informatie a fost intradevar mare, din pacate nu ma pot abtine sa nu duc lumea peste tot... :-[

Nu subestima oamenii de aici...sunt foarte multi amatori de cultura si istorie. Am intalnit persoane care cu toata placerea mea de "a manca pe paine istorie" ... ma depasesc cu mult in apetenta... :o Interesul mai scazut pt Sighisoara era din pacate creat de mine, asa cum explicam... Actiunile trebuie echilibrate creand poli, una de genul acesta avand nevoie in opus ceva diferit...nu doar cultura si istorie...De aceea si mintea refuza la un moment dat sa mai absoarba informatie...Din lipsa alternantei. Si apoi fiecare actiune are rolul ei, fiecare sa bucure cate ceva la noi...Cat de mult ne-ar placea de exemplu arhitectura neogotica, nu am putea sa vizitam toata ziua doar cladiri in acest stil; cat de mult ne-ar placea snitelul cu cartofi, nu putem sa mancam toata ziua felul asta de mancare; cat de mult ne-ar placea fotbalul, n-am putea juca toata ziua doar fotbal. Mai avem nevoie sa vedem si ceva manuelin sau baroc, mai avem nevoie sa mancam si cate o salata, mai avem nevoie si de cate un volei. La fel si cu actiunile. Si poate ca lumea s-a saturat sa fie doar serioasa si preocupata. Si interesata. Mai are nevoie sa se si distreze, sa danseze, sa dea drumul la voie - buna... *|* Si eu sunt la fel...Citesc, vizitesc, ascult, incerc sa inteleg. Dar apoi am nevoie si de un pic de zbenguiala...Ca asa vad eu viata...Cu zambetul pe buze... :)

Locuri nu mai sunt decat vreo 3 sau 4...Poate ai noroc sa nu se ocupe pana iti stii programul.

--- Terminare citat ---

Da, dacă nu va fi aceeaşi ca anul trecut, înseamnă că ai ales o locaţie şi mai frumoasă decât ce am văzut!

Da, am fost la Sighişoara pt documentare. Tu-mi ştii vechea poveste ;) Aveam nevoie să văd, să "scormonesc" în liniştea mea, să caut ce mă interesa. Am ajuns şi la biblioteca cetăţii, unde am răsfoit cărţi vechi-vechi. Am stat de vorbă cu ultimul din breasla curelarilor, d-l Nistor, ce-şi are atelierul în Turnul Cojocarilor. De la Ambrozius am primit, chiar dacă mă cunoştea de puţin timp, cartea d-lui Baltag. Am adus-o acasă, am tras-o la xerox şi acum, înainte de sărbători, am trimis-o înapoi. M-a impresionat încrederea pe care mi-a acordat-o, şi mai mult, felul în care mi-a oferit cartea, deschis, senin, fără umbră de neîncredere că o va mai vedea sau nu înapoi. Ştia că o caut, că sunt necăjită că nu am mai găsit-o nici chiar acolo... şi fără să-mi spună nimic, s-a dus acasă şi mi-a adus-o. Un gest ce nu-l voi uita niciodată!

Nu am subapreciat pe nimeni şi nimic, Gigi. Am făcut doar o comparaţie cu viteza înscrierilor la acţiunile de aici.
Dar totuşi, nu putem ignora faptul că în România s-a desfiinţat TVR Cultural, nu-i aşa?
Chiar azi citisem un articol scris de Alice legat de ştirile ce abundă la tv, negative, înşelătoare ca titlu, la goana după imagine. I-am dat dreptate. 
De asemenea, nu poţi face comparaţie, tu care ai umblat prin lume, între iubitorii de cultură din alte ţări şi ai noştri. Câţi vezi aici ţinând o carte în mână pe plajă sau în metrou, şi câţi vezi acolo? Câţi turişti străini întâlneşti aici, în locurile cu obiective cultural-istorice şi câţi români? Ce atitudine au faţă de cultură primii, cu cât respect păşesc peste tot, şi cât de zgomotoşi sunt ai noştri?
Dar mă rog... tu poţi rămâne un patriot. Eu... voi rămâne la rându-mi, cu convingerea a ceea ce am observat în peregrinările mele aici şi afară. 

Tu ai căpătat experienţă în organizarea acestor acţiuni şi faci excelent ceea ce faci. Toţi putem alege ce este pt noi, în funcţie de felul nostru de-a fi, preferinţe, atragere mai mică sau mai mare către mişcare. Eu... :)) am văzut cum stă treaba cu mişcarea în Maramureş, când mi-a fost taaaare ruşine că am rămas în urmă!!! Mi-am putut cunoaşte astfel limitele.
La fel, am văzut că nu ţin la distracţie, că prefer acţiunile liniştite şi  ;), tot în anul care a trecut, am descoperit că nu mă orientez prea grozav în spaţiu :)) Cred că voi rămâne mereu "oaia rătăcită" a grupului, cum am fost în Apuseni :))

Tu însă, ai fost şi vei fi acelaşi suflet tânăr, un spirit îndrăzneţ, dornic să vadă, să cutreiere lumea, să păşească în locuri puţin călcate de alţii, să admiri natura de pe creste înalte, aproape de cer. Eşti un om extraordinar!

Şi vorbind de acţiuni, am observat că anul acesta ai băgat şi Irlanda. Nu acolo a fost Doina?
Eu nu voi mai putea participa, pt că, aşa cum am scris mai devreme, sunt "legată" de Timişoara. Nu pot afla data exactă până se vor ocupa cele câteva locuri rămase pt Sighi, pt că e vorba de un proces cu editura de-aici şi de vreo 7000 lei. Deci, nu pot lipsi şi nici nu mă pot înscrie la vreo acţiune, în mod ferm.
Asta e... anul trecut a fost plin, anul acesta sunt altele de rezolvat.

Dar la Sighişoara tot voi mai ajunge, chiar dacă nu împreună cu voi. Îmi pare nespus de rău că nu voi putea călări!  :(

Deci, te rog nu ţine locul meu ocupat, pt că până prin aprilie, nu cred să ştiu vreo dată certă.

CristianT:
Gigi eu as merge dar nu au aia cal pentru mine! :(

wonderland:
poti lua doi, daca unul nu e de ajuns ;)

Ayouni:
excelenta alegerea locatiei, admin! Hanul Dracula Danes este foarte frumos, imprejurimile sunt minunate, are o curte imensa, lac unde se poate pescui, stana.  am fost in primavara anului trecut in team building acolo si a fost o experienta extraordinara. in curte sunt mai multe foisoare, un loc special amenajat unde se poate face gratar. se poate face foc de tabara.  hanul are un restaurant mare, frumos decorat, o terasa cu vedere superba. este doar la 5km de pensiunea Danes, unde sunt caii si mica gradina zoologica, foarte bine pusa la punct. Sighisoara este foarte aproape, am vizitat-o si la dus si la plecare; la intoarcere am vizitat si Viscri. cu multa placere as mai bifa si excursia asta inca o data.

admin:
Multumesc Ayouni!  :flori: Iar pozele sunt mai mult decat binevenite!  :)

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă